המשך
המחקרים עליהם דיברתי אכן מתמקדים ביצור אברים אנושיים מלאכותיים, אבל אל תשכח שעדיין מרבית הניסויים מבוצעים על בע"ח. סביר להניח שהטכנולוגיה לייצור אברי בע"ח תגיע הרבה לפני שיצליחו לשבט אברים אנושיים באופן יעיל (ומי יודע, אולי זה אף פעם לא יקרה). כך שבעצם החוקרים של היום מקדמים את המטרה שאתה מעלה, סביר להניח בלי כוונה - אבל זה לא צריך לשנות לאף אחד. אגב, הבעיה עם בשר היא לא חלבון - במזון מן הצומח יש די והותר חלבון; הבעיה היא בעיקר עם ויטמין B12 שכן נמצא בבשר ולא נמצא במזון צמחי. לא יזיק לנסות לעודד חברות שמרוויחות מיליארדים מתעשיית הבשר להשקיע במחקר בתחום, בעיקר אם יעשה בדרכים הומניות ומבלי לפגוע בבע"ח - אבל יש בכך גם סיכון. חברות קוסמטיקה כמו פנטן, למשל, משקיעות בפיתוח חלופות הון וששות לממן אירועים בנושא זכויות בע"ח, בניסיון להיראות "ירוקים", כשבעצם הם עדיין עושות המון ניסויים אכזריים ומיותרים בבע"ח. זה משמש להם נשק תעמולתי מצויין. בכל מקרה, אין לך סיבה לחשוש שמא תחום מחקר זה סובל ממחסור בהשקעה כלכלית. לעניות דעתי, כדאי להשקיע את משאבי המאמץ שלנו במקומות אחרים.