כאן נמחקה הודעה

Springy

New member
../images/Emo45.gif

כל הכבוד על הניסיון לפנות למישהו בנידון! גם לי קרה מקרה דומה: לא קיבלתי החזרים עבור הנסיעות לשירות המילואים ולא שוברים לנסיעות בחזרה ממנו, משום שהשלמת לא נמצאה באותו יום בבסיס. מאחר ומיהרתי לתפוס את האוטובוס האחרון, לא התווכחתי וגם לא ניסיתי לעשות שום דבר בנידון. כל הכבוד על היוזמה!

פלסטיק

New member
בדרך כלל השיטה שלהם היא להגיד

שלא חייבים לתת לך חופשה (מעבר למינימום מסויים) לכן אם תתעקש על קבלת הוצאות נסיעה פשוט לא תצא לחופש (ולא תהיה זכאי להחזר הוצאות) זו השיטה לסתום למילואימניקים את הפה

syair

New member
בניגוד לחרדים

חייל מיל' לא יכול לשבות, לכן מותר לצפצף עליו נתקלתם בזה שהשוברים של המיל' לא מכובדים בדן? מה שקורה, שלאט לאט עוזבים את המיל' בכל מיני צורות, ואז הנטל על המעט שנשארו, רק נהיה כבד יותר, ומכיוון שאין להם ברירה, אסור להתנגד למיל' אז פשוט מצפצפים עליהם. דרך אגב למשל הסטודנטים שבתו לפני כמה שנים איזה חודש. זה עזר למישהו?

san10

New member
זה תלוי גם הרבה במפקדים...

גם אני הייתי קצינת קישור וכיום אני מילואימניקית לכל דבר..הייתי דואגת להשאיר לשליש או למ"פ שוברי נסיעה באוטובוס וברכבת לכל חייל שיצא הביתה. אף פעם לא שמעתי את התירוץ הזה של "תחליט- או חופשה או תשלום על נסיעות". כל מ"פ מארגן לעצמו לוח צדק ומוציא את החיילים כמה שאפשר. לא שמעתי על חייל מילואים בגדוד שלי שהתלונן שלא שילמו לו על נסיעות

פלסטיק

New member
זה שלא שמעת לא אומר שזה לא קיים

אז את היית בסדר, אני יכול לתת לך המון דוגמאות של כאלה שאינם בסדר וכנ"ל הרבה מאוד מילואימניקים. בכלל היה נוהג שלא נותנים הסעות לחיילים ביחידות קצה (כמו מוצב) ושולחים אותם מבסיס האם (לאחר שחויילו) לתפוס טרמפים למוצב. עלינו להודות לחמאס ושאר רוצחים שבזכותם הנוהג הזה נפסק.

san10

New member
תגובה...

באמת שעצוב לי לשמוע את הציניות בקולך- וכן מכעיס אותי יותר לשמוע שהיית אמור לתפוס טרמפים כדי להגיע הביתה. בכל מקרה לא ראיתי דברים כאלה בתקופתי- והגיוני שזה בגלל המצב הבטחוני כפי שאמרת. בכל מקרה לדעתי כל חייל צריך לדעת את חובותיו ואת זכויותיו ולעמוד על כך שיקבל אותם.

פלסטיק

New member
אני מבקש להדגיש

הטרמפ לא היה לנסיעה הביתה ההוראה לטרמפ היתה אחרי שהתייצבתי ביחידת האם, חויילתי (כולל נשק) והייתי צריך להגיע ליחידה המרוחקת. הנוהג ביחידה היה שהחייל יגיע בכוחות עצמו. מכיוון שכמובן אין תחבורה ציבורית אם הוא לא הגיע עם רכבו הפרטי היה עליו להגיע בטרמפים דרך אגב שני החיילים שנרצחו בלינץ' המפורסם קיבלו בדיוק הוראה כזו ועוד רבים אחרים. זו היתה שיטה בצה"ל הגדול ולא מקרה מבודד ליחידה מסויימת עצוב שחיילים היו צריכים לעבור לינץ' כדי שזה יפסק ואין כזה דבר "יעמוד על זכויותיו" אם מפקד אומר לחייל שהוא זכאי להחזר נסיעות עבור 72 שעות חופשה ואם הוא רוצה החזר על חופשות אחרות פשוט הוא יאלץ להשאר בבסיס החייל צריך להיות מטומטם כדי לעמוד על זכויותיו. דרך אגב אם תביטי בפורום הזה תראי ששינו את הנוהג מדמי נסיעה לתשלום ימי מילואים. חייל שרוצה חופשה צריך לותר על המשכורת שמגיעה לו עבור אותה תקופת חופש. גם זו שיטה צהלית ולא דוקא מהיחידה שלי וציניות? זו עוד שיטה להתמודד עם האטימות והרשעות הצהלית כלפי המילואימניקים

san10

New member
ענית בערך על הכל- רק דבר אחד

לגבי המשפט שאמרת שחייל צריך לוותר על משכורת כדי לצאת לחופשה- אז ככה: כשהמצב במדינתו הקטנטנה היה ורוד יותר היה תקציב ביטחון גדול יותר וכך יכל חייל מילואים לבצע חצי תעסוקה (בוא נגיד 12 יום - כי פעם התעסוקות התסיימו ב 25 יום בערך) ולקבל משכורת על כל התקופה- מן הטבה שכזו- שבהחלט עשתה את עבודתה. חייל המילואים היה יותר זמן בבית וקיבל על כך תשלום. אך מה לעשות שכיום תקציב הבטחון מצומצם ביותר- וצה"ל לא יכול לאפשר לדבר כזה לקרות. לכן חייל מילואים מקבל תשלום על כל הימים שהוא נמצא בפועל בשירות +ימי החופשה שמגיעים לו ע"פי הפקודות. אני זוכרת איך הייתי יושבת עם המג"ד שלי בסוף יום הגיוס ומחלקת את הימ"מ(תשלום על ימי המילואים) בין המ"פים- ואח"כ כל מ"פ מחלק את החופשות באופן שווה עד כמה שניתן. היום זה הרבה יותר קשה-אין מה לעשות

פלסטיק

New member
לא מדוייק

המצב אותו תיארת כאידיאלי זה שחייל משרת חצי תקופה ומקבל שכר על תקופה מלאה אני מדבר על חייל שמקבל חופש מעל המינימום הקבוע בפקודות (ואנחנו יודעים כמה חופש נותנים בפקודות). אז אם מקבל יום חופש מעל 72 שעות הוא מתבקש לתרום את התשלום (תביטי בהסטוריה של הפורום - צה"ל גם הודה בטעותו כשבלת"ם פנו אליהם) אם אנשי סדיר היו יוצאים לחופשות לפי הפקודות (מטכלית?) הייתי מקבל את דעתך ש"אין מה לעשות). אבל אם צה"ל יכול להרשות לעצמו לתת לחיילי הסדיר חופשות ארוכות מהפקודות הוא יכול לעשות זאת גם למילואימניקים. לא יכול להיות שהתקציב קיים אצל הסדירים ואוזל אצל המילואימניקים.

למעלה