כאן נמחקה הודעה

נועם ר

New member
פרסום מטבעו מניפולטיבי

אני מסכימה עם כל מילה. ברכות על הניסוח- באמת כיף לקרוא. חבל שהנושא לא ממש משובב נפש.דרך אגב- אני לא יודעת בענין דעות פוליטיות, אבל גם התקשורת בארץ היא דוגמא קלאסית למניפולציה של הציבור. אל חשוב. רציתי רק להחמיא על ההתנסחות היפה- באמת- מכל הלב!

CowLover

New member
כמה שזה נכון

אין מה לעשות. בני אדם הם מין מטומטם. אנחנו דפוקים וכאלה נשאר עד שלא נהיה פה יותר. אנחנו עושים דברים כביכול בשביל עצמנו כי אנחנו אנוכיים (ובתהליך כמובן פוגעים בבעלי חיים ובסביבה אבל מה אכפת לנו) אבל בסופו של דבר פגענו גם בעצמנו (אבל קודם נהננו, אז מה אכפת לנו). הטלוויזיה תמשיך לעוות דברים כל עוד אנשים ימשיכו לקנות את מה שהיא אומרת בלי לערער על זה לשנייה.... אנשים מפתחים את התפיסת חיים שלהם לפי מה שהם לומדים מהרגע שהם נולדים, ואם הם לומדים שלעשות ניסויים על עכברים בשביל לראות כמה זמן יקח להם עד שהם יתחילו לכרסם את הזנב שלהם אז לגיטימי למה לא. הרי אנחנו לא עשינו כלום לעכבר הוא עשה את זה לעצמו. תנו לי לספר לכם שאני לומדת ביולוגיה, ובאחד מהמבחנים שלי השנה היה ניסוי שבו שמו גרבילים בכלובים, וכל קבוצה הייתה בטמפרטורה שונה. אחת הקבוצות הייתה בטמפרטורה של 40 מעלות - למה? כי זאת הטמפרטורה שהם כמעט מתים בה. ששאלתי את המורה שלי מה זה לעזאזל הניסוי הזה, היא "הרגיעה" אותי בהודעה שהוציאו את המנורה מהכלוב שלהם קצת לפני שהם מתו - תודה. אז אוקיי זה ניסוי תאורטי אבל זה רק מראה את דרך החשיבה של אנשים, ואם המורה שלי לביולוגיה יכולה לתכנן כזה ניסוי אז מדענים שבאמת עושים ניסיים בטח עושים דברים הרבה יותר גרועים. ותנו לי רק לציין שאף אחד בכתה שלי לא חשב שהניסוי הזה הוא קצת לא בסדר... כשמטרת הניסוי הייתה לבדוק כמה מים הגרבילים מאבדים באיזה טמפרטורה. מטרה נעלה לא? אליזבת.

דורמון

New member
תודה לנועם.. וגם..

מורים לביולוגיה הם בעיה רצינית.. לי היו הרבה עימותים עם שלי... אני עד היום לא יודעת אם הוא ניצל איזה יום שלא הייתי כדי לעשות את הניסוי הזה בצפרדעים.. הגיוני שלא אבל.. אוף. והעניין הוא שהכל עבד לטובתי.. (לא מתוך יהירות) אבל אני הייתי התלמידה הכי טובה שלו, הלבורנטית היא צמחונית, הבאתי לו חוברת של תחליפים לניסויים מאנונימוס, והטיעון של התלמידים שרצו את הניסוי היה "שזה מגניב" "מה את לא רוצה לראות איך זה כל הדם שלהם מבפנים" והמורה שלי ידע שהם אידיוטים, אבל זה לא הפריע לו ממש.. אנשים פשוט לא קולטים שיש כאלה שזוכים בזיכרון מגעיל לכל החיים מזה שדוחפים להם מבחנה עם חתיכת בשר שוחה באנזימים לפרצוף כדי שהם ילמדו מה קורה (מה באמת?? האנזימים מפרקי השומן מפרקים את השומן בבשר??!!) אה כן! ויוחלפו ספרי הביולוגיה החקלאית לאלתר!

morality

New member
אליזבט, איזה בית-ספר זה?

מתי זה קרה? אנא תני לנו פרטים מדוייקים יותר.

CowLover

New member
עוד פרטים

בית ספר תיכון בפ"ת. זה היה לפני כמה חודשים, אחד המבחנים השנה לא זוכרת בדיוק מתי... מה זה משנה בדיוק איזה בי"ס ומתי?

morality

New member
אין שום הצדקה לניסוי כזה!

אם את רוצה להפסיק את הניסוי הזה כדי שלא יחזור על עצמו בשנה הבאה, כדאי לטפל בזה. אני ממליצה לך לשלוח אי-מייל לח"כים הבאים ולספר להם על הניסוי: יוסי שריד, זבולון אורלב ונחמה רונן וכן לשרת החינוך לימור לבנת. למרות שתקנות משרד החינוך מדברות על איסור בעלי-חיים בבתי"ס, אני בטוחה שגם ניסוי שכרוך בהתאכזרות כזו הוא לא יסולח. דבר נוסף שאני ממליצה זה לפנות לעיתונים המקומיים של פ"ת ולעניין אותם בפרסום כתבה כזו.

morality

New member
סליחה, תיקון

נשמטה לי מילה (חשבתי להדגיש אותה אך זה לא הצליח ואפילו דקה היא לא הופיעה. צ"ל: למרות שתקנות משרד החינוך מדברות על איסור המתת בעלי-חיים בבתי"ס.

shanty.G

New member
נראה לי שכוונתה היתה

לניסוי תיאורטי בלבד, ולא כזה שבוצע בפועל.

CowLover

New member
תיקון

ההודעה שלי הייתה כנראה לא מובנת. הניסוי הזה לא נערך בבית הספר שלי אלא רק תואר במבחן. כל מבחן המורה שלי ממציאה ניסוי כלשהוא ואנחנו צריכים לחקור אותו. באותה מידה במבחן האחרון הניסוי היה 3 קבוצות של פרחים שקבוצה אחת הושמה בכלובים מכוסים בוילון, קבוצה שנייה הושמה בשדה וקבוצה שלישית הושמה בשדה ורוססה בחומר נגד חרקים. למרות זאת יש ויכוח מתמשך בבית הספר שלי האם אנחנו צריכים לנתח בעלי חיים לצורכי למידה. כרגע אנחנו לא הולכים לעשות את זה (מזל) אבל יש לחץ תלמידים על המורה כדי שכן נעשה את זה.

morality

New member
תודה לאל שהבנתי לא נכון../images/Emo119.gif

סתם לא ישנתי כל הלילה בגלל זה? סתם? רווח לי כעת כששמעתי שזה היה בתיאוריה במבחן. לגבי הויכוח בכיתה, הוא מיותר. כיום זה אסור על-פי הוראת משרד החינוך. אם חלילה זה יקרה, יש לדווח על כך מיידית לאגודה נגד ניסויים בבע"ח והם יטפלו בזה.

¥EleVatioN¥

New member
אבל לא אמרו פעם שהורידו את הניסויים

בבע"ח מתוכנית הלימודים?! לא אמרו שכבר לא מנתחים צפרדעים?? כי כזכור לי אמרו בכל מקרה בטיול שהיה לי דיי מזמן לכדנו גרבילים...כל כך רציתי לרצוח את המדריך...עלק זה לא מסוכן...ונדמה לי שאלתי אותו אבל זה מותר? אז הוא עושה לי בגלל שזה ללימודים אז כן.. אוייש איזה שטויות מה לנו ולגרבילים!? אז הקיצר מה שקרה בסוף זה שלגרביל אחד נתפס הזנב במלכודת ואני שואלת עד היום למה?#@^?%# לעזזל למה?#@% למה צריך לשים להם מלכודות?! אני לא הבנתי מה זה נותן לנו ומלמד אותנו. והוא עוד אמר שזה הפעם הראשונה שזה קורה... כן בטח!!! והוא גם אומר לנו שזה כן עושה להם טראומה, אבל למי שכבר נתפס אז פחות... לדעתי צריך להפסיק להיות מדריכים
נקודה

CowLover

New member
לצערי הרב

ניתוח של דג או צפרדע הוא עדיין חוקי ובתוכנית הלימודים. יש כל מיני הגבלות על העניין כמו - החיה צריכה לבוא מחנות לצורכי מאכל. בהרבה בתי ספר עדיין מנהיגים את הניתוחים האלו למרות שהם לא ממש תורמים. ההחלטה אם לבצע את הניתוח או לא היא בידי המורים לביולוגיה באותו הבית ספר. עוד נקודה - על בעלי חיים חסרי חוליות אין שום הגבלות, מצד משרד החינוך שאנשים ילכו יתפסו חיה חסרת חוליות ינתחו אותה יעשו לה מה שהם רק מעלים בדעתם וזה יהיה חוקי ובסדר גמור.

¥EleVatioN¥

New member
זה ממש מזעזע../images/Emo70.gif

ארגגגגג ומעצבן מאוד!!!!!! מזה זה ?! זה כל כך לא פייר.
מה כבר לומדים מזה? שכל כך עוזר לנו???? נדמה לי שאני בחיים לא יבין.......

morality

New member
הערה להודעתה של אליזבט../images/Emo105.gif

זה נכון שהמורה יכול/ה לקנות באיטליז חלקי חיות שהומתו ללא קשר לניסוי. לפי הוראות משרד החינוך אסור להמית בעלי-חיים לצורך לימודים. צפרדעים לא קונים באיטליז, למזלנו.

CowLover

New member
מה לעשות

בענין הצפרדעים אני ממש לא יודעת איפה לעזאזל משיגים צפרדעים.... אבל כל דבר שתוכלי להשיג בחנות למזון או בשוק או בכל מקום אחר את יכולה לנתח כעוות נפשך.... לשאלה מה זה נותן: בעיקרון ההצדקה של התומכים בניתוחים האלה היא - זה עוזר להבין ולחוות את החומר. תעשו לי טובה.... זה לא שמחר אנחנו הולכים לנתח משהו חי (לא שזאת הצדקה בעיני). בעיקרון "זה מגניב" ובגלל זה התלמידים תומכים בזה....

למעלה