כאן נמחקה הודעה

shanty.G

New member
משרשרת: שימו לב למכתב שהתפרסם

היום בעיתון הארץ פורסם מכתב מחאה חריף בנוגע להסכמים להכרה הדדית במעבדות ניסויים, עליהם חתמה השרה דליה איציק עם מדינות האיחוד האירופי.

Ergil

New member
הדרך שבה אתה פוסל את אלה

שלא חושבים כמוך כ"לא אנושיים" באמת מדהימה.

ronico2

New member
זיו, זה מה ששיכנע אותך?../images/Emo10.gif

שלשת הקישורים שאני מצרף מראות של מחלות ותסמינים שהמחקר בהם התקדם רבות בזכות הניסויים בחיות, ואוכל לפרט לגבי כל אחת ואחת אם תרצי. והן לקוחות מאתרי פקולטות לרפואה (ולא מאתרי תעמולה - כמו התמונות של החיות שראית). התמונות הם לא נעימות לעין אבל דעי לך שיש הרבה הרבה יותר נוראות. אולי טוב שהסתכלת בתמונות באתר התעמולה נגד הניסויים, כי עכשיו, אחרי שתסתכלי גם באלה, אולי תביני למה אני מתכוון כשאני מדבר על בחירה ברע הכרחי. תמונות רפואיות 1 תמונות רפואיות 2 ילד עם אבעבועות שחורות - החיסון הופק מעגלים רוניקו

ronico2

New member
זיו, שכחתי משהו

את מוזמנת "לטייל" באתרים שצירפתי ולהכיר קצת יותר גם את הסבל האנושי שזוכה לפחות פרסום בעולמנו. זה יהיה "טיול" קצת קשה אבל אני מקווה שתאזרי אומץ לעשות אותו. (אם לא אז לא נורא, רוב האנשים שאינם רגילים למראות כאלה היו מסרבים)

Michalz70

New member
אתה ממש לא קולט, נכון?!

אתה לא יכול לשכנע עם כמה תמונות של מחלות מגעילות כי לנו זה לא משנה מי חולה במחלה, חיה מזן חתול, קוף או בן אדם. זה לא מוסרי להדביק אחד מהם ביודעין להשתמש בו בשביל האחר. זה לא מוסרי! קולט?!

ronico2

New member
אני לא חושב שהבנת את כוונתי.

1. ה"תמונות המגעילות" הללו הן בני אדם חולים. 2. נזהרתי ל-א לבחור את המזעזעות שביניהן. יש הרבה יותר גרועות. 3. אולי לא אשכנע אותך כך, אבל לפחות תדעי מה המשמעות של הדרישה שלא להשתמש בחיות למחקר ותהיי מודעת יותר ג-ם לסבל האנושי. 4. אפשר היה בלי תמונות בכלל, אבל הצגת תמונות קשות הן התחביב המרכזי של כל פעילות ציבורית של המתנגדים לניסויים. רוניקו

adva g

New member
אני מודעת לסבל האנושי...

ואני חושבת שאם למין האנושי יש בעיות- שיפתור אותן בעצמו. אולי זה נשמע משפט מתלהם, אבל תסביר לי למה לדעתך חיים של בני אדם *יותר* חשובים מחיים של בעלי חיים אחרים. הרי אם לבני אדם יש מחלות שונות, במה אשמים חתולים למשל שלהם אין אותה מחלה? אני באמת מתקשה להבין למה חיי בני אדם צריכים לבוא על חשבון חיים אחרים, שלא שייכים לבני אדם?- מצפה להסבר הגיוני ממך. ואגב, שום תמונות לא שכנעו אותי, לא התמונות שהצגת (שהבחלט מזעזעות) ולא תמונות נגדיות (שתסלח לי, אבל לדעתי הן אפילו יותר מזעזעות). מספיק לי להסתכל לחתול שלי *בעיניים* כדי להבין שהחיים שלי לא יותר חשובים משלו.

TheFinalCut

New member
לא מתלהם, אלא הגיוני

לא רק מהבחינה המוסרית. גם מבחינה מדעית, יש הרבה יותר סיכוי שמחקר המבוסס על בני-אדם יביא לתוצאות שירפאו מחלות אנושיות מאשר מחקר על בעלי-חיים. לא מעט סבל ובזבוז עצום של משאבים מלווה לשימוש בבעלי-חיים במחקר ביו-רפואי, וכמעט תמיד אפשר לעשות את זה אחרת. התמונות שהציג מר רוניקו ידידנו חובב הניסויים, אינן קשורות אלא בעקיפין בלבד לניסויים בבע"ח. לא מפתיע בנתחשב בתלותו הכלכלית הסבוכה של מר רוני קלמן בהמשך שימוש זה (הנ"ל אחד ממנכלי החברה הגדולה ביותר למכירת בעלי-חיים למעבדות וציוד לניסויים בבע"ח בארץ - הרלן ביוטק).

