כבד אווז

פוגו

New member
כבד אווז

העתקתי בשבילכם הודעה מפורום צמחונות\טבעונות שקשורה בכבד אווז. אני לא יודעת מה אתכם- אבל כשאני שומעת על זה (או רואה תמונות) פשוט כואב לי! אז קודם תקראו- ואחר כך תגיבו: מתכון לכבד אווז המצרכים: 1/2 טון תירס מבושל 1 אתה (הרי לא תעולל זאת למישהו אחר רק כדי לספק תשוקות חולניות) 1 חוסם עורקים 1 צינור מתכת באורך 40 ס"מ 1 משאבה לאוויר דחוס 0 לב ההכנה: האכל את עצמך בתירס מבושל. שבעת? לא משנה תמשיך לאכול. בשלב מסויים כבר לא תוכל לאכול יותר. החדר את הצינור מפיך לאורך הושט עד לקיבה ודחס דרכו את התירס. השתמש באוויר הדחוס כדי לדחוס עוד ועוד. חזור על התהליך 2-5 פעמים ביום. סביר להניח שתמהר להקיא את האוכל. שים על צווארך חוסם עורקים כדי למנוע זאת. החדרת הצינור תגרום דלקות וקרעים בושט. ייתכן שכאשר תשתה יזלו מים מחורים בגרונך, אבל אל תרתע, הרי אין לך לב. המשך בתהליך תוך הגדלה תמידית של הכמות. בשלב זה תרגיש קשיי נשימה. זה סימן טוב שמראה שדלקת הכבד מתפתחת והכבד המנופח לוחץ על הריאות. המחסור בסידן עלול לגרום לשברים. שמור על הציוד בסמוך אליך, סביר שלא תוכל ללכת הרבה. אל תרתע - המשך בתהליך. עליך להגיע לפחות לשלושים ק"ג תירס ביום. הכבד מוכן במצב של גסיסה, ברגע האחרון לפני המוות. כדברי משרד החקלאות: "אווז מפוטם כהלכה ... נושם בכבדות, המקור חיוור, מתקשה בהליכה אפילו לשוקת המים, איננו מעכל יותר." במצב כזה, הכבד תופח לפחות פי 7 ממשקלו המקורי. הכבד החולה הופך לצהוב במקום אדמדם. ייתכן שתגלה בו נמקים ובקעים זה נורמלי בהחלט. לתבל בהרבה אטימות ורוע. בתיאבון (ועל תשכח לשים חוסם עורקים בגרון נגד הקאה).

זה דיי טעים?

דיי טעים לך לאכול כבד שרווים בששומנים שלא בריאים לגופך אהה... דיי טעים לך לאכול חיה שגססה וכאבה כאב עצום עד לרע אחרון לפני מות אהה?? דיי טעים לך להרגיש את הכבד מתמוסס בפיך כמו שהאווז הרגיש שגופו מתמוסס בו. דיי טעים לי להגיד לך שאת וכול האנשים שאוכלים את הדבר הזה הם חלאות אדם שאין להם לב ומושג מה קורה בעולם הזה, איזה סבל יום יומי עובר על מליארדי בעלי חיים.. כנראה שגם המעשים הנבזים והמתעללים ביותר לא מזזים ללבך...

Mad Cow

New member
דיי מספיק באמת להיות יפי נפש...

זה כבר מעצבן

זה דווקא בריא

א. זה בריא לאנשים שחולים במחלת הנשיקה ממליצים לאכול כבד בגלל שהוא עשיר בברזל דבר חיוני ביותר להתגברות על המחלה ב. להגדיר משהו בתור חלאת אדם רק בגלל שהוא אוכל בשר זו טעות ומעשה נבזי בפני עצמו מי את/ה שתקבע את האמונה של אדם אחר רוצה להיות צמחוני יופי אין לי בעיה אפילו כל הכבוד לך אבל אל תקבע לאנשים אחרים מה לעשות או לאכול איש באומנותו יחייה. שלא תבין אותי לא נכון אני נגד התעללות בבע"ח למטרות קוסמטיקה או לבוש ואפילו דרך הכנת הכבד מפריעה לי אבל לבדוק תרופות על בע"ח היא צעד הכרחי

פִּירֶה

New member
פורום יפי נפש.

