כבד הודו/עוף ברוטב יין אדום מתוק. ד ל י ק ט ס.

lseugy

New member
כבד הודו/עוף ברוטב יין אדום מתוק. ד ל י ק ט ס.

כיון שאני לא יודע לעבוד במטבח בלי מתכון (חוץ מהכנת סנדביץ ממוצע) ובגלל שהיום הכנתי משהו בלי מתכון, רצתי מהר למחשב לרשום מה עשיתי, אחרת עד מחר כבר לא אזכור. למען הדיוק אני מקווה שעכשיו אזכור הכל. טוב, ללא מתכון בכלל זה קצת מוגזם. התבססתי על מתכון של מישהי (פירגה, למי שמכיר את האתר שלה "טועמים במטבח") לכבד ברוטב טריפוליטאי. מרוב השינויים שהכנסתי זה כבר יצא משהו אחר לגמרי. כמעט.

מצרכים (כרגיל, אצלי אין שום דבר קדוש. לא במרכיבים ולא בכמות. הכל לטעמכם):
כ-600 גרם כבד הודו (גם כבד עוף הולך אבל לי יותר נוח לעבוד עם כבד הודו. הוא קצת יותר גדול ולדעתי גם יותר טעים).
פלפל אדום גדול (או שניים לא גדולים).
1-2 גזר גדול.
3-4 פטריות פורטבלה גדולות (אני מקוה שאינני טועה בשם. זה הגדולות הלבנות שמוכרים בתפזורת בסופר לפי משקל).
2 בצלים די גדולים.
4-6 שיני שום גדולות ופרוסות די דק.
כף מחוקה פפריקה מתוקה.
מלח לפי הטעם.
פלפל שחור לפי הטעם.
טבסקו (או פלפל חריף אחד לא גדול, או תבלין פלפל צ'ילי חריף שזה בעצם שאטה טחון. גם פפריקה חריפה הולך). לא לשים הרבה בהתחלה. תמיד אפשר לתקן תיבול.
כף מיץ לימון.
כף רסק עגבניות.
בערך כוס (או יותר) יין אדום מתוק (בהמשך אסביר למה בערך).
בערך חצי כוס בירה לבנה (בהמשך אסביר למה בערך).
שמן זית (לא חייב להיות סופר משובח).
לשדרוג – הולך טוב על לחמניה או בגט חרוכים קלות בשמן זית. רצוי על מחבת פסים.

כיצד מכינים:
מטעמי כשרות צולים קלות את הכבד על גריל (מה שאני עשיתי) או אש או גז. לא לשרוף לגמרי אלא כחצי בישול. שלא ישאר דם. מחבת לא עונה על דרישות הכשרות. מי שלא מקפיד, אז או לחרוך קלות או לטגן קלות בשמן זית.
מניחים להתקרר לגמרי. קשה לעבוד עם סכין על כבד חם כי הוא יתפורר.

מכינים: קערה או קערית עם בצל קצוץ בינוני.
צלוחית עם שום פרוס דק.
קערה או קערית עם הפלפל האדום והגזר (שטופים היטב) וחתוכים לקוביות בגודל קצת פחות מ-1 ס"מ.
קערה או קערית עם הפטריות קצוצות בינוני עד די גס.
כשהכבד מתקרר חותכים לקוביות בערך בגודל 1.5 - 2 ס"מ.

מטגנים את הבצל בקצת שמן זית (לא להטביע אותו) עד שקיפות על גבול הזהבה קלה.
מוסיפים את השום הפרוס ומטגנים יחד עד הזהבה טובה של הבצל אבל שלא יחרך יותר מדי.
מוסיפים את קוביות הפלפל, הגזר והפטריות ומטגנים ממש קצת. בערך חצי דקה עד דקה. הם מפרישים קצת נוזלים וזה בסדר.
מוסיפים את הפפריקה, המלח, הפלפל השחור, רסק העגבניות.
מערבבים היטב כחצי דקה עד דקה.
מוסיפים כחצי עד שני שליש כוס יין אדום מתוק, רבע כוס בירה והטבסקו.
מערבבים היטב, מביאים לרתיחה (זה הולך מהר) ומנמיכים את האש למינימום.
מוסיפים את מיץ הלימון.
אם יחסרו נוזלים מוסיפים עוד יין אדום ובירה בכמויות שוות.
טועמים ומתקנים תיבול.
כאשר הגזר קצת מתרכך (לא לגמרי) מוסיפים את קוביות הכבד ומערבבים היטב. מדי פעם טועמים ומתקנים תיבול (בדרך כלל כבר לא צריך לתקן).
כשהגזר רך יותר – זה מוכן. רק לדאוג שבמשך הבישול לא יתייבש כל העסק. הנוזלים צריכים להצטמצם אך לא להתייבש לגמרי.

אחת הבנות שידרגה: ביקשה שאחרוך לחמניה חצויה (כמו לסנדביץ' – אך שהחצאים ישארו מחוברים) על מחבת פסים עם שמן זית ואשים לה את התבשיל בפנוכו.
אחר כך הזמינה כזה גם לימים שבהם היא לומדת.

ד ל י ק ט ס.

Maldini Girl

New member
נשמע מעניין וטעים

ובהחלט נתת לי רעיון נוסף לכבד, שהוא אחד החלקים החביבים עליי. מעניין שאמרת שאתה מעדיף כבד הודו. פעם אחת עבדתי עם כבד הודו והיה לי משמעותית פחות מוצלח. עניין של טעם כנראה. שמחה שהצליח. פירגה לפני שנים הייתה מחברות הפורום היקרות, חבל שנעלמה.

למעלה