כאן נמחקה הודעה

TheFinalCut

New member
על רקמות ואברים סינתטיים

אנירמי היקר, אמנם חלבונים רבים מן החי מופקים היום בשיטות סינתטיות, כמו האינסולין שהזכרת וחומרים רבים נוספים; אולם - הדרך עוד רחוקה מאוד עד ליום בו נוכל באמת לייצר מערכת מורכבת כמו איבר במעבדה. כבר היום ניתן לייצר תרביות של תאי כבד, סחוס, עור ורקמות נוספות, אולם בכל אחד מאברינו עשרות רקמות שונות שתפקודן מושפע באופן שוטף ומורכב מהאינטראקציות ביניהן ובינן לבין שאר הגוף. אני מבטיח לך שמדענים וחוקרים רבים עובדים במרץ עתה על שכלול השיטות הקיימות ופיתוח שיטות חדשות במטרה להפיק רקמות סינתטיות נוספות - וכמובן שהמטרה הנכספת היא יצירת אברים סינתטיים. העשירות שבקרנות המחקר משקיעות במחקר בתחום זה, מאחר והוא נחשב ליוקרתי ואופנתי במיוחד בימינו. את ההשקעה בתחום זה דוחפות מחלות רבות שפוגעות באופן קריטי באברים ודורשות השתלה כאי ספיקת כליות או כבד ובעיות לב גנטיות או נרכשות. מאחר וסביר להניח שאין לנו הרבה מה לעשות מלבד לחכות להתקדמות המדעית בתחום, לדעתי יש פשוט להמשיך לקדם את המעבר לצמחונות שאינו רק יותר מוסרי, אלא גם יותר בריא.

אנירמי

New member
בשר סינטתי תשובה לתגובה

thefinalcut שלום לך מאנירמי תודה על התייחסותך הרצינית, הרעיון שלי גם אם הוא לטווח ארוך, לייצר עיניין,ציבורי שכתוצאה מימנו יותר אנשים גבוליים אוכלי בשר שחשים נקיפות מצפון(כמו שאני הייתי)יקבלו מידע בזכותך או בזכותי ויוותרו על הבשר.אבל אני עדיין מתעקש שיש להשקיע משאבים במחקרים וניסיונות בחיפוס אחרי מוצר היכותי עשיר בחלבון ודמוי בשר,המחקרים שעושים היום הם בעיקר לייצור חלקי חילוף לבני האדם ידוע התמונה של אוזן אנושית המורבת וגדלה על גבו של עכברוש. בעצם גם שמרים שבתקופה ארוכה משמש ייצור לחם האם ניסו אותו ליצר מזונות אחרים אני לא יודע אבל אני בטוח שזה שווה בדיקה אבל אני לא מסכים איתך לחלוטין שצריך לשבת ולחכות שמישהוא אולי יעשה את העבודה בשבילנו. במקביל ללכת על שיכנוע באפשרויות והיתרונות של הצימחונות.

TheFinalCut

New member
המשך

המחקרים עליהם דיברתי אכן מתמקדים ביצור אברים אנושיים מלאכותיים, אבל אל תשכח שעדיין מרבית הניסויים מבוצעים על בע"ח. סביר להניח שהטכנולוגיה לייצור אברי בע"ח תגיע הרבה לפני שיצליחו לשבט אברים אנושיים באופן יעיל (ומי יודע, אולי זה אף פעם לא יקרה). כך שבעצם החוקרים של היום מקדמים את המטרה שאתה מעלה, סביר להניח בלי כוונה - אבל זה לא צריך לשנות לאף אחד. אגב, הבעיה עם בשר היא לא חלבון - במזון מן הצומח יש די והותר חלבון; הבעיה היא בעיקר עם ויטמין B12 שכן נמצא בבשר ולא נמצא במזון צמחי. לא יזיק לנסות לעודד חברות שמרוויחות מיליארדים מתעשיית הבשר להשקיע במחקר בתחום, בעיקר אם יעשה בדרכים הומניות ומבלי לפגוע בבע"ח - אבל יש בכך גם סיכון. חברות קוסמטיקה כמו פנטן, למשל, משקיעות בפיתוח חלופות הון וששות לממן אירועים בנושא זכויות בע"ח, בניסיון להיראות "ירוקים", כשבעצם הם עדיין עושות המון ניסויים אכזריים ומיותרים בבע"ח. זה משמש להם נשק תעמולתי מצויין. בכל מקרה, אין לך סיבה לחשוש שמא תחום מחקר זה סובל ממחסור בהשקעה כלכלית. לעניות דעתי, כדאי להשקיע את משאבי המאמץ שלנו במקומות אחרים.

vegan

New member
הבעייה היחידה בבשר היא ההרגל

אין בחיות שום חומר שהאדם צריך ואינו יכול להשיג ממקומות אחרים. האדם הוא אוכל פירות מטבעו וגוף האדם בנוי כך שיוכל להתקיים ובתורה הטובה ביותר ממזון צמחי. מרכיבי מזון שאינם במזון צמחי מיוצרים על ידי גוף האדם. לגבי B12 - ויטמין זה אינו מיצור על ידי צמחים ולא על ידי בעלי חיים. הויטמין מיוצר על ידי חיידקים בלבד. עקב רמת ההגיינה המשופרת הנהוגה כיום (וחיובית מרוב הבחינות) ובנוסף שימוש מוגבר באנטיביוטיקות וזיהום אוויר, נוצר מחסור ב B12. בתעשיית המזון מהחי לא נהוגה הגיינה כמו במזון צמחי. החיות גדלות בתוך צואתן וחשופות לחיידקים רבים, חלקם רצויים וחלקם מסוכנים מאד. לכם יש בבשרן של חיות B12, אבל תוצאה דומה ניתן היה לקבל לו היינו מגדלים מזון צמחי בתוך צואה. הבעייה היא שלמרות שבבשר יש B12, הוא קשור לבשר ולא תמיד הגוף מצליח להפריד את הויטמין. מסיבה זו ישנם רבים הסובלים ממחסור ב B12, בעייה שנפוצה יותר דווקא אצל אוכלי חיות, בשל פחות מודעות והמחשבה השגויה כאילו אכילת חיות מבטיחה את אספקת הויטמין. לכן מומלץ לכל אחד, לקחת טבליות B12, המיוצרות על ידי חיידקים במעבדה - כמו בטבע, רק סטרילי. המחסור היחידי שניתן לייחס לאי אכילת בשר הוא הקושי בשמירת הרגלים. מזון צמחי מגוון, בתוספת B12 מספק את כל הצרכים התזונתיים של האדם. ישנם תחליפי סויה רבים הבאים לחקות את צורתם וטעמם של מוצרים מהחי, לאלה שמחפשים זאת. במסעדות בחו"ל ובמסעדות של הכושים העבריים בת"א ובאר שבע (אולי יש גם בטבריה) מגישים תחליפים מגלוטן (חלבון החיטה) שאוכלי חיות כמעט ואינם מאמינים שזה אכן תחליף מהצומח.

אנירמי

New member
בשר סינטתי וגלוטן חלבון מחיטה

vegan שלום מאת אנירמי אני המום מגודש האינפורמציה הייתי רוצא לדעת יותר על הגלוטן, ולהציע שהנהלת הפורום תעשה קישורים לפורומים אחרים לדוגמא פורום פורום 50 פלוס שם יש נשים חכמות שיודעות להגיב בכתיבה מעניינת. גם אם האינפורמציה הזאת כבר הופיע בעבר על ידי אנונימוס ואחרים. שווה לחזור על המידע .כל אחד מציג את הנושה אחרת ומי שעשוי להרוויח,הם החיות. גם כדאי להגיע לפורומים בתחום העסקים לימצוא ספונסרים לעבודות גמר של סטונטים בנושא תחליפי חלבון מהחי.

TheFinalCut

New member
הרגלים וויטמינים

כמו שאמר Vegan, למרות שאכן לא נמצא B12 במזון צמחי באופן "טבעי", ניתן להשיג אותו מטבליות. רק רציתי לתקן כי הבעיה המטאבולית של פירוק והטמעת ויטמין B12, שגורמת לאנמיה מגלובלסטית (אנמיה כתוצאה מחוסר ב- B12 או B9 שיכול להיטמע בגוף רק בנוכחות B12) בד"כ מתרחשת עקב ספיגה לקויה הקשורה פחות למקור הויטמין ויותר למהירות ומהות חילוף החומרים. למרבית האנשים אין בעיה להטמיע את הויטמין ללא קשר למקורו; אולם יש אנשים שיתקשו לפרקו מהבשר, ויש אנשים שלא יצליחו להטמיע אותו מהטבליות הרגילות עקב חילוף חומרים מהיר מדי (במקרה כזה העיכוב של תהליך הפירוק עקב הקשירה לבשר פותרת את הבעיה). בכל מקרה, פתרונות רפואיים קיימים לכל הבעיות הללו ולרוב קל יותר לקיים חיים בריאים ללא בשר (למשל, קשירת B12 סינתטי למזונות צמחיים כמו דגני-בוקר). אני מצטרף לאמנון באמונה שהבעיה נעוצה בהרגל, וזה מתקשר היטב לכל השרשור בו הועלו השערות בנוגע לכיוונים בהם כדאי, או שלא כדאי להשקיע את מאמצינו.

למעלה