כביסה

Midriff

New member
כביסה

דיברתי עם איזו אמא פה, והיא אמרה שמאז שהילדה שלה (בת 11 כיום) עושה לעצמה כביסה, זה הרבה יותר קל. שאלתי לפרטים, היא אמרה שהילדה אוספת את הכביסה של עצמה, מכבסת, מקפלת ומכניסה לארון.
אצלנו הכל הולך לסל משותף, ככה יש כמות לא קטנה תוך יומיים שלושה. לפעמים הילדים מכניסים את הכביסה (אבל בד"כ אנחנו), ולפעמים אנחנו מצליחים לגרום להם לעזור לנו לקפל. פיזור כל אחד אחראי לכביסה שלנו.

בכל אופן תהיתי לגבי ה "עושה לעצמה את הכביסה", זה משהו שאתם עושים? שמעתם על עוד אמריקאים שעושים את זה? דעתכם בנושא?

היית צריכה להגיד לה שהיא פראיירית, כי אצליכם הילדים גם עושים

ספונג'ה, שואבים, עושים קניות, ומכסחים את הדשא...

אצלינו, כשהבן הגדול היה בן 15 או 16 הוא קיבל סל כביסה משלו והתחיל להיות אחראי על איסוף, כיבוס/ייבוש, וארגון בארון. בלי לקפל. חולצות ומכנסיים על קולבים.

בן העשר שלי אחראי רק על תליית החולצות והמכנסיים שלו. גם איתו, כדי להקל, זה מאורגן עם קולבים, כך שלא צריך לקפל. נראה לי שסביב גיל 15 נעבור לנוהל מלא באחריותו.

Midriff

New member
ברור...

מה אצלך לא?
דווקא אצלנו בחלק ניכר מהפעמים הילד אכן מכסח את הדשא.
להביא לסל הכביסה הם בהחלט אחרים לגמרי, אחרת לא יהיה להם מה ללבוש. אבל היה לילד שלך מספיק כביסה בשביל שזה לא ישב שם שבועות?

בואי נגיד ככה,

שהגיעה איזושהי נקודת זמן שממש לא היה בא לי שהתחתונים שלי ושל הבן הטינאייג'ר שלי יתערבבו בכביסה. גם הוא שמח להפריד. נדמה לי שהוא היה עושה משהו כמו פעם בשבועיים, כבר לא זוכר בדיוק.
&nbsp
בנוגע לכיסוח דשא. שלי בגיל 15 כבר היה מכסח גם לשכנים בקיץ, בתשלום. אצלינו הייתי מתחלק איתו חצי-חצי, אני בחצר הקדמית והוא באחורית. אבל זה כשהוא כבר היה טינאייג'ר.

nogala1

New member
טיפול בכביסה היווה חלק מהמטלות של ילדי מגיל 8

כל יום ילד אחר היה אחראי על מיון הבגדים - הפעלת המכונה , העברה למייבש , תלייה על קולבים וקיפול . (המטלות האחרות היו טעינת ופינוי מדיח וניקוי ארגז החול )
לא יכולתי לנהל בית מתפקד ולעבוד בלי שכל אחד מבני הבית יסייע במטלה זו או אחרת .
היום ילדי צוחקים על שותפיהם למעונות / דירות בגלל שהם לא יודעים לנהל משק בית...

Midriff

New member
מסכימה לגמרי

גם אצלנו הילדים מבצעים לא מעט מטלות. מה שהפתיע אותי היה שהיא עושה רק לעצמה את הכביסה. נראה לי מוזר. גם לא חסכוני במים (כי היא תרצה בגדים לפני שהיא תמלא מכונה), וגם כולנו עושים דברים בשביל כולנו. מבשלים, ממלאים מדיח אז למה כביסה להפריד?

nogala1

New member
אני דווקא יכולה להבין למה היא עושה בנפרד

אם היא כמו בתי הבכורה - שפשוט זרקה את הבגדים לכביסה כשהתעצלה לסדר בארון - אני בהחלט יכולה לדמיין אפשרות בו הייתי אומרת לה לעשות את כביסתה בנפרד ...

Gidi Shemer

New member
אצלנו זה משתנה

לפעמים כולם עושים כביסה לכולם ואז זה כולל את הגברת הצעירה. לפעמים מצטברת לה כביסה ואז היא תעשה את שלה לבד. תלוי במצב

alphadelta

New member
מכירה משפחה שכל אחד מכבס לעצמו

ובישראל הכרתי זוג כזה. אצלנו הילד שאחראי על כביסה אותו שבוע אוסף סלי כביסה, מכבס, מעביר למייבש ומוציא מהמייבש. אני מקפלת וכל ילד מחזיר את שלו. אם יש דרישה לבגד מסויים (חולצה להצגה וכולי) אז זו אחריות של הילד/ה

iris mom of two

New member
הילדים יודעים לעשות כביסה

ועשו כביסה לבד בקולג'.
&nbsp
אבל מאז שחזרו, מעניין מי בדרך כלל עושה כביסה...
&nbsp
מצד שני, אני רק הגעתי היום לשולחן לאכול ארוחת ערב משותפת שהוכנה ופונתה לא על ידי. אז...
&nbsp
אני מהמאמינים בחיים כמו משפחה, שכולם עושים בשביל כולם. כמובן שאני אחראית על תפקוד נכון, אבל הילדים, מאז שהיו צעירים, עזרו. היום היות והם בוגרים ויכולים לחיות מחוץ לבית, אני מצפה מהם יותר.

למעלה