כמה שזה נכון
אין מה לעשות. בני אדם הם מין מטומטם. אנחנו דפוקים וכאלה נשאר עד שלא נהיה פה יותר. אנחנו עושים דברים כביכול בשביל עצמנו כי אנחנו אנוכיים (ובתהליך כמובן פוגעים בבעלי חיים ובסביבה אבל מה אכפת לנו) אבל בסופו של דבר פגענו גם בעצמנו (אבל קודם נהננו, אז מה אכפת לנו). הטלוויזיה תמשיך לעוות דברים כל עוד אנשים ימשיכו לקנות את מה שהיא אומרת בלי לערער על זה לשנייה.... אנשים מפתחים את התפיסת חיים שלהם לפי מה שהם לומדים מהרגע שהם נולדים, ואם הם לומדים שלעשות ניסויים על עכברים בשביל לראות כמה זמן יקח להם עד שהם יתחילו לכרסם את הזנב שלהם אז לגיטימי למה לא. הרי אנחנו לא עשינו כלום לעכבר הוא עשה את זה לעצמו. תנו לי לספר לכם שאני לומדת ביולוגיה, ובאחד מהמבחנים שלי השנה היה ניסוי שבו שמו גרבילים בכלובים, וכל קבוצה הייתה בטמפרטורה שונה. אחת הקבוצות הייתה בטמפרטורה של 40 מעלות - למה? כי זאת הטמפרטורה שהם כמעט מתים בה. ששאלתי את המורה שלי מה זה לעזאזל הניסוי הזה, היא "הרגיעה" אותי בהודעה שהוציאו את המנורה מהכלוב שלהם קצת לפני שהם מתו - תודה. אז אוקיי זה ניסוי תאורטי אבל זה רק מראה את דרך החשיבה של אנשים, ואם המורה שלי לביולוגיה יכולה לתכנן כזה ניסוי אז מדענים שבאמת עושים ניסיים בטח עושים דברים הרבה יותר גרועים. ותנו לי רק לציין שאף אחד בכתה שלי לא חשב שהניסוי הזה הוא קצת לא בסדר... כשמטרת הניסוי הייתה לבדוק כמה מים הגרבילים מאבדים באיזה טמפרטורה. מטרה נעלה לא? אליזבת.