כבדי שמיעה מבלבלים....

miritsk

New member
כבדי שמיעה מבלבלים....

היום פגשתי ידיד טוב שלי שהוא כבד שמיעה קל. ואז שמתי לב שיש לי בעיה עם ההנחת עבודה שלי לגבי התקשורת עם כבדי שמיעה. עם חרשים או שומעים זה נורא פשוט. עם חרשים ברור לי שאם הם לא מסתכלים עלי כשאני מדברת הם לא שמעו את הדברים וצריך לחזור עליהם. גם עם אנשים שומעים זה מאוד ברור - אני יוצאת מנקודת ההנחה שכל דבר הם שומעים. לא חשוב לאיזה כוון אני מדברת או איך, אני תמיד מניחה ששמעו אותי. אבל מה עושים עם כבדי שמיעה? היום מצאתי את עצמי שואלת - הוא שמע אותי או לא? ואז אני מתייחסת אליו כמו חרש שמקיים את המשוואה: אם הוא לא מסתכל עלי == הוא לא שמע. פועל יוצא שאני אומרת משהו והוא לא מסתכל אז אני חוזרת כמו תקליט שבור. ובסוף מתברר שהוא בכלל שמע גם מבלי להסתכל... אוף, כבדי שמיעה מבלבלים... :)
 

0ne Man

New member
המשוואה שלך נכונה

לדעתי, אם כבד שמיעה לא מסתכל עלייך כשאת מדברת, או מאשר באיזה שהיא צורה אחרת של התנהגות שהוא שמע אותך,תמיד צריך להניח שהוא לא שמע אותך, ולחזור על הדברים. זה עדיף מאשר להניח שהוא שמע אותך, כי אז עלולים להתפספס כאן משפטים חשובים בתיקשורת שבינך לבין כבד השמיעה. ואני חושב שמן הראוי שכבד שמיעה יביט כל הזמן בחירש כשהוא מדבר אליו - אחרת זה לא מנומס. כבד השמיעה מבין את מגבלות התקשורת, ויודע שמי שמדבר אליו הוא חירש, ולכן דווקא הוא, יותר מהשומעים - צריך לשים לב לתקשורת עם החירש ולהביט בו כשהחירש מדבר אליו.. חג שמח
 

MeMyOwn

New member
כבד שמיעה?

ברצוני להוסיף דבר מה בנוגע לסוגייה זו, שייתכן ושכחתם אותה: כבד שמיעה אינו חירש ואולם אינו שומע כ"חתול", וכנראה שלא הזכרתם (משום מה), כי ישנם כבדי שמיעה מסוגים שונים (הכוונה, כמובן, לסוגי שמיעה ודציבלים שונים), כך שבהחלט ישנה בעיה לזהות "חירש" יותר מן האוכלוסייה או "שומע" יותר מאותה אוכלוסייה. ראוי לציין, כי ישנם כאלה, אשר יעלבו אם ניאלץ לחזור על דברינו פעמיים (באופן תקיף משהו, כגון: "מה אתה חושב, שאני לא שומע? שלא שמעתי את מה שאמרת לי?") וזו בהחלט סוגייה שיש לחשוב עליה טרם שיחה עם כבד שמיעה (לרוב, מומלץ להכיר את כבד השמיעה טרם השיחה - היכרות ראשונית, אלא אם השיחה אינה אישית ואזי אין זה משנה מה חושב כל צד בשיחה!!!)
 

miritsk

New member
זה מזכיר לי.....

סיפור שהיה לחברה שלי שלמדה איתי בטכניון ועשתה "פרח" בבית כלא עם אסירים. והם היו צריכים לעשות לאסירים כל מיני הפעלות - מין שעת חינוך כזאת. אז איזו פעם חילקו אותם לקבוצות והיא היתה אחראית על אחת הקבוצות. כל קבוצה קבלה בריסטולים, טושים , דבק וגם מספרים (מזכיר את ימי התנועה?) והיתה צריכה לעשות משהו. באיזה שהוא שלב החברה שלי שמה לב שהיא לא מוצאת את המספריים שניתנו לקבוצה שלה. אז היא שאלה אותם "איפה המספריים?" והם התעצבנו וענו לה :"מה את חושבת שאנחנו גנבים?...." :) מה שאני מנסה להגיד זה שאני מסכימה עם MeMyOwn שאנשים לפעמים יכולים להיות בעלי רגישות יתרה לנושא שקרוב אליהם. יש כבדי שמיעה קל שנורא יעלבו אם יחזרו כמה פעמים על הנאמר. כך שמה שאישי כתב זה לא כל כך פשוט וברור.
 

0ne Man

New member
יש רגישות ויש רגישות

אם למשל, שומע היה חוזר שוב ושוב על דבריו אלי, הייתי נעלב ומתעצבן עליו ואומר לו שאני שומע אותו ושהוא לא צריך לחזור על דבריו כמו תוכי. אבל אם חירש או כבד שמיעה היה חוזר על דבריו, הייתי מבין את המניע והסיבה, ומעיר לו בלי להיעלב ששמעתי אותו, או אפילו לא טורח להעיר לו. כי זה נעשה מתוך כוונה טובה ולא מתוך יהירות או דיעה קדומה, כפי שהייתי מייחס אולי לשומע. טוב, אני מרגיש שסיבכתי קצת ת'עיניינים... תנו לאינטואיציה להוביל אותכם בתקשורת עם כבדי שמיעה. אפשר להבין מצורת ההתנהגות אם כבד השמיעה שמע או לא, ולהגיב בהתאם. זו העיצה הטובה ביותר שאוכל לתת כרגע, בשעת בוקר מוקדמת זו..
 

צלף

New member
יש כבדי שמיעה ויש כבדי שמיעה

הכל תלוי בשמיעה בפועל של כבדי שמיעה, ישנם כבדי שמיעה שעם מכשיר שמיעה הם שומעים טוב ואז הם לרוב לא נזקקים לקריאת שפתיים ולפעמים לא יודעים לקרוא שפתיים, וישנם כבדי שמיעה שהם למעשה חרשים, ואז גם עם מכשיר שמיעה הם ניצרכים לקריאת שפתיים שוטפת... הייתי מציע לך לפתוח בהצעה לכבד שמיעה שאם תהיה בעיה בשמיעה של דבריך שיתן לעצמו להעיר לך, ותנסי לדבר כמו שאת רגילה, ואם תהיה בעיה הכבד שמיעה כבר יאמר לך...
 
למעלה