תחליף הולם לכבד אווז
הבעיה עם כבד אווז ומחירו המרקיע היא תולדה של החוק שאוסר על פיטום אווזים. מאז כמעט ולא ניתן להשיג אותו, ואם כן כמו שראית מחירו בשמיים. יתרה מכך, כל מי שמנסה גם למכור עומד מיד מול כל המתנגדים לכך ויוצאים במחאה נגד המכירה. בקיצור החיים קשים. כי הרי טעמו של כבד אווז באמת שווה כל טיפת שומן.והוא כולו שומן. לאחרונה, בדיוק מול המצב הזה חיפשתי תחליף הולם, ומצאתי אותו בשקדי עגל. שקד עגל, גדול וטרי הוא מעדן הולם. מחירו מגיע עד כ 130 ש"ח לקילו, הוא בלוטה שרובה מחלבונים, וכאן יש יתרון לאי השומן שבו. צריבה קלה על המנגל או במחבת, פלפול עדין ויש לנו מנה בעלת טעם מנצח, עדינה מאוד ונימוחה בפה. נסיתי את זה לא מזמן ונתתי למספר שפים מובילים בתחום להביע את דעתם, וכולם הופתעו ןהתגובות היו נלהבות מצוין כמנה בפני עצמה ובוודאי כחלק מהרכב של מנה. נסה ותהנה.