כאן נמחקה הודעה

Amitg

New member
כאן נמחקה הודעה

משום שלא עמדה בתקנון הפורומים

שורטי

New member
את האמת?

זה קרה לי לפני שלושה שנים בערך..אמא שלי דרסה חתול שהייתי באוטו...פשוט ברחתי! זאת הייתה אחת ההחלטות הכי גרועות שבחרתי בחיים....הדבר היחיד שעשיתי זה היה לברוח...החתול לא הפסיק לקפוץ ולהשתולל...ואני בתגובה רצתי היישר לבית למיטה החמה שלי ובכיתי בעוד החתול מיילל וקופץ מכאבו העצום...המראה הזה של החתול עוד יישאר לך לנצח! נכון שאתה חושב אולי שהתנהגת באנוכיות אבל זה בסך הכל היה אינסטנק (לא ככה רושמים אבל מלא) בכל אופן מה שרציתי להגיד לך אנשים נוטים בדרך כלל לברוח מהבעיות שלהן מאשר להתמודד איתן

feline9

New member
פעם ראשונה...../images/Emo14.gif

היא תמיד קשה, ואני מקווה שבפעם הבא יהיה לך אומץ לעצור ולקחת אותו לוטרינר.

gilad_no

New member
שתי הערות:

אני דרסתי פעם נץ (או בז - קשה לי להבחין בדיוק). הוא פשוט טס ונכנס לי מתחת לגלגלים. ובקשר לחתולים, ראיתי פעם חתול שנדרס ככה והתחיל לקפץ. הוא מקפץ בגלל שנפגע לו עמוד השידרה ויש לו פגיעה עצבית. במצב כזה אין מה לעשות ועדיף (לדעתי) לדרוס אותו מייד ולחסוך ממנו סבל. גם ווטרינר לא יצליח להציל אותו. שוב, אני מדבר על פגיעה עצבית ולא על חתול שנדרס ונפגעה לו הרגל או איבר אחר. אם הוא נפגע בראש או בעמוד השידרה, ברוב המקרים, אין מה לעשות.

shanty.G

New member
דריסה נוספת?....

מי אנחנו שנקבע אם הפגיעה עצבית/מוחית או אחרת, שניקח לידינו את ההחלטה על הרג החיה הדרוסה? ועוד באופן כה אכזרי ובוטה: פעולת הרג מכוון ע"י דריסה נוספת??! עצם הרעיון מעורר בי צמרמורת. מדובר על חמלה בסיסית ליצור חי אחר. לקחת את בעל החיים לוטרינר (או להזעיק אחד/ת), הוא הדבר לעשותו (גם בשעות מוזרות). גם אם לשם זריקת ההמתה הגואלת באם ייקבע. גם אם למראית עין אין לבעל החיים סיכוי רב לשרוד, יתכן שהרופא יקבע אחרת, והוא יזכה לחיים - אולי תחת צל של נכות מסויימת, אבל חיים. כל יצור חי רוצה לאחוז בחיים. גם בני אדם וגם שאר בעלי החיים.

gilad_no

New member
אני אפתח תיבת פנדורה ...

אבל אני אגיד מה שאני חושב למרות שיהיו כאן תגובות דיי נזעמות. אני לא מאמין בנכות. כמו שעניתי לאדון מסויים לא מזמן, לדעתי לטבע יש איזון משלו. ולפני שיבואו אליי בטענות, אני חושב באותה הצורה גם על בני אדם. תוכלו לטעון שאף אחד לא עשני אלוהים (וכבר אמרתם לי זאת), אבל אני הייתי מרדים אדם גוסס. מבחינתי זה גם כן איזון. הטבע מושתת על עקרון החזק שורד. אני נגד סבל מיותר. אם אני אראה חתול\כלב\אדם סובל, אני הייתי מעדיף להמיתו מאשר לתת לו חיי נכות. אני הייתי רוצה זאת בעצמי. תחסכו לי את ההטפה של "כל יצור רוצה לחיות". אני לא מדבר כאן על כל יצור. אני מדבר על עצמי. ככה אני נוהג כלפי עצמי וככה אני אנהג (אם אוכל) כלפי הזולת. נכון שבעולם אידיאלי לא היה סבל, נכות או כל פגם כלשהוא, אך אנו לא בעולם אידיאלי וזאת הדרך שאני רואה לנכון על מנת להתמודד עימו

babe10

New member
כאן נמחקה הודעה

Coma White1

New member
שאלה לי אליך...

