כבוד שר החינוך משיב

• פותח הנושא עב
  • פורסם בתאריך

עב

New member
כבוד שר החינוך משיב

לפני כחודשיים התפרסם בעיתון "הארץ" מאמרו של שר החינוך ההונגרי Balint Magyar בו הוא מתוודה על מוצאו (אמא יהודיה?) ומחשבותיו על הטרגדיה של יהדות הונגריה. הוא ביקש מהקוראים להגיב, אז הגבתי- קל לשלוח אי מייל בימינו. כתבתי לו שאי אפשר לכתוב במסר קצר את מה שאני מרגישה וחושבת ולכן אתמצת: "לא לשכוח ולא לסלוח". חלפו חודשיים ולפתע צנח בתא הדואר שלי מסר משר החינוך שהודה וכו' על מכתבי ואמר שהוא מסכים אתי שעלינו לזכור. כנראה שהוא לא מסכים לחלק השני של המשפט. הנה גוף המכתב בלי הברכות הפותחות והסוגרות: Thank you for your kind letter and your comments on my article. The Hungarian Jewish Community was especially hit by the Holocaust - if we can differentiate at all -. I agree with you, we should remember

ברק 188

New member
עב לא רצתי שתלכי לאיבוד+יהדות הונג.

יפה כתבת לכבוד השר, ועוד יותר יפה החזרת תשובתו. כפי שכתבת "לא לשכוח ולא לסלוח". מוסיף אתר אחד מרבים על יהדות הונגריה.

vera2

New member
חויות אישיות מהקשר עם העובדים

בקהילה היהודית ברחוב שיפ ובמוזיאון שעל יד בית הכנסת הגדול. בחודש האחרון . בעצם הנסיעה שלי היתה לסדר מספר מסמכים. בפניה שלי למוסדות הנ"ל נתקלתי כמעט באדישות וברצון מאוד קלוש לעזור לי. לעומת מקומות כמו ארכיון עירוני או עיריה אזורית שיצאו מגדרם כדי לעזור ואף הצליחו לםפק לי את המסמכים הדרושים. מה שנכון זה נכון וגם בזה צריך להודות. גם התצוגה הדלה במוזיאון השואה בפאוה אותצה מחזק את דברי. לדוגמא הייתי בבית ספר בו למדתי ב1948 המזכירה קבלה אותי בהרבה רצון טוב הוציאה ספרים מהארכיון ןחיפשנו יחד את התעודות שלי מאז. והזמינה אותי לחזור ולהקדיש זמן נוסף לנושא. ברק הכנסתי את הקישור שלך למועדפים שלי בהזדמנות אקדיש זמן לקרוא את המאמר הארוך. עב כל הכבוד לך על עבודתך המבורכת בנושא.

עב

New member
ובשולי יום הרצל

אני מוסיפה משהו לסקירה של ברקנו. קראתי אתמול פרק מרתק בספר של רפאל פטאי על יהדות הונגריה. הוא כותב שמקהילה זו יצאו מבשרי הציונות, מייסדי הציונות ומתנגדיה החריפים.
מבשרי הציונות הם אלה שהקימו את "בתי אונגרין" במאה שערים וכמובן שטמפפר ממקימי פתח תקווה.
מייסדי הציונות הם הרצל וידידו ומכס נורדאו.
מתנגדי הציונות הם הקהילה האורתודוכסית שהתנגדה לציונות כי סברה שרק המשיח יביאנו ארצה. הקהילה הנאולוגית טענה שהיהודים הם הונגרים בני דת משה ורק אנטישמים שולחים את היהודים לפלסטינה. ואם היה דבר מה ששתי הקהילות הסכימו עליו זאת ההתנגדות לציונות (ככה זה אצל יהודים).
במפגש שהיה בין סאבולצ'י, עורך העיתון היהודי Egynloseg לבין הרצל בשנת 1903 שטח סאבלוצ'י את משנתו בפני הרצל, אנחנו הונגרים וכו'. הרצל ה אמר לסאבולצ'י: "בסוף תהיה כמונו, האנטישמיות תדחף אותך לזרועותינו". הרצל המיואש מגישתה של הקהילה בהונגריה אמר שיהדות הונגריה היא ענף יבש בעץ של העם היהודי. וכך הגענו עד הלום, הפכנו לציונים מי פחות ומי יותר ואנו מכבדים את הרצל כמו שצריך.

vera2

New member
עב כתבתי תשובה למסר אני לא בטוחה שע

שעבר אנא תודיעי לי . העברת המסר בימים האחרונים עושה הרבה בעיות.

