כביסות - חלוקה נכונה

MaddyD

New member
כביסות - חלוקה נכונה

היי, בשעה טובה יצאתי מהבית ואני והבן זוג עברנו להתגורר יחד החלטנו על חלוקה - הוא על הקניות (הוא עובד ביהוד ויש שם מגה בול זול) ואני על הכביסות עשיתי מחקר בפורום, שאלתי אנשים, הוא - הביא מכונת כביסה (כל הכיתוב בגרמנית... אבל נסתדר) עכשיו שאלתי היא כזאת אתמול הוא אומר לי שנגמרו הגרביים (עברנו לפני פחות משבוע) סל הכביסה שלושת רבעים מלא, אבל אין לי בשום אופן דרך למלא מכונה של לבנים/ עדינים/ צבעוני יש דרך לכבס הכל יחד? כשאמי הייתה מכבסת לי את הכביסה העדינה שרק לבשתי בלי כתמים וריח, הייתה עושה בתוכנית עדינה (מכונה חדשה יחסית של סמסונג) והכל היה מתכבס יחד ויוצא יופי.. העניין הוא שהבגדים שלו.. יותר ריחניים.. לחכות עד שאוכל לחלק? מה אתם ממליצים על חלוקה? הלבנים שלי ממש לא עדינים ברמה היסטרית, בתוכנית עדינה אני יכולה להעביר אותם, כנל לגבי כמה כביסות שלי, שלהבנתי זה פשוט לכבס ב30 מעלות? אשמח לטיפים ובכלל .. עוד כמה לחכות?? או שיש לכן רעיון לכביסה משולבת כלשהי שאוכל כבר להריץ מכונה? תודה ובוקר נהדר

אני מחלקת לכהה, בהיר, מגבות, מצעים.

את הבהיר אני עושה הכל יחד כי אצלנו בכל מקרה הכל עדין וכנ"ל הכהה. לגבי גרביים עושה עם המגבות אבל לפעמים עם הכהה או הבהיר, סה"כ בן הזוג לובש לעבודה והוא יושב במשרד, גרבי ספורט זה משהו אחר ואותם כן הייתי עושה עם המגבות. יש לך הודעה מפורטת של ויקי בהודעות נבחרות (אני חושבת) ויש שם את כל מה שאת צריכה לדעת בנושא כביסה.

MaddyD

New member
ואיך את מחלקת עדין וכהה?

האמת שהמצב ממש זהה אצלנו, הוא גם עובד במשרד, אבל הבגדים שלו מהחדר כושר.. לא משהו כלל[:

אני מחלקת בהיר וכהה... אני עושה הכל

על תוכנית עדינה כי הרוב שמלות, חולצות מכופתרות עדינות ובגדים תחתונים. בעבר הייתי מכבסת ללא סחיטה, היום אני מכבסת על 40 מעלות + 400 סל"ד והבגדים יוצאים מעולה. מפעילה ב 3/4 מכונה ולא דוחסת אחרת הבגדים לא מתנקים כמו שצריך.

MaddyD

New member
Tתודה רבה

אבל 'תוכנית עדינה' היא מתוכנתת כבר במכונה? או שאני צריכה להגדיר את ההוראות שנתת? ואיך מחלקים בהיר כהה? אפור נחשב בהיר או כהה?

את מכוונת במכונה כמה מעלות וכמה

סחיטה את רוצה, בכל מכונה יש זה. לגבי הכביסה, בהיר - לבן, שמנת, אפור, תכלת וכו'. כמובן שזה לא חוק והכל תלוי בבד, אם מוריד צבע, מה מידת הבהירות... בנוסף, אני שמה חומץ בכל מכונה, יחד עם המרכך וזה לוכד את הצבעים.

MaddyD

New member
איזה חומץ ואיזו כמות של חומץ?

והיכן את מניחה אותו? זה לא נותן לבגדים ריח רע? תודה רבה על הסבלנות[:

לפני הכל, בשמחה!! אני עושה זאת באהבה!

לגבי חומץ, הכי פשוט של הסופר שעולה גרושים. את שמה בערך חצי כוס חד"פ בתא המרכך יחד עם המרכך, אבקה כרגיל ומפעילה מכונה רגיל לגמרי. לא נשאר ריח בכלל. זה לוכד את הצבעים ומעניק רכות לבגדים. אני שמה בכל מכונה.

../images/Emo6.gifלא

חומץ תפוחים שימי בסלט חסה!!! חפשי מתכון שלי על הסלט הזה... חומץ במכונה - חומץ 5%, לי יש של אוסם אבל באמת שזה לא משנה...

MaddyD

New member
אני כזאת דלעת

תודה רבה יקירה אני אעדכן בסופש איך יצא! אני אבקש מהבןזוג שיקנה את החומץ הזה היום...

estee

New member
כביסה משולבת? כלומר צבעוני ובהיר, עדין ורגיל

יחד? זה רעיון לא טוב... בגדול, מגבות , גרביים (גרבי ספורט) תחתונים, ב60 מעלות.יש לשים לב לצבע המגבות(שהן לא מורידות מבע, קורה בעיקר בהתחלה) מצעים אפשר עם בגדים, תלוי בצבע. לבן עדין מתכבס רק!! עם לבן, ככה הצבע נשאר לבן. אין לך תוכנית חסכונית? או חצי מכונה?

MaddyD

New member
כל המגבות שלנו חדשות

איך את ממליצה לכבס? לעולם לא תהיה לי מכונה אחת שלמה... ]: אין לי מושג איזה תוכניות יש לי, הכל בגרמנית.. אני אולי אצלם אחר כך לשתף אתכן, אני מאמינה שיש דווקא אחלה אופציות, רק שאני לא דוברת את השפה]: בבית אמי מעולם לא עשתה כביסה רק של לבן, רוב הבגדים הלבנים שלו כובסו עם העדין ויצאו דווקא אחלה.. לא כדאי לעשות אותו הדבר? כי החולצות הלבנות שלי דווקא עדינות נורא לו יש המון טישרטים מקושקשים כך שהחולצה לא רק לבנה, אלא עם הדפס.. שוב תודה.. אתן ממש נהדרות... אני מרגישה שיש אל מי לפנות, פשוט גם אמי במעבר דירה ולא רוצה לפול עליה עם שאלות כאלה, מה גם שהמכונה שלה די עושה את ההחלטות לבד...

estee

New member
אני מפרידה ברמה אובססיבית ממש.תנהגי כפי

שאת רגילה. מצעים אפשר לאגור.. מגבות גם כן... חולצה לבנה מקושקשת עם הדפס.. אפשר לכבס עם לבן רגיל, תכבסי הפוך... תצלמי את לוח הפיקוד... אולי נוכל לעזור לך.

מגבות - לפני הכביסה הראשונה השרי

במים קרים למשך יום ולאחר מכן כבסי כרגיל. זה ימנע סיבים בעתיד.

MaddyD

New member
רעיון טוב.. איפה אשרה?

אין לנו אמבטיה או גיגית.. טוב נאלתר[: וואו בנות. תודה רבה אני בערב אעלה את הצילום של הלוח בקרה! שוב תודה.. אתן באמת מקסימות

estee

New member
תכניסי למכונה.. תפעילי ואחרי שהמים יסיימו

להכנס למכונה... תפסיקי את הפעולה לשעתיים. ככה יהיה לך איפה להשרות...(בלי אבקה)

estee

New member
זה בעיקר נועד על מנת להגביר את יכולת הספיגה

אין לי מושג למה.. ככה פעם אמרו לי בבמפעל טכסטיל.

למעלה