האם אתה מגדיר גם בעיות נפשיות כנכות? אני לא מדברת על סכיזופרניה, או על תוצאות לטווח הארוך של שימוש בסמים, למשל. נניח - האם אדם שיש לו חוסר איזון קל במוח, שגורם לו, למשל למחלה דכאונית כזו או אחרת - האם הוא נחשב לנכה בעיניך? (סתם, מתעניינת. אין לי ממש נקודה.)

ק א ר ן

New member
הבנתי מה אתה מנסה להגיד אבל

קשה להבין למה התכוונת כשאמרת "ככה אני נוהג כלפי עצמי וככה אני אנהג כלפי הזולת". היית עוזר לנכה שרוצה למות להתאבד או שהיית הורג אותו בלי לשאול אותו בכלל? אם אתה רק תומך בהחלטה של אותו הבן אדם אז סבבה, זכותך. אבל כשמדובר בבע"ח אני לא חשה שיש לנו הזכות לקבוע מה אותו בע"ח רוצה. אם הייתי רואה בע"ח גוסס הייתי מנסה להציל אותו, ואם הוא היה נשאר נכה הייתי מטפלת בו. מה לעשות שאנחנו לא מדברים אותה שפה ונמנע מאיתנו לשאול אותו מה רצונו.

gilad_no

New member
לגבי עצמי

מה שהתכוונתי להגיד לגבי עצמי, זה שאם אני אפגע בתאונה, הייתי מעדיף שירדימו אותו ויחסכו ממני חיים של סבל. ומבחינתי חיי נכות אלו חיי סבל (וזאת הסיבה שיש לי כרטיס ´אדי´ וגם שהודעתי למשפחה שלי שלא ייטרחו עליי יותר מידי במקרה של תאונה ושאני מעדיף שייתרמו את האיברים שלי) תפסיקו להתחסד פה. כל אדם יש לו את רמות המוסר שלו. כמו שאתם החלטתם כי "צודק" ו"נכון" לעקר חתולי רחוב (מי נתן לכם זכות???). גם אתם מתערבים ומשחקים את אלוהים כשזה נוח לכם. ואל תתנו לי טיעונים בעד עיקור כי גם אני בעד. רק רציתי להראות שגם רובכם מחליטים איך חיה מסוימת תמשיך את חייה אם הייתי יכול לאמץ כל חתול דרוס ברחוב הייתי עושה זאת בשימחה אבל להציל חתול, ולשלוח אותו למכלאה עם נכות, מבחינתי זה להכות על חטא.

babe10

New member
כאן נמחקה הודעה

collie

New member
what i think i would do

honestly, i am happy to say that i have never come across a case like you described so i can´t really judge but i will say what i think should be done. i think first of all that if someone does drive over an animal they should stop and check whether they are alive or not.(i was told that by law u have to stop if they are alive and although they are suffering i don´t think that we have the right to kill them. we aren´t vets and we don´t know if they can be saved or not. i think that i will take them to a vet and if they can´t be saved at least they will be put to sleep in a less painful manner then been driven over again. i don´t think anyone deserves to die in that manner and especially not the wonderful animals