כן כן, זה יהיה השם החדש של הפורום המאוחד (או שמא איחוד). האם פורומי צמחונות/טבעונות ופורום התנועה זהים או ראויים לאיחוד? לא נראה לי. מה ההודעה הזאת קשורה לפה? היא לא! זהו. וכבד אווז זה טעים בכל זאת.

את יודעת מה? אני גאה להיות יפה נפש!

מה הקשר? מה קרה לכול הבירבורים על תגובה לעוול שאנחנו חושבים שקיים? יפי נפש? את יודעת בכלל מה זה יפה נפש?? אני לא יפה נפש, פשוט מסרב לאכול גופות ופגרים של בעלי חיים ופועל למען טובתם.. פוגו לא באה להפוך את הפורום הזה לפורום ליפי נפש.. היא באה להראות לכם מה מעוללים לאווזים המסכנים, אבל את לא נוח לך לראות מה את אוכלת בדיוק כמו שלא נוח לנו לראות מה אנחנו עושים לפלשתינים ואיך אנחנו רומסים את הזכויות הבסיסיות של העובדים הזרים.., משריצה הודעה לאויר ומסיתה את הנושא... אני בתורך חניך גאה של הנוער העובד והלומד מרגיש מחויבות לפעול כנגד מעשי הנבלה מהסוג הנ"ל, נגד מעשי ההתעללות באווזים ובעגלי חלב! זכויות יש לכולנו בעלי החיים... אם היית אוכלת כווד אווז רגיל ניחא אבל כווד אאווז שיוצר לאחר התעללות בלתי נורמאלית בחיה מסכנה שלא ידעה את נפשה עד צער, אני לא יודע מה עם אנשים אחרים אבל אני מרגיש דחף עז לפעול נגד אנשים כאלו שמתעללים ונותנים יד להתעללות! כבד אווז, מאכל חולה!

פִּירֶה

New member
בהצלחה לך במאבק באוכלי הבשר.

אבל אני מודיעה לך שאני אמשיך לאכול כבד אווז בתאווה. החיות מסכנות. זה נכון. אבל בוא נגיד שיש הרבה דברים יותר פגועים בחברה הזאת. כמו אלימות במשפחה, בביצפר ועוד כל מיני דברים שאני רואה שציינת בהודעה שלך. אי-אפשר להלחם בכל העולם, גם אם כולו טועה. שיהיה לך ארוחת פרחים מהנה. יומטוב

אני לא נאבק באוכלי הבשר....

עקרונית אין לי בעיה אם אנשים שאוכלים בשר, יש לי בעיה עם דרך החיים שלהם. אני נאבק רק במקרים של התעללות קיצונית, ניסויים בבעלי חחים וכו.. לפי דעתי המאכלים אשר מופקים מכבד אווז ועגל חלב מופקים מהתעללות והמחויבות שלי ושל כולם לעצור את אותה התעללות.. אם את נהנת מזה, תהני...

shanty.G

New member
אף אחד לא מבקש ממך להלחם .....

הבקשה היא להימנע ממאכלים מסויימים אשר עד שהגיעו לצלחתך היו בעברם בעלי חיים אשר גודלו בתנאים קשים, בסבל ויסורי תופת. כבד אווז הוא תוצר של האבסה, פציעה והטלת מומים באווזים. המאמר שצירף ציפורן מפורט, מקווה שקראתם אותו. כמו כן- עגל חלב, שהינו "מעדן" פחות נפוץ בשל מחירו, מוחזק וגדל בתנאים של תת-תזונה (הוא אינו מקבל את כל מרכיבי המזון הדרושים להתפתחות שריריו), בתא צר המכיל את גופו נטו, ללא יכולת אף להסתובב או לגרד את אזנו באם חפץ בכך. כאשר מובלים העגלים החוצה בדרך למשאית הלוקחת אותם לדרכם האחרונה- רבים מהם מתמוטטים בשל חוסר היכולת וההרגל לפסוע, מסונוורים מאור השמש שמעולם לא ראו. "יפי הנפש" הקשורים לארגונים השונים למען בעה"ח אינם משלים את עצמם כי כלל האוכלוסיה יהפוך תוך יומיים לצמחוני. המטרה היא הגברת המודעות ומיזעור הסבל הקיים; במקרה זה- הוזכרו שתי התעשיות האכזריות מכל במערב- כבד אווז ועגל חלב. באירופה כבר חוקקו חוקים בנושא. ישראל נמצאת היכנשהו מאחור, אולם תגיע גם למצב מתקדם של חוקים הומניטריים יותר מאלו הקיימים היום. שני מוצרים שאינם מהווים חלק מהתפריט היומי של אף לא אחד מכם- הימנעות מצריכתם תמנע סבל רב מבעלי חיים רבים. shanty