Michalz70

New member
למה לא הבנתי? בטח הבנתי!

אתה לא קראת את את התשובה שלי. כל סבל הוא סבל ואין עדיפות להפסיק סבל של אדם ועל ידי זה לגרום סבל של חיה אחרת. מה עשית בזה בעצם? רק אם אתה עוד לא מסוגל לצאת מהגישה המיושנת, המופרכת והאיומה שאתה הכי חשוב בעולם, אז תמשיך לדאוג רק לעצמך ולבני מינך על חשבון חלשים ממך. מזעזע, לא?!

רוניקו - את המשוכנעים אין צורך

לשכנע. התנגדותי לניסויים בבעלי-חיים היא נחרצת וחד-משמעית. איני זקוקה לשום תמונות או הוכחות, וחבל שהתאמצת. צר לי על סיבלם של בני האדם, אך - אף על פי כן, ולמרות הכל, איני חשה כה מתנשאת, וחסרת רחמים, עד כדי כך שאני מרשה לעצמי לגרום לסיבלם של יצורים חיים אחרים. מובן שאני גם חשה חמלה רבה על אנשים שכמותך, שב"שם המדע", כביכול, מרשים לעצמם, בחוסר רגישות, באטימות, וברוע, לגרום סבל ליצורים חיים אחרים. עצוב לי מאוד על כהות החושים אליה נקלעתם. כל תמונת סבל אנושית - לא תשנה דעתי בעניין, ולא תפחית כהוא-זה מסיבלם של בעלי החיים, חפים מכל פשע, שבסה"כ - לא מסוגלים לזעוק את כאבם. את בעיות האנושות - לא צריכות החיות לפתור !!! - הן לא גרמו להן, והן לא צריכות לפתור אותן. ואסיים במשפט שאמר לי פעם ידי קרוב: "כנראה שיותר מהכל - מצטער אלוהים על בריאות האדם, אחרת לא היו כ"כ הרבה מלחמות ומחלות..." רוניקו - ההבדל היחיד בינינו הוא ברמה המוסרית. צר לי על המוסר הירוד שלך, ואני בהחלט מקווה שביום מן הימים תתעשת ותבין שגם לבעלי החיים - מגיעה הזכות לחיות ובכבוד ! ללא התנשאות אנושית וחסרת רגישות.

ורק נזכיר למר רוניקו היקר...

שהאיידס הידוע לשמצה לא עבר אלינו כתוצאה מבחור\ה שובב\ה שהחליטה שיחסי מין עם קופים זאת אטרקציה, אלא כתוצאה מניסויים בקופים. כלומר, הניסויים עלולים גם לגרום לסבל אנושי, בנוסף לסבל בעה"ח.

TheFinalCut

New member
ידידי, אל תתרגשו ממר קלמן

ידידנו רוניקו במצב נואש למדי; אחרת קשה להסביר למה מנהל בית חיות מבלה את כל זמנו בהשמצות וחיבור אי אילו בדיות יצירתיות על גבי דפי האינטרנט, במקום לבצע את תפקידו ולדאוג לרווחת בעלי-החיים שתחת אחריותו. על אמינותו אתם יכולים לקרוא בעיתון "כל הזמן" ה- 21.12.01. ומשם אני מצטט: "קלמן הוא אחד מחמשת מנהליה של חברת הרלן ביוטק בע"מ, ואחד מארבעת מנהליה של חברת הרלן מעבדות בע"מ, חברת בת של הרלן העולמית, שעוסקת בביצוע ניסויים בבעלי חיים עבור חברות אחרות, ובמכירת בעלי חיים לצורכי ניסויים. האיש הוא סוחר בחיות ועוסק בביצוע ניסויים בהם". יש מעט אנשים שיש להם יותר אינטרס להפיץ כזבים בנושא זה מסיבות עסקיות גרידא, בכל מדיה שהיא.

TheFinalCut

New member
הגענו לחזק את ידכם בשעה קשה.. ../images/Emo8.gif

וגם לאחריה. משכן הקבע בוואל´ה לא משתף פעולה עם המחשב שלי, כך שאני נודד. אם כי, עולם מופלא וחדש מתגלה לפני (טוב נו, לא ככ"ך חדש, אבל מופלא בכל זאת).

Eclipsed 0

New member
j : כמה נחמד מצדכם, יקיריי.

כמה מאכזב. ניסיתי למצוא משפט מתאים מהפיינלקאט, ולא הצלחתי. לא נורא.

למעלה