בני משפחתי האורתודכסים.

סבי ז"ל ואחד מאחיו היו חרדים ציונים, יוצאי דופן בסביבתם. סבי סירב לרכוש דירה בדברצען , טען שהדירה תמנע את עלית המשפחה לא"י. בבית האח היתה תמונה גדולה של הרצל שכנראה הרגיזה את האחים האחרים. המתנגדים הגרו לארה"ב.ואחד מהם חזר להונגריה בטענה שא"א להיות דתי בארה"ב. בזכות הפצרותיה של אשתו, שנשארה עם ילדיה בברוקלין,חזר לארה"ב. סבי ואחיו הציונים, והמתנגדים שנשארו בהונגריה נספו בשואה. המתנגדים שהגרו לאמריקה נצלו.

ברק 188

New member
חקר העתיד עדין במחקר, העבר נחקר

איך היו החיים, לו הינו יודעים את העתיד ? ביטי לך יש דמיון פורה...זה יכול להיות שירשור מענין.

vera2

New member
ברקינו כבר נאמר ע"י חכמינו ../images/Emo22.gif

מה שהיה זה שיהיה. אין חדש תחת השמש. טבע האדם לא משתנה מה שמשתנה זה הטכנולוגיות ואם מצליחים למגר איזה שהיא מחלה התנהגות האדם מביאה על עצמה מחלות חדשות ואף יותר קשות ראה ערך איידס. השמנת יתר ועוד מריעין בישין של התקופה המודרנית.והקשרים הפרברסיים שנוצרים בין אנשים מבוגרים לילדות באינטרנט זה איום ונורא לפי דעתי. כך שאני בכלל לא סקרנית לדעת את העתיד. שבת שלום. ד"ש חמה לרעיתך.מVera/

ברק 188

New member
Vera מ...../images/Emo132.gif

"אין חדש תחת השמש" אמר כבר "קוהלת" הרבה לפני שנלדנו... עיזבי אותנו "אחותי" ממחלה ,הנה נכנסת בשעות אלו "ה...מלכה- שבת" כך שבמקום מחלה נתענג על חלה, ומעדני ארוחת ערב השבת. קבלי ד"ש חמה (ומכבי) בחזרה (מהרע..איתי)
סתם...רעיתי. שבת שלום ושקטה.

ועוד בשולי יום הרצל

נתקלתי בהרצל בקריקטורה במאמר אודות האנטישמיות הערבית האסלמית בת זמננו.

sabajakov

New member
לזכור?? בהונגריה???

לפני כשנה לקחתי סיור מודרך באוטובוס ברחבי בודפשט. המדריכה המיומנה, טחנה את הטקסט ברצף בהונגרית ובגרמנית. הדכירה את השטפון הגדול באחת המאות הקודמות שפגעו בחלק מהביניינים, את גדלותם של האבות המייסדים של האומה ההונגרית, את מספר הכרכרות שהציפו את השדרה המרכזית בימי פרנץ-יוזף וגם מעט אחריו. חצינו את הדנובה ועלינו למבצר בו ישבו השליטים המתחלפים במשך דורות. הצביעה ברגש רב על אחד המבנים שהטייח שלו נפגע באחת המלחמות. שואה? תקופה פשיסטית? רצח אנשים? כל אלה לא היו קיימים. בין אתרי התיירות של היום קיים מחנה מעצר "קומוניסטי". משהו אחר? חס מלהזכיר!

B T1

New member
העם ההונגרי מפורסם על זכרונו הקצר

וגם השלטונות ואין זה משנה מי השליט. ההונגרים מאז Matyas kiraly תמיד לצד המפסידים. השלטונות בגלל זכרונם הקצר בכל חילופי שלטון נוקמים במהירות ראויה לערכה. כך היה בזמן Kun Bela וגם בזמנו של החבר Kadar מיותר להוסיף את Rakosi ההונגרים המציאו כשיטה את הזיכוי, לאחר ההוצאה להורג (זכרו את מקרה Rajk) אגב, את המבצר המפורסם המבוצר ב-Buda כבשו התורקים בלי יריה אחת. אבל במציאות הם משפצים את ההיסטוריה.

למעלה