כאן נמחקה הודעה

Gal-Mo0D

New member
אני משתגע...

מור, אני מאמין שכל הצמחונים יודעים על הסבל הכרוך בתעשיית החלב והביצים, שהרי בד"כ מי שצמחוני - צמחוני מסיבות אידיאולוגית ויודע בדיוק מה קורה בניצול בע"ח ובוחר מרצונו או בעל כורחו (סיבות בריאותיות) להמשיך לצרוך ביצים וחלב. אני לא רואה שום טעם בלפתוח הודעה חדשה על הנושא, ובטח שלא בפורום הזה. אני מאמין שכולם כאן יודעים על הסבל, אבל אין טעם להוכיח אנשים שכבר מתעניינים בזכויות בעלי חיים בנוגע למעבר מתזונה צמחונית לטבעונית. כן, אני צמחוני, זה רק שלב, אבל אני צמחוני, אין שום טעם להזכיר לי כמה אכזרית תעשיית הביצים ותעשית החלב.

m_shy

New member
../images/Emo22.gifלא כולם יודעים!

צמחונים רבים - ואנשים רבים בכלל, לא מודעים בכלל לסבל ולניצול בתעשיית הביצים והחלב. אולי נראה לך שכן - כי אתה נתקל כאן באנשים מלב ליבו של המאבק למען בעלי החיים... אבל החלק המכריע של אנשים - אפילו אלה הצמחונים, עדיין חושבים ש"תרנגולת נותנת ביצים, ופרה נותנת חלב" ואנחנו פשוט נמצאים בזמן הנכון במקום הנכון בשביל לאסוף אותם. זה נשמע מגוחך, אבל אלה פני הדברים. רוב האנשים שבחרו בצמחונות עשו זאת כבחירה אישית פרטית משל עצמם, ואינם באים במגע עם מקורות המידע שיכולים להאיר עיניהם לגבי ביצים וחלב. הם אינם בקשר עם אנונימוס או פעיליה, והידע הזה עדיין רחוק מלהיות ידע נפוץ. שי משולם

shanty.G

New member
צמחונות, טבעונות ומה שביניהן

אני צמחונית ("מחמירה") מזה שנים רבות ומעולם, עד לתקופה מאוחרת יחסית לא היה לי מושג על הסבל הכרוך בתעשיית החלב והביצים. לא שחשבתי מה שתאר שי (
) אבל לא עלו בי הרהורים בעניין, והמידע גם לא התעופף מהחלון להודיע לי שזהו המצב. נכון להיום המצב שונה ממה שהיה לפני 17 שנים, ויש מודעות גדולה בהרבה ממה שהיתה פעם, אבל עדיין יש צורך בהסברה. כל אחד מתקדם בקצב שלו לכוון חיים נטולי התאכזרות, ולא כל אחד יכול לקחת על עצמו בבת אחת אורח חיים כמו טבעונות. כל צעד קטן של הגברת מודעות הוא צעד גדול עבור פרה אחת, עבור אווז, תרנגולת או דג, ואסור לזלזל במה שכל אחד עושה, גם אם בעיניך זה "לא מספיק". להיפך, גישה שלילית היא זו שתרחיק אותנו מהמטרה. בעניין השרשור: כתיבת הודעה כתגובה להודעה אחרת, היא שרשור. גולדי הסביר את העניין, אם יש צורך בהסבר נוסף, אתה יותר ממוזמן לשאול

Gal-Mo0D

New member
סליחה, אבל אתה לא מסכים איתי

שרוב הצמחונים שמבקרים בפורום יודעים את כל זה ? אז אין טעם לכתוב את זה כאן.

m_shy

New member
../images/Emo24.gifגלמוד היקר...