Amitg

New member
שתי הערות יש לי

1. לא אני הוא זה שדרס את החתול וגם לא ראיתי מי דרס אותי אני עברתי אחרי שהוא כבר נדרס 2. זה היה שעה מאוחרת (בסביבות 11 בלילה) ורוב הוטרינרים כבר לא עובדים בשעה כזאת מה גם שלא היה לי מושג איך אפשר לעצור את הקפיצות האלה שלו ולהכניס אותו לרכב ועוד בלי להיסרט על ידיו (כשיש סיכוי שהוא חתול רחוב ומי יודע איזה מחלות יש לו שהוא יכול להדביק אותי)

litiss

New member
כאן נמחקה הודעה

collie

New member
i agree withall you said litiss

גם לי יש מס´ טלפון ואני ממליצה לכולם לשמור כמה מספרים בפלאפונים שלהם.

shanty.G

New member
הי עמית, גם לי יש שתיים

ראשית, ראה את תשובתי לגלעד; שנית, בנוגע למחלות: מרביתן ככולן של מחלות החתולים הן כאלו שנשארות בתוך המין, כלומר- עוברות רק בין חתולים. לכן הסיכוי להידבק מחתול במחלה כלשהי הוא קטנטן עד אפסי. אני לא אומרת שלא צריך להיזהר, שריטות מחתול עצבני ומפוחד הן לא דבר נעים, אולם הסכנה לאדם היא מזערית ביותר מבחינה זו.

babe10

New member
מה זה????????????????????

לדרוס אותו ולגאול מייסוריו? השתגעת לגמרי????????????? אני מקווה שזו היתה הגזמה מכוונת ושאף אדם בר דעת לא שוקל באמת לעשות דבר מפלצתי שכזה! אני פשוט בשוק!!!!! מה עם להתקשר לוטרינר שלך? אם יש לך כלב בטח יש לך וטרינר. וגם אם הוא לא עובד בכזו שעה בטח יש לך מס´ איתורית או משהו כזה, למקרי חירום. הוטרינרית שלי היתה מגיעה גם אם זה היה שתיים בלילה. ובדיוק היום ראיתי חתול שנדרס על ידי סמיטריילר, לפני כמה חודשים. הוטרינרית שלי הצילה אותו, הוא "גורד" מהכביש, היום הוא בעל שתי עיניים רק שבאחת הוא לא רואה, יש לו שן אחת מתוקה להפליא שצמחה קצת באלכנוס, מה שגורם לו לחיוך תמידי, והוא מטריף!!! אחד החתולים שאני יותר אוהבת. עד היום אנחנו צוחקות שנראה לנו שהוא בכוונה זרק את עצמו מתחת לגלגלים של המשאית כדי להגיע אליה הביתה. הוא שמן, גדול, מטופח ומאושר! לדרוס אותו שוב? שאלוהים ישמור!!!!!!!!

מה הייתי עושה במקומך ???

א. בשום פנים ואופן לא דורסת אותו שוב, כביכול, "בכדי לגאול אותו מיסוריו".... זה נראה לי כ"כ אכזרי, ולא הייתי מסוגלת לעשות זאת, ולשמוע את צרחותיו.... ממש לא. ב. מתקשרת ל"תנו לחיות לחיות" - גם אם זה בשעת לילה מאוחרת יש להם תא קולי, ובו הם מוסרים שם ומס´ טלפון של וטרינר תורן. הייתי מתקשרת אליו. אויי, זה דבר כ"כ מצמרר...סעו לאט, בקיצור. כדי לא להיתקל בדברים כאלה.

קטיפה

New member
אפרופא דריסות חתולים

יום אחד גשום יצאתי החוצה בדרך לבצפר ופתאום קיבלתי חום חתלתול קטן דרוס וחשבתי שהוא מת.. התקרבתי והוא הזיז את הראש והתכלתי לבכות קראתי לאבא שלי והוא אמר שאין מה לעשות שחזרתי מהבצפר החתול עדיין היה באותו מקום..... אף שכן לא טרח לזרוק אותו לזבל או לכסות אותו בנילון אז התחננתי לאבא שלי שיקבור אותו בחצר...והוא קבר אותו... באסה... ממני קטיפה

למעלה