כבישים מהירים בארץ

כבישים מהירים בארץ

האם יש הבדל בין איכות הבנייה בארץ של כבישים מהירים לבין אלו במדינות מערביות מתקדמות
, אני מדבר על כבישים כמו איילון, 6, כביש 5 וכו'. (ולא בהשוואה לאוטוסטרדות בגרמניה שאין בהן הגבלת מהירות)

amit1270

New member
הכבישים בארץ איכותיים יותר

מרוב הכבישים המהירים שנסעתי בהם בארה"ב.

אבל אבל... כתבתי...

מדינות מערביות מתקדמות
אחד הטיעונים של או ירוק(
) זה שיש פחות תאונות בארה"ב (
) בגלל הכבישים.

amit1270

New member
גם בצרפת, למשל,

הכבישים הלא-מהירים באזורים הכפריים הם לא תמיד הכי ידידותיים, עם בהם שוליים צרים וכד'. בסה"כ אני חושב שמצב הכבישים בשנים האחרונות בארץ הוא לא רע גם בסטנדרטים מערביים.

Roobie

New member
נראה לי שהוא שאל

ספציפית על כבישים מהירים. אבל אם כבר מדברים על כבישים בין-כפריים, בצפון סקוטלנד, בגדה הדרומית-מזרחית של אגם הלוך-נס, כביש החוף יכול להכיל בקושי מכונית אחת, וכל כמה מאות מטרים יש "מפרצונים" קטנים אליהם יכול לעבור אחד הרכבים (בכיוון ללא זכות הקדימה) על מנת לתת לרכב ממול לעבור. ובכמה ימים שהיינו שם, זדה התנהל בצורה מופתית ומסודרת, בלי צפירות ובלי עצבים.

הזכרת לי עכשיו את כריתים ביוון

זה המקום עם הכבישים הכי דפוקים בעולם, והנהגים הכי דפוקים ומטורפים בעולם. אבל זה לא מה ששאלתי, בקצרה כשבונים פה כביש *מהיר*, ובצרפת - האם הבנייה היא באותה איכות?

amit1270

New member
בצרפת

כל הכבישים המהירים (או כמעט כולם) הם כבישי אגרה. גם בשווייץ השימוש בכביש מהיר הוא בתשלום, אלא ששם ה"אגרה" נגבית פעם אחת בשנה לכמות בלתי מוגבלת של נסיעות (אם נסעת ק"מ אחד או ו100,000 ק"מ אתה משלם אותו סכום).

nagu

New member
באוסטרליה ובניו זילנד..

רוב הכבישים באוסטרליה הם חד מסלוליים עקב המרחקים העצומים בין הערים, רובם על פי מיטב זכרוני באיכות של כביש הערבה, הבעיה היא השוליים! אין שוליים ברוב הכבישים! בניו זילנד הגשרים הם בעלי מסלול אחד, מה שתמצא את עצמך רוב הפעמים, עוצר ונותן זכות קדימה לזה שבא מולך בגשר.. לך תבין! המצב בכבישים בארץ לא רע.. תמיד יש מקום לשיפור, אבל בשנים האחרונות, אין ספק שיש שיפור..

חוץ מבשוויץ...

שזה נשמע רעיון ממש גרוע... במיוחד פה שהישראלים מחפשים איך לנצל את מה שהם קנו בכל דרך, סביר להניח שאם כביש 6 היה פועל כמו בשוויץ, אז אנשים היו נוסעים בו גם אם זה היה לוקח להם יותר זמן.

zvir1

New member
בארץ עדיין רמת הסלילה נמוכה יותר..ןמדוע?

אין הקפדה על ניהול ומעקב - המפקחים של מע"צ לא הצטיינו באכיפה...והמבין יבין יש בעיה של סלילה לא חלקה (גליות הכביש) מול סטנדרטים בינלאומיים. אין הקפדה על שיקום במרווחי זמן נכונים-והתוצאה : נסיעה עם קפיצות על ריבודים שנעשים לאחר יד. