כאן זהו פורום גלישה אוירית

SENTINEL 1

New member
כאן זהו פורום גלישה אוירית

בכל שאלה בנוגע למצנחי נפיחה פני ל:http://www.paragliding.org.il/

natyh

New member
מצנחי נפיחה

אלה המתנפחים לטובת גולשי הים , אלה הקרויים רחיפה הם למעשה בלשון המקצועית נקראים פויל ים מתנפחים מעצמם . גולשי הקייט יודעים היטיב את ההבדל שכן פויל שנחת למיים קשה מאד לחזור ולהעיף אותו . גם את המתנפח לא כל כך קל להרים אך לפחות אפשרי . נתי

SENTINEL 1

New member
נתן,נתן!!!!

מיכוון שאינך מכיר אותי אתה מתקן!!! אבל זאת לא היית טעות הכוונה היא נפיחה-ולא במובן של הים....והמבין לוין!

גלעד HPAT

New member
כרגיל, לא איכזבת ונתת לי גדוש למחקר

ולהעמקה. עכשיו שפקחת את עיני לעניין הקשר שבין אור/צל וכוח המשיכה, אני מבטיח לך, שכשאזכה בפרס נובל על פיתוח כלי תחבורה הרוכב על אור כנגד כוח המשיכה - אבל מבטיח, להזכיר את שמך כמי שזרע את תחילתו של רעיון גלעד

natyh

New member
בגלל כיוון הסיבוב

מאחר וכיוון הסיבוב הוא נגד האור הרי מהירותו היחסית של האור על הירח בהתאם לתורת היחסות של אלברט היא מהירות האור פחות מהירות הסיבוב . ולכן הצל שם ארוך יותר כי לאור לוקח יותר זמן לטשטש את הצל . אך כידוע הדברים נכונים למתבונן מהארץ , כי המתבונן בירח יראה את צילו באותו אורך . וכאן הגענו לפרדוקס הצל היחסי הכללי . נתי

אבל באיזה מהירות מסתובב הירח?

לא ממש נראה לי שהמהירות קרובה למהירות האור, כדור הארץ מסתובב רק בכ 1400 קמ"ש.

natyh

New member
התשובה בגוף השאלה

צריך למדוד את אורך הצל ולפיו תיקבע מהירות הסיבוב . וההוכחה היא כי בלילה כדור הארץ מסתובב מהר בהרבה ממהירות האור ... צל ארוך . והשיטה לעצור את סיבוב כדור הארץ פשוט להדליק פנס . והנה הסברתי את נס שמש בגבעון ... איך לא חשבו על זה קודם ... נתי

חגי זיו

New member
ויש כמובן את האפשרות שהאדם הקטן

הוא גבוהה מאד ורחב כתפיים. בבדאי!

חגי זיו

New member
ויש כמובן את האפשרות שהאדם הקטן

הוא גבוהה מאד ורחב כתפיים. בבדאי!

../images/Emo184.gifחגי מה קורה לעברית שלך?

"מזל שהיה תנאים טובים לטוס", או "הוא גבוהה מאד". אני ממש מודאג...

למעלה