כבד עוף

צלשף

New member
כבדי עוף בתאנים

המצרכים; 2\1 ק'ג כבדי עוף נקיים ויבשים 12 תאנים חצויות לשניים 2 כפות חומץ בלסמי 2\1 כוס יין פורט 2 שיני שום כתוש 1 כף סוכר חום 50 ג'ר חמאה 4\1 כפית פלפל שחור 4\1 כפית מלח אופן ההכנה; בחמאה לצלות כ-2 דקות את הכבדים ולהניח בצד לאותה מחבת להכניס את התאנים עם הצד החתוך כלפי מטה לטגן קלות ולהוסיף את הסוכר ולאחר כ2\1 דקה את שאר המצרכים לבשל כדקה ולהוסיף את הכבדים לעוד דקה אחת לסדר את הכבדים במרכז הצלחת ומסביב לסדר את התאנים ולצקת מעל מעט מן הרוטב בתאבון;
 
תודה על המתכון

נראה נפלא. תאנים טריות זה מסוג הדברים שאני כל כך אוהבת כמו שהם שקשה לי להביא את עצמי לבשל אותן/לזווג אותן עם דברים שישתלטו על טעמן :)
 

צלשף

New member
ברוב המקרים

לא הייתי מסכים אתך כיון שאני מאוד אוהב שילוב בין מתיקות הפירות והבשר רק לגבי תאנים אני אתך לגמרי גם אני מאוד אוהב אותם כפי שנבראו נטו ללא כל תוספת אגב גם גויבות וסברס
 
אז אנחנו מסכימים לחלוטין

גם אני מאוד אוהבת מתיקות עם בשר או עוף. סילאן, דבש, פירות יבשים, גם קינמון (שהוא לא מתוק אבל באופן מסורתי הולך עם מתוק)
 

smadidi

New member
אפשר גם ריבת בצל עם

הכבד יוצא מדהים ואני מסכימה עם איתכם אין כמו משהו מתוק ופרותי ליד הבשר שבוע טוב סמדי
 
למעלה