כבד אווז
העתקתי בשבילכם הודעה מפורום צמחונות\טבעונות שקשורה בכבד אווז. אני לא יודעת מה אתכם- אבל כשאני שומעת על זה (או רואה תמונות) פשוט כואב לי! אז קודם תקראו- ואחר כך תגיבו: מתכון לכבד אווז המצרכים: 1/2 טון תירס מבושל 1 אתה (הרי לא תעולל זאת למישהו אחר רק כדי לספק תשוקות חולניות) 1 חוסם עורקים 1 צינור מתכת באורך 40 ס"מ 1 משאבה לאוויר דחוס 0 לב ההכנה: האכל את עצמך בתירס מבושל. שבעת? לא משנה תמשיך לאכול. בשלב מסויים כבר לא תוכל לאכול יותר. החדר את הצינור מפיך לאורך הושט עד לקיבה ודחס דרכו את התירס. השתמש באוויר הדחוס כדי לדחוס עוד ועוד. חזור על התהליך 2-5 פעמים ביום. סביר להניח שתמהר להקיא את האוכל. שים על צווארך חוסם עורקים כדי למנוע זאת. החדרת הצינור תגרום דלקות וקרעים בושט. ייתכן שכאשר תשתה יזלו מים מחורים בגרונך, אבל אל תרתע, הרי אין לך לב. המשך בתהליך תוך הגדלה תמידית של הכמות. בשלב זה תרגיש קשיי נשימה. זה סימן טוב שמראה שדלקת הכבד מתפתחת והכבד המנופח לוחץ על הריאות. המחסור בסידן עלול לגרום לשברים. שמור על הציוד בסמוך אליך, סביר שלא תוכל ללכת הרבה. אל תרתע - המשך בתהליך. עליך להגיע לפחות לשלושים ק"ג תירס ביום. הכבד מוכן במצב של גסיסה, ברגע האחרון לפני המוות. כדברי משרד החקלאות: "אווז מפוטם כהלכה ... נושם בכבדות, המקור חיוור, מתקשה בהליכה אפילו לשוקת המים, איננו מעכל יותר." במצב כזה, הכבד תופח לפחות פי 7 ממשקלו המקורי. הכבד החולה הופך לצהוב במקום אדמדם. ייתכן שתגלה בו נמקים ובקעים זה נורמלי בהחלט. לתבל בהרבה אטימות ורוע. בתיאבון (ועל תשכח לשים חוסם עורקים בגרון נגד הקאה).
העתקתי בשבילכם הודעה מפורום צמחונות\טבעונות שקשורה בכבד אווז. אני לא יודעת מה אתכם- אבל כשאני שומעת על זה (או רואה תמונות) פשוט כואב לי! אז קודם תקראו- ואחר כך תגיבו: מתכון לכבד אווז המצרכים: 1/2 טון תירס מבושל 1 אתה (הרי לא תעולל זאת למישהו אחר רק כדי לספק תשוקות חולניות) 1 חוסם עורקים 1 צינור מתכת באורך 40 ס"מ 1 משאבה לאוויר דחוס 0 לב ההכנה: האכל את עצמך בתירס מבושל. שבעת? לא משנה תמשיך לאכול. בשלב מסויים כבר לא תוכל לאכול יותר. החדר את הצינור מפיך לאורך הושט עד לקיבה ודחס דרכו את התירס. השתמש באוויר הדחוס כדי לדחוס עוד ועוד. חזור על התהליך 2-5 פעמים ביום. סביר להניח שתמהר להקיא את האוכל. שים על צווארך חוסם עורקים כדי למנוע זאת. החדרת הצינור תגרום דלקות וקרעים בושט. ייתכן שכאשר תשתה יזלו מים מחורים בגרונך, אבל אל תרתע, הרי אין לך לב. המשך בתהליך תוך הגדלה תמידית של הכמות. בשלב זה תרגיש קשיי נשימה. זה סימן טוב שמראה שדלקת הכבד מתפתחת והכבד המנופח לוחץ על הריאות. המחסור בסידן עלול לגרום לשברים. שמור על הציוד בסמוך אליך, סביר שלא תוכל ללכת הרבה. אל תרתע - המשך בתהליך. עליך להגיע לפחות לשלושים ק"ג תירס ביום. הכבד מוכן במצב של גסיסה, ברגע האחרון לפני המוות. כדברי משרד החקלאות: "אווז מפוטם כהלכה ... נושם בכבדות, המקור חיוור, מתקשה בהליכה אפילו לשוקת המים, איננו מעכל יותר." במצב כזה, הכבד תופח לפחות פי 7 ממשקלו המקורי. הכבד החולה הופך לצהוב במקום אדמדם. ייתכן שתגלה בו נמקים ובקעים זה נורמלי בהחלט. לתבל בהרבה אטימות ורוע. בתיאבון (ועל תשכח לשים חוסם עורקים בגרון נגד הקאה).