כביסה

כביסה

רק לא מזמן עברתי לדירה חדשה לבדי והתחלתי לכבס.. מה החוקים לגבי צבעוני וכהה? אנשים משכנעים אותי בתוקף שלא חייב להפריד, הרבה מכבסים ביחד _(במיוחד כשאתה גר לבד ואין לך מספיק בגדים להפריד) יש מעטים שכן מפרידים.. אצלנו בבית תמיד הפרידו.

צפנתי

New member
שלום ארטיק
מאד תלוי....

כמספר איכויות הצביעה והבדים-כך מספר התשובות. יש חומרים שונים לצביעת בגדים, יש בגדים שנתפרים מחוט שנצבע וכובס לפני שהבד נארג ויש שנצבען רק אח"כ. יש בגדים שתופסים את הצבע שיורד מבגד חדש ויש ששלא (כותנה תופסת צבע ומוכתמת, סינטטים פחות-כלומר מניסיוני). בגדים, מצעים ומגבות כהים חדשים (בעיקר כותנה, למשל טרניגים כהים, ג'ינסים כהים, חולצות כותנה כהות) -כדי לכבס רק עם בגדים כהים יחסית כי הם עלולים להכתים בגדים לבנים (ביחוד בגדי כותנה בהירים). האמת, ההכתמה היא די עמומה בד"כ, ככה שרואים אותה רק על בגדים ממש לבנים או בגדים בצבעים מאד בהירים. כדי לקבל פרופורציה על פוטנציאל הנזק של בגד כהה וחדש אתה יכול לכבס אותו פעם ראשונה יחד עם בגדים כהים וגרב כותנה אחת לבנה, כשאחותה תכובס עם בגדםי בהירים כביקורת, ולאחר יבוש להשוות את הגרביים. לחלופין-מטלית כותנה לבנה גזורה לשתיים-חלק אחד יכובס עם הכהיים והבגד החדש-והחצי השני עם כביסה בהירה. אני מבינה את העניין ש"קשה למלא מכונה (גם לנו לעתים כזוג זה לא ממש מצליח) לכך יש כמה פיתרונות שאני השתמשתי בהם במהלך השנים- 1. בגדים כהים ישנים (=כלומר שעברו הרבה כביסות)-אפשר לכבס עם כל דבר. 2. אפשר לעשות שותפות עם אדם/מכר/חבר שאין לו מכונת כביסה, תמורת השתתפות במים. 3. בגדים המהווים "גורם מגביל" ובגללם אתה "נתקע" ללא ביגוד-לקנות עוד כמה עותקים. 4. מצעים, מגבות וכדומה-להחזיק כמות גדולה יותר שתאפשר להחליף גם אם לא מכבסים. הם יחכו כמה ימים ותמיד יוכלו לעזור לך למלא מכונה. בהצלחה

למעלה