ChOp^SuEy

New member
הייתי חייב להגיב

כבד אווז זה טעים (יוצא לי לאכול דיי הרבה ממנו כי יש לי שיפודי עזרא ובניו מול הביתספר) לכל הצמחונים טבע האדם הוא לאכול בשר ואישית אני לא יחליף את הבשר בגוש פלסטיק שנקרא טופו בעד שום הון שבעולם אבל מה... כואב לי לראות מה שעושים לחיות בתעשית הבשר אבל אני לא חושב שהמנעות מבשר היא פתרון להפסקת ההתעללות הזאת תמיד יהיו אנשים שיאכלו בשר ותמיד הם יהיו הרוב בחברה לדעתי הפתרון הוא מציאת תהליך פחות אכזרי להשבחת הבשר מן הסתם הפתרון הזה יהיה יותר יקר וזה ישפיע על המחירים תחשבו מה עדיף התעללות או כסף? אישית אני מוכן לשלם יותר ולהפסיק את ההתעללות ומה איתכם?? נ"ב... שמתם לב שב90% מהדברים במדינה הזאת יש משהו דפוק?? ליאור גמבש - קן חולון

האדם, במקור הוא אוכל פירות...

צריך פשוט ללכת לדיאטנית או אל האנדוקרינולוגית הקרובה אל ביתך ולשאול... בקשר לשאר אני מסכים:)

כבד אווז כול האמת!../images/Emo129.gif

הליך הפיטום כולל האכלה בכפיה של תערובת שמשקלה עד שליש ממשקל האווז באמצעות צינור מתכת דרך וושט האווז הישר לקיבתו. הפיטום גורם לגידול הכבד לכדי פי עשרה מגודלו הטבעי ולהתנוונותו, לפציעות ולקרעים בוושט, בכבד ובמעיים ולהתבקעות מערכת העיכול, לקשיים בנשימה ולקריסה של כל מערכות הגוף. אחד מכל שמונה אווזים מת בהלך הפיטום. מטרת הפיטום היא יצירת מאכל הגורמה "פואה גרה", שבמהותו אינו אלא כבד מנוון ושומני, הנחשב שמן ולא בריא. בישראל מפוטמים מדי שנה מאות אלפי אווזים ועשרות אלפי ברווזים (מולרדים). העתירה מצטטת חוברת הדרכה של משרד החקלאות, בה כתוב: "אווז מפוטם כהלכה: הנוצות רטובות; נוצות-הזנב פרוסות; נושם בכבדות. המקור חיוור, מתקשה בהליכה אפילו לשוקת-המים. איננו מעכל יותר." לפחות 12 מדינות באירופה (אנגליה, שוויץ, אוסטריה, דנמרק, נורבגיה, גרמניה, לוקסמבורג, פולין, פינלנד, צ´כיה, איטליה ושבדיה) אסרו את פיטום האווזים בשטחן. בפולין נאסר הפיטום למרות שתעשייה גדולה ומשגשגת של פיטום אווזים בשטחה. איטליה חוקקה השנה חוק האוסר על פיטום אווזים, אשר ייכנס לתוקפו עוד שלוש שנים. בהמשך תמונה של כבד אווז "רגיל" לעומת כבד אווז מפוטם.. ****** מאבק וחקיקה *****
המאבק נגד פיטום האווזים בארץ החל ב-94´, כשפעילי ארגון נח הגישו תלונה למשטרה בדרישה לחקור את המפטמים, בחשד לעבירה על חוק צער בעלי חיים. התיק נסגר, והוגש ערר ליועץ המשפטי לממשלה. תשובת היועץ, לדברי עו"ד פלג היתה, כי "הפיטום אינו אכזרי". ב-99´ נעשתה פניה נוספת ליועץ המשפטי, שגובתה הפעם בראיות מסוגים שונים לייסורים שנגרמים כביכול לאווזים המפוטמים. הפניה הזאת נענתה, לדברי עו"ד פלג, בטענה שנערך דיון בנושא, אך הוא "חסוי בפני הציבור". פניה זהה למשרד החקלאות לא נענתה אף היא. בעקבות כשלון הפניות הוחלט, לפני כשנה וחצי, לעתור לבג"ץ בנושא. הפניה הראשונה לבג"ץ הביאה לשינוי תקנות משרד החקלאות באשר לפיטום האווזים, תקנות שאושרו על ידי ועדת החינוך של הכנסת, הממונה על יישום חוק צער בעלי חיים, בינואר השנה. לדעת ארגוני בעלי החיים התקנות החדשות אינן ישימות ואין דרך לאוכפן. לאחר אישורן קבע בג"ץ כי אם ברצונם של הארגונים לשנות אותן, עליהם לעתור בשנית. בעקבות זאת נעשתה העתירה הנוכחית, הפעם בדרישה לאיסור גורף של הפיטום * הדיון בועדת החינוך בכנסת
התקדמות משמעותית במאבק נגד פיטום אווזים וברווזים בישראל: ועדת החינוך של הכנסת קבעה היום פה אחד, כי תעשיית כבד הברווזים הינה תעשיה אכזרית העומדת בניגוד לחוק צער בעלי-חיים. הוועדה הורתה למשרד החקלאות לקבוע תקנות להפסקת פיטום הברווזים בתוך שנה, ולהיערך להפסקת התעשיה. זאת, למרות שבישראל יש רק משק אחד לפיטום ברווזים, הממוקם בבית לחם הגלילית. יו"ר הוועדה, זבולון אורלב, הורה לבקש משר החקלאות, שלום שמחון, להניח גם את התקנות הנוגעות לפיטום אווזים שוב על שולחן הוועדה. בתוך שבועיים מתכוון ארגון "נח"- ארגון הגג של ארגוני בעלי החיים בארץ, להגיש עתירה לבג"ץ נגד פיטום האווזים בארץ. העתירה תתבסס על הטענה שהועלתה היום בוועדה, לפיה הפיטום מנוגד לחוק צער בעלי חיים, ועל העובדה ש-13 מדינות אירופאיות כבר אסרו פיטום. ההערכות הן, שלאור ההחלטות שהתקבלו היום בוועדה, טובים סיכויי העתירה להתקבל. טריפה שיתוף פעולה נדיר התקיים בדיון, בין יו"ר האופוזיציה, ח"כ יוסי שריד, ונציגי ש"ס בוועדה. שריד נרתם לנושא, וטען כי בתוך שנה יופסק פיטום האווזים גם בארץ. ח"כ רחמים מלול מש"ס סיפר כי גילוי דעת של הרב עובדיה יוסף קובע שכבדי האווז המפוטמים הם בחזקת טריפה, משום שהעינויים שעוברים האווזים בדרך לצלחת הופכים אותם אסורים לאכילה. לדברי מלול, הרב עובדיה הוציא את גילוי הדעת כבר לפני 20 שנה, וחזר עליו שוב אתמול לאחר שנציגי ש"ס בוועדה נועצו בו שוב כדי לגבש דעתם לקראת הדיון. הדיון נערך היום לאחר שמשרד החקלאות ניסה להביא לאישור ועדת החינוך תקנות המתירות פיטום ברווזים, בהמשך להעברת תקנות פיטום האווזים בינואר השנה. הארגונים לזכויות בעלי החיים טענו, כי התקנות המוצעות על ידי משרד החקלאות, ומתיימרות לטענת המשרד למנוע את סבלם של האווזים, משמשות למעשה את המפטמים בלבד. נציגי ארגון זכויות בעלי החיים "אנונימוס" הקרינו בפני חברי הוועדה סרט שצולם בסתר באחד ממתקני פיטום האווזים בארץ, בו מתועדים ייסורים קשים שעוברים האווזים. אלה כוללים, בין היתר, האכלה בכפיה שלוש פעמים ביום באמצעות צינור מתכת הפוצע את גרונותיהם בתערובת המגיעה לכשליש ממשקל גופם, ושהיה בתנאי בידוד שאינם מאפשרים להם תנועה כלשהי. עתה, כאמור, מתכוונת הוועדה לבחון שוב את כלל נושא הפיטום בארץ. **** פעילות נגד כבד אווז בצרפת, מקום הולדתו..****
(חדשות וואלה מלפני שבוע) צרפת פותחת היום במלחמה השנתית שלה להוקעת המזון הרע. כמדי שנה, לקראת חג המולד, יוצאים "פקחי אנינות" לרשתות המזון ולמעדניות כדי למצוא ולהוקיע מוצרים נחותים המתיימרים להיות מה שהם לא – אוכל צרפתי משובח. השנה יתמקדו הפקחים בשוקולדים גרועים ובכבד אווז מזויף. הצרפתי הממוצע צורך שבעה ק"ג שוקולד בשנה. הרשויות מתעקשות שהשומן הצמחי היחיד במוצר יבוא מהקקאו, וכי היצרנים יציינו על עטיפות המוצר את אחוז הקקאו שבשוקולד. "אנחנו מתכוונים לבדוק האם אחוז הקקאו המסומן אכן קיים במוצר", אומר ראש האגודה למען הצרכן בצרפת, ג´רום גאלו. "צרפת תדבוק בחוקיה, עד שחוקי השוקולד המחמירים פחות של האיחוד האירופי ייכנסו לתוקפם ב-2003", הוסיף. מוצר נוסף הנמצא ברשימות הפקחים הוא כבד אווז. החקלאים המקומיים, והתנועה נגד גלובליזציה בראשות הגורו ג´וזה בווה, שהתפרסם כשהרס סניף של מקדונלד´ס לפני שנתיים, נלחמים על איכותו. גאלו אמר כי הפקחים ינקטו צעדים כנגד יצרנים המוסיפים שומן לכבדי אווז מאיכות ירודה. בכמה מדינות אירופאיות נאסר יבוא כבד אווז, בגלל אופן הכנתו האכזרי - פיטום אווזים בכפייה, ישירות לקיבה. לסיום, רגשות חמלה טעימות אף יותר מכבד חולה.

bogz

New member
אין גבול להתעללות???

בתור אוכל בשר מוצהר, שאינו מבין את סיבת הצמחונים להמנע מבשר, מה שעוזים לאווזים המסכנים פשוט מבחיל! לא מספיק שהחיות האלה נולדו כדי להאכל על ידיי ועל ידי שאר אוכלי הבשר, צריך גם למרר ולענות ולהתעלל בחיים הקצרים שיש להם מלכתחילה?? לירן, אין פה שום קשר ליפי - נפש! יש פה קשר לאנושיות בסיסית! איך אתה מוכך לאכול משהו שעבר התעללות כזאת שנמשכת על שבועות רק כדי שלך! יהיה טעים לכמה דקות! איך אתה חי עם עצמך?? ואיך אתה מעז לקרוא לאנשים טיף טיפה יותר אנושיים יפי - נפש?? זה לא שהם אנושיים בצורה יוצאת דופן, זה פשוט שאתה לא אנושי.

bogz

New member
גם את Mad Cow

מה שאמרתי ללירן תקף גם לגבייך

פוגו

New member
יפי נפש????

כבר נשבר לי ה *&^%% מהביטוי המעצבן הזה ´יפי נפש´! אתם יודעים מה זה יפי נפש? יפה נפש הוא אחד שאומר משהו שהוא לא מאמין בו רק כדי להשמע פוליטיקלי קורקט, מוסרי, בדעת רוב כלשהי וכו´. אני לא יפת נפש! אולי הנפש שלי יפה והומנית אבל אני בהחלט לא מתאימה למושג הזה. אני באמת מאמינה בזכויות גם של החיות ובאמת באמת כואב לי לראות אותן פגועות. וכשאני כותבת דברים כאלה זה מכל הלב! בקשר לקשר- יש משהו שאין לו קשר לפורום??? מה קרה באנו להתדיין רק על החלטות מזכירות חניכים או על מונו באונו? הפורום הזה נועד לשיח בין חברי התנועה על כל נושא, ובטח שנושא הקשור לזכויות ועוד כמה דברים נלווים-קשור.יש לך דעה בעניין- בשביל זה אנחנו כאן. אנשימים, אני צמחונית, אבל אני ממש לא מנסה לכפות את זה על אחרים. אבל נראה לי שגם לאוכלי הבשר יש כבול מוסרי, ונראה לי שהמקרה של כבד האווז הוא מזעזע בכל צורה שלא תחשבי עליה- ואין לזה שום הצדקה! סיכום: תפסיקו להשתמש כל הזמן בביטוי יפי נפש ותתחילו לחשוב על האווז המסכן... יום טוב לנו, חג שמייח עדי

למעלה