כבדי עוף בתאנים
המצרכים; 2\1 ק'ג כבדי עוף נקיים ויבשים 12 תאנים חצויות לשניים 2 כפות חומץ בלסמי 2\1 כוס יין פורט 2 שיני שום כתוש 1 כף סוכר חום 50 ג'ר חמאה 4\1 כפית פלפל שחור 4\1 כפית מלח אופן ההכנה; בחמאה לצלות כ-2 דקות את הכבדים ולהניח בצד לאותה מחבת להכניס את התאנים עם הצד החתוך כלפי מטה לטגן קלות ולהוסיף את הסוכר ולאחר כ2\1 דקה את שאר המצרכים לבשל כדקה ולהוסיף את הכבדים לעוד דקה אחת לסדר את הכבדים במרכז הצלחת ומסביב לסדר את התאנים ולצקת מעל מעט מן הרוטב בתאבון;