כבוד גדול לצה"ל

משתפרת1

Well-known member
הטילים לתל אביב כבר היו מוכנים: מתקפת הענק של חיזבאללה סוכלה!
ואני רק שאלה: כתב"מ אחד לת"א ותימן חטפה באבי אביה ובאם אמה. כל האזעקות באילת והסיכולים בים האדום לפני כן? נאדה. הכלה, כפי שהיה כשירו על עוטף עזה, שדרות, נתיבות, אופקים ואשקלון. אלפי רקטות וכתב"מים על הגליל וצפון ומרכזה הגולן, מאות בתים הרוסים, יערות שלמים שרופים ותגובה חלקית, אספירין, ולא עקירה מהשורש.. רק כשמכוונים טילים לת"א פתאום צה"ל מקבל הוראה לבצע מה שהוא יודע. למה רק ת"א נחשבת?

קבצים מצורפים

• Screenshot_20240825-105524(1).png
    Screenshot_20240825-105524(1).png
    KB 875 · צפיות: 0

חורזת באהבה

Well-known member
מנהל
ואני רק שאלה: כתב"מ אחד לת"א ותימן חטפה באבי אביה ובאם אמה. כל האזעקות באילת והסיכולים בים האדום לפני כן? נאדה. הכלה, כפי שהיה כשירו על עוטף עזה, שדרות, נתיבות, אופקים ואשקלון. אלפי רקטות וכתב"מים על הגליל וצפון ומרכזה הגולן, מאות בתים הרוסים, יערות שלמים שרופים ותגובה חלקית, אספירין, ולא עקירה מהשורש.. רק כשמכוונים טילים לת"א פתאום צה"ל מקבל הוראה לבצע מה שהוא יודע. למה רק ת"א נחשבת?
כל פעם מחדש ממשלת ישראל מוכיחה איזו עיר הכי חשובה למדינה.

Harrington

Well-known member
מנהל
על-פי הדיווחים מתקפת המנע הצה"לית באה מאחר והחזבאללה תכנן לשגר טילים מדויקים לבסיס חשוב במרכז הארץ (לא בתוך תל אביב) וכדי למנוע זאת, ולא בגלל האפשרות לשיגור טילים לתל אביב. אין לי מושג כמובן אם זה נכון.

באופן כללי אכן כל הכבוד לצה"ל. אבל מה עשו כאן בדיוק? הפציצו משגרים שיודעים על קיומם זה מכבר, נמנעו מלפגוע בתשתיות של מדינת לבנון הריבונית על אף שיש את כל ההצדקה המשפטית והמוסרית לעשות כן, ובתכל'ס שוב פעלו כביכול בכוח רב, אבל למעשה באופן שצווח 'רק לא מלחמה בבקשה'. ככה, עם כל הכבוד, זה לא ייגמר (אלא אם נשאיר, שוב, את יוזמת ההתחלה והסיום בידי האויב, דבר שפוגע גם בהרתעה וגם בבטחון הממשי שלנו).

Harrington

Well-known member
מנהל
נראה שזה הצליח, חיזבאללה אומרים שהם (הם!) פעלו באופן שלא יוביל למלחמה...
גם כן "הצלחה". מי שעיניו בראשו ולא נזקק להצהרות מגמתיות מסוימות יקרא למצב בצפון מלחמה שנמשכת כבר כעשרה חודשים.

אגב, חזבאללה כנראה צודק. הוא פעל בעיקר אם לא רק נגד מטרות צבאיות ולא אזרחיות. בכמה מהן הוא פגע? זאת שאלה שמדובר צה"ל ככל הנראה לא תקבלי עליה תשובה ישירה או אמיתית.

משתפרת1

Well-known member
גם כן "הצלחה". מי שעיניו בראשו ולא נזקק להצהרות מגמתיות מסוימות יקרא למצב בצפון מלחמה שנמשכת כבר כעשרה חודשים.

אגב, חזבאללה כנראה צודק. הוא פעל בעיקר אם לא רק נגד מטרות צבאיות ולא אזרחיות. בכמה מהן הוא פגע? זאת שאלה שמדובר צה"ל ככל הנראה לא תקבלי עליה תשובה ישירה או אמיתית.
כשמאות בתים נהרסים, כשאלפי דונמים של יער נהרסים- זה לא נקרא פגיעה במטכות אזרחיות?
ועל זה אני מלינה: כאילו עשרה חודשים כאלה בצפון זה לא מחמה, רק איום על ת"א, כולל בסיס גלילות, מביא תגובה שתחזיר את המצב ל"שיגרה" של הפצצת הצפון הבלתי נחשב.

Harrington

Well-known member
מנהל
כשמאות בתים נהרסים, כשאלפי דונמים של יער נהרסים- זה לא נקרא פגיעה במטכות אזרחיות?
זה קרה היום?
ועל זה אני מלינה: כאילו עשרה חודשים כאלה בצפון זה לא מחמה, רק איום על ת"א, כולל בסיס גלילות, מביא תגובה שתחזיר את המצב ל"שיגרה" של הפצצת הצפון הבלתי נחשב.
על כך אין כל מחלוקת.

למעלה