כאן ניתן ללמוד את הצעדים של KOLO

איייל29

New member
אוחחח - זה יותר מדי מורכב

ניסתי ונתקלתי ברגליים, כמעט נפלתי... נראה לי צריך לסוע לבלגרד, אולי לקחת קורס מזורז בבי"ס קיץ. :)

איייל29

New member
היידה היידה. אני שוקל לבקש מועד ב'

אגב, למה דווקא בסוכות? ועל איזה יער מדובר?

bensha1

New member
הפיקניק המסורתי של עולי יוגוסלביה

בכל שנה, כבר הרבה שנים, מתקיים הפיקניק המסורתי של עולי יוגוסלביה. הפיקניק מתקיים בחג הראשון של סוכות (כאמור כל שנה). למה? ככה התחילו מזמן וזה הפך למסורת. הפקניק מתקיים ביער בן-שמן (ליד גמזו) וגם זה מסורת. השנה הפיקניק יתקיים ביום חמישי ה- 23/09/2010 ויעמוד בסימן יום הולדת 75 להתאחדות עולי יוגוסלביה. כמובן שנפרסם הזמנות מפורטות אבל בקוים כלליים כבר אפשר לאמר שאנחנו מתכננים מנגל גדול ועשיר שכל מי שיגיע לפיקניק יוכל להנות ממנו. כמובן שה"מסורת" היא שהבאים לפיקניק מצטיידים גם האופן עצמאי ב"מנגליאדה". אחרי שאוכלים טוב, ושותים טוב, בדרך כלל שרים ורוקדים מוסיקה מכל חלקי יוגוסלביה לשעבר. השנה אנו גם בודקים אפשרות להפעיל הסעים (בתשלום סמלי) מהצפון, מהדרום ומירושלים. זה בתכנון ואין לי עדין פרטים. אנחנו גם בודקים אפשרות להביא להקת פולקלור. זה כרוך בהשכרת מערכת הגברה שניתן להפעיל בשטח שאין בו מקור חשמל. אם מישהו יודע היכן ניתן לשכור מערכת הגברה עם גנרטור, נשמח לשמוע ממנו. בכל מקרה, בכל שנה מגיעים הרבה יוצאי יוגוסלביה ודורות המשך לפיקניק. נשמח תמיד לראות מצטרפים חדשים. משה יו"ר התאחדות עולי יוגוסלביה

איייל29

New member
אני ילד חורג

האמת היא שאין לי שום שורשים ביגוסלביה. לצערי. אני איש פשוט שנולד בחיפה לאמא ממוצא פולני ולאבא ניצול שואה, חוץ מזה שדדו נולד בסרייבו וחוץ מ jovano jovanke ועוד כמה מנגינות מתוקות אני לא יודע כלום על הבלקן ואפשר לומר שאני מתחבר לפורום הזה בזכות הנופים ובזכות המוזיקה הבלקנית שאני מאודמאוד אוהב. אפילו מאכלים עדתיים בלקנים אני לא מכיר, אלא אם תעשו טובה ותגידו שיוון שייכת..... אשמח להכיר עוד ועוד ועוד שבת שלום - אייל

אז אתה מאומץ ! יש לנו עוד אחד מאומץ,שהשורשים

שלו מלוב ... מקסימום ( אם אתה רווק ) , נמצא לך כלה X-יוגוסלבית ואתה מקבל הכשר !!!! והנה פתרנו את הבעיה .... אז תתחיל ללמוד לרקוד KOLO ... שתהיה מוכן למפגש ביער בסוכות ....

faridi

New member
מירו'ש, לגבי שורשיי זה די מורכב

הצד הבנגזאי שלי מתחיל להחלש לטובת הלאדינו והבלקן. אם כי הבנגזאים הינם צרכני תרבות ואמנות ולכן לא מפריע לי ללמוד תרבויות ואומנויות אחרות.הלאדינו אמנם מתחילה לגנוב ת'הצגה לאיטלקית שלי, אך מחזירה אותי לשורשיי הספרדים. והשירים הבלקניים שנכנסו לרפרטואר שלי, זה לא רק חלק מתהליך ההסבה שלי, אלא עוד משהו מֵחַיֶה שהתמכרתי אליו.

faridi

New member
דווקא ניתן להפטר, בפועל!

אם לא ידוע לך, השם משפחה פרץ מעיד על גירוש ספרד, שחלקו הלא מבוטל הגיע לצפון אפריקה, בעקר למרוקו. אז יש לי הווה יפה שמשלב עבר מעניין עם עתיד מסקרן.

אגב, אני מכירה אנשים ששם משפחתם פרץ והגיעו

מאירופה. היה איתי בצבא פרץ כזה ....

faridi

New member
היה גם הסופר י.ל. פרץ

שאם אנ'לא טועה הוא היה מפולין, אך המקור הוא מספרד. גם באזור הבלקן היו כאלו.

srba27

New member
איזה טיול?

שלום, הייתי רוצה לקבל פרטים על הטיול.

זה פיקניק ולא טיול.... תהיה כנראה הסעה

משה ,היו"ר שלנו ,רשם את הפרטים נכון להיום.בנתיים הפיקניק בתכנון. כשיהיו פרטים סופיים, נפרסם גם כאן. כמו כן, אנחנו מקיימים טיולים, הרצאות ופעילויות שונות אותן אנו מפרסמים גם כאן. אם את מעוניינת לקבל במייל פרטים בדבר הפעילויות שלנו, תשלחי אלי או אלה משה ( bensha ) במסר אישי ואנחנו נשמח ליידע אותך במייל אישי. כמו כן , אנו מוציאים לאור פעם בחדשיים עיתון . שמו של העיתון "גשר" - "MOST" . הכתבות הן דו-לשוניות. לחברי ההתאחדות אנו שולחים את העיתון הביתה. נשמח שתצטרפי אלינו ! מירי

למעלה