על כל אדם שכותב בפורום, יש כמה אנשים שרק קוראים ולא כותבים. חלק מאנשים אלה הם קוראים מזדמנים, או קוראים חדשים, והפורום הוא צעד של מודעות או פעילות. ככותב שכבר צבר לא מעט שעות פורום, ודאי זכור לך שהיו כמה דיונים שחזרו על עצמם במהלך החודשים האחרונים, כל פעם משום שהגיעו אנשים חדשים. האם חייבים לצאת בהצהרות כל שבוע? לא, לא חייבים. האם מוטב שההצהרות יהיו בנימה חיובית עד כמה שיותר אם הן כבר מושמעות? בודאי שכן. ובכל זאת - אם הנושא מועלה - טוב שהוא מועלה. אני לא יודע אם שמת לב, אבל מידי פעם "מתפרץ" לפורום מישהו עם ידיעה מרעישה על אתר אינטרנט שהוא גילה - אתר האגודה נגד ניסויים בבעלי חיים... או אתר אנונימוס, או משהו כזה... אני מכיר את האתר, אתה מכיר את האתר - וכך גם חלק גדול אחר מאנשים הפורום - אבל עצם העובדה שמישהו מצא לנכון לפרסם אותו כאן מעידה על כך שיש כאן אנשים חדשים שאין להם מושג מה הולך - וכל פרט כזה הוא גילוי מרעיש בעבורם! אם זה גילוי מרעיש עבור אדם אחד - חזקה עליך שגם הדברים הטריויאליים ביותר עבורך הם גילויים מרעישים עבור אנשים רבים אחרים. גל-וד ידידי, אנא אל תתעצבן על דברים שאנשים כותבים כאן. כולנו חברים, וכולנו מאותו צד!
שי משולם

tom y

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

dylan

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

גולדי2002

New member
מור- שימי לב טוב: 2 דברים

1) למה את כל הזמן פותחת הודעות חדשות? בכל פעם שאת פותחת הודעה חדשה, הודעה אחרת, יותר חשובה, עוברת לדף קודם. נא לשרשר הודעות ולא לפתוח חדשות אלא אם כן זה ממש חשוב. 2) תירגעי בבקשה ותרסני את התגובות שלך. את טבעונית? יופי לך. אבל זה לא אומר שנהיית יותר קדושה מהאפיפיור. כל מי שעשה שינוי, אפילו הכי קטן (להפסיק לאכול כבד אווז, שזה שינוי קטן לאדם אבל גדול לאווז) או צמצם במידת מה את צריכת הבשר שלו או עבר לביצי חופש, יש לתת לו קרדיט ולא לשפוט. לא כל אדם מוכן/רוצה בכלל להתייחס לנושא ואלה שכן מתייחסים לכך ואף פועלים בהתאם עשוים שינוי מבורך, ויש לתת להם פידבק ולא להגיד להם שזה לא בסדר שהם לא הלכו יותר רחוק. אז בבקשה ממך אל תהיי השופטת. מטבעוני שלא רואה עצמו כקדוש. יום טוב אורן

מור ד

New member
סליחה?

א. נראה לי ששכחתי לקחת הורמונים הבוקר ב. אם אני לא טועה בפעם אחרוה שהשתנתי זה היה בעמידה. ג. גם בגיל 15 אין לי חזיה ד. עשו לי ברית וסליחה שאני לא יודע מה זה שרשור, כי אני קצת חדש בתפוז... אז בפעם הבא תזרוק עלי גם איזה סקאד כדי שאזכור להבא, בנימה רגוע יותר משלך מור

גולדי2002

New member
טוב אתה בן ולא בת

אז טעיתי אז מה? מותר לי. מתנצל. עכשיו ככה: בקשר לשרשור. יש מקום ל-20 הודעות חדשות בדף, כשכל הודעה חדשה דוחקת אחורה הודעה אחרת. לכן, רצוי לשרשר לנושא שנראה שהוא שייך ולא לפתוח הודעה חדשה, אלא אם כן זה ממש חשוב. גם רצוי לקרוא את הודעת המנהלת ששם זה כתוב. ושכחתי: ברוך הבא לפורום שלנו. בקשר לתירגע: אני לא מתנצל על דבריי למרות שאולי אמרתי אותם בצורה קשה, אבל כמו שאמרתי מקודם (בצורה כזאת או אחרת, לא לתפוס אותי במילה), כל אחד עושה כמיטב יכולתו ויש אנשים שלא יכולים ישר להיות טבעונים, אז הם עושים כמיטב יכולתם (לעומת אנשים אחרים שבכלל לא רוצים לשמוע). אז רצוי לפרגן לכל מי שעשה צעד ולתת לו להרגיש טוב עם זה ולא לתקוף ולהגיד: "זה לא מספיק. תעשה יותר". כך משיגים תוצאה הפוכה. קפיש? ואל תיקח קשה כל מה שאומרים לך. זה לא בריא. ערב טוב, אורן

למעלה