כבד בנשמה אבל חשוב
אפרופו צוואות מההודעה הקודמת,
כשנפגשים עם המוות (נתקלים בו, ליתר דיוק), מגיעים לתובנות.
ברור לי שלא כל אחד מגיע לאותן התובנות. כל אחד מבין את החיים אחרת. יצא לי לשמוע בשבועיים האחרונים לא מעט: צריך לנצל את הזמן שאנו בעולם הזה, צריך ליהנות מהחיים, צריך לערוך רשימה מה רוצים להספיק בחיינו ולסמן וי...
תובנות כאלו ואחרות נשמעו מסביבי וגרמו לי לחשוב לא מעט. עמידה מול קבר טרי (במיוחד כאשר מדובר בקרוב משפחה) תמיד גורמת לי לחשוב.
מה באמת הכי חשוב?
אז יהיו כאלו שיחשבו שלא כדאי לוותר על הנאות החיים ועכשוו זה הזמן לצאת לטיול, זה הזמן לראות עולם ולנסוע לחו"ל, זה הזמן לקנות את מה שתמיד רצינו, זה הזמן למצוא מאהבת...
צר לי, בעיני אלו מחשבות חסרות טעם. בעיני אנו לא נמצאים בעולם רק כדי ליהנות. אני מאמינה שיש סיבה לכל דבר. יש סיבה מדוע אנחנו כאן.
עד שאבין מהי הסיבה, מה שהכי חשוב בעיני הוא לחבק, לוותר, לשחרר, לקבל, לסלוח (גם לעצמי) ולבקש סליחה, להבין שאני כאן לזמן מוגבל.
לא שווה לכעוס, לא שווה לשמור טינה, אין בכך שום תועלת. לא כדאי למהר ולנתק יחסים עם קרובים. אחרי לכתם לא תהיה דרך חזרה גם אם נרצה לתקן.
בתוך כל הכאב, אני עדיין חושבת האם יש טעם בעריכת רשימה ואם כן, מה היא תכיל.
לכם יש רשימה כזו?
אותי לא מעניינים הנאות החיים, לא מעניינים אותי טיולים, לא מעניין אותי חומר, לא רוצה אוטו גדול יותר או דירה גדולה יותר. אני רוצה להשאיר חותם. אני רוצה ללכת מהעולם הזה בהרגשה שעשיתי משהו טוב שיישאר. קשה לי להחליט מהו וכיצד אני עושה את זה.
מה איתכם?