כבד דג שיבוט

1809

New member
כבד דג שיבוט

פורום שלום, אשמח לקבל מידע, ממי שמבין, בנוגע להרכב התזונתי של כבד דג שיבוט. האם נכון לאכול מהכבד הנ"ל על מנת להוריד שומנים בדם? בתודה מראש מעיין

harduf9

New member
נשמע מוזר, סביר שלא נכון.

כבד דג שיבוט מכיל הרבה שומנים והוא ספק מצוין לויטמיני A ו D שבכמות עודפת רעילים, בעיקר ה A. קיימת חברה אחת שעדיין, למרות שהארתי להם על הטעות כמה פעמים, עדיין מוכרת שמן כבד דג שיבוט וכותבת עליו שמן דגים, החלק של הרוקחים ואולי גם נטורופתים שלא קוראים את התכולה מסיקים שזה אומגה 3 ולכן ממליצים על המוצר להורדת כולסטרול. רחמנא ליצלן.
אומגה 3 מפחיתה טריגלצרידים בצורה יפה אך כמעט ולא משפיעה על כולסטרול, לפעמים אף גורמת לעלייה בכולסטרול כי שמן דגים מכיל גם כולסטרול. נתקלתי במוצר מסוים של אומגה 3 שגרם לעליית כולסטרול אצל אנשים רבים. מהיכן המידע. האם תוכל לפרט יותר על מצבך בו אתה מעוניין לטפל. בריאות שלמה גיא הרדוף

1809

New member
ראשית, תודה על התשובות

אני מבררת עבור אבי שסובל מסכרת סוג 2, הוא הגיע לרמות מאוד גבוהות של טריגליצרידים בדם (אבל לא של כולסטרול). באמצעות תזונה נכונה צריכת מזון בעל ערך גליקמי נמוך והעפת חיטה לסוגיה לחלוטין מהתפריט הצליח להוריד את רמת הטריגליצרידים ל-400. (בפרק זמן של ארבעה שבועות הוריד מ-1000 ל-400). אבי מחפש מזון עשיר מאוד ב-EPA כדי ליצור איזון בין GLA ל-EPA. הוא צריך לצרוך 21 מ"ג GLA כאשר הוא צריך בין פי 50 עד פי 100 יותר של EPA מ-GLA. להערכתו מכיוון שבכבד דג שיבוט הרבה אומגה 3 אז יש גם הרבה EPA. אז היכן ניתן למצוא מזון עשיר ב-EPA בכמויות האלה? בתודה בשם אבי, מעיין

harduf9

New member
מהיכן המינון הזה 21 מ"ג GLA

ולמה פי 50-100 EPA. בכל אופן לא מסתדר לי שזה GLA שכן חומצה זו היא אומגה 6 שמקורה בעיקר בשמנים צמחיים ואילו EPA היא אומגה 3 שמקורה בעיקר בדגים ולא בכבד דגים. דגים עם ערכים גבוהים של אומגה 3 הם: סלמון, טונה, סרדינים, הליבוט (הדג לא הכבד שלו) ועוד. מקורות צמחיים לאומגה 3 (לא EPA אלא ALA אם זכרוני אינו מטעני שממנה הגוף יודע לסנטז EPA או DHA כבר הספקתי לשכוח, בכל אופן אומגה 3 ארוכת שרשרת) הם אגוזי מלך, זרעי פשתן שצריכים להשרות במים שעה לפני האכילה, לא לטחון, ורוקט, יש גם מעט אומגה 3 בכל העלים הירוקים. מקור נוסף לאומגה 3 הוא שמן הקנביס, לא לדאוג הוא לא מכיל את החומר הממכר. זן שונה שאינו ממכר. כתבת שהוא עשה שינוי תזונתי שהצליח יפה למה לא להמשיך עם זה ? או לעשות עוד שינוי אם יש צורך. בכל אופן בכמויות שאת מדברת נראה שאת מחפשת תוסף מזון. תרצי המלצה על זה, אשמח לתת לך במסר. בריאות שלמה, גיא הרדוף

dolevniv

New member
הורדת שומנים בדם

מעיין שלום, מה שאני מסיק מהודעתך היא שאת מחפשת מעיין "תרופה טבעית" ע"מ לטפל בבעיה של שומנים בדם, אכן ישנם חומרים בטבע כמו גם תרופות ותוספי תזונה אשר ביכולתם להוריד את רמות השומנים והכולסטרול בדם אך זוהי אינה דרכה של הרפואה ההוליסטית כפי שאני ועוד מטפלים רואים אותה. אולי את צריכה לחשוב על טיפול שהוא קצת מעבר לטיפול סימפטומטי (הורדת הרמה של השומנים) ולגשת לטיפול שמחפש את הגורם לרמה הגבוהה ולטפל בו. אם לדוגמא הדבר נובע מתזונה לקוייה המצב ישאר בעינו ואת תצטרכי לקחת תוסף זה או אחר כל עוד התזונה לקוייה, לא יותר פשוט לשנות תזונה? בכל מקרה, אני ממליץ לך על טיפול אצל מטפל מוסמך בכל אחת מהשיטות הגדולות כאשר ישנה עדיפות לבעל ידע בתזונה.

למעלה