כאשר מצפים כלי:

pattty

New member
כאשר מצפים כלי:

צרים לחתוך פרוסה ולמרוח או להדביק- פשוט או מה....
 
אם הכוונה - ציפוי כלי מקיר לקיר

ולא רק עיטור שלא בפרוסה בודדת. אז חותכים פרוסות דקות מאד, מניחים על הכלי קרוב קרוב אחת לשניה ולוחצים בעדינות על מרכז הפרוסה (כך המורה נעמה המליצה) כדי שלא ייתעוות הדוגמא. וכך לאט לאט מטשטשים חיבורים על-ידי מעבר סבלני ואוהב על כל המשטח. אם יש חורים אפשר תמיד להכניס משולשים קטנטנים של צבע הרקע. לסיום - אני עוברת עם לורד ארטליין (כמערוך דק) על כל הכלי - לוודא שאין גבשושיות ושאר מרעין בישין. בשפת הכלי חותכים יפה ובנחת עם סכין פימו, ו..... רגע עוד לא לתנור. אני תמיד מניחה יום אחד, חוזרת למחרת ומגלה עוד כל מיני מקומות שדורשים החלקה - ואז לתנור!! בהצלחה!!
 
תשמעי פטי....

אני ניסיתי בשבוע שעבר את שתי השיטות ואראה לך אותן ותבחרי מה נכון לך... ואת זה אני אומרת בתור מתחילה ולא בתור מומחית
הכוס הראשונה - זו הסגולה , עשיתי מפרוסות פרוסות ישירות על הכוס , יצא חביב , אך עבה מדי ולא ממש ישר בסימטריה ( איזה ניסוח....
)
 
וזה הנסיון השני

לעטוף כוסית קטנה כשעשיתי קודם את הגלילים על משטח ורק אחר כך הצמדתי אותו לכוס.. לטעמי - הרבה יותר מוצלח
 
ציפוי כלים...

1. לפרוס פרוסות דקות. 2. להצמיד אחת ליד השניה על גבי הכלי. 3. להצמיד אל הכלי בתנועות לחיצה (אך חשוב שתהיה אנכית לכלי כדי שהדוגמא לא תתעוות) 4. למלא רוחחים במידה ויש. 5. לאחר ציפוי מלא של הכלי, לרדד אותו בעזרת מערוך אקרילי/מערוך רולר/כוס/מבחנה/מסרגה או כל כלי עזר אחר- גם כדי להעלים טביעות אצבעות וגם כדי לוודא שלא יווצרו בועות אוויר בין החימר הפולימרי לכלי. **הערה: אם את לא מתכוונת לצפות את הכלי באופן מלא, יש לחזק את השוליים של הציפוי, לאחר האפייה, באמצעות דבק מהיר.
 

תמי שבט

New member
ולסיום: אחרי האפייה כדאי להחליק

את הכלי בנייר לטש (בד שמיר) טבול במים עם מעט דטרגנט.
 

pattty

New member
תודה על כל היעוצים-עוד שאלונת..

אין סכנה שהכלי ישבר באפייה? ראיתי עבודות על דיסק, האם הוא משנה צורה באפייה? תודדדדדדדדדדדה אני רצהלבחור כלי,
 
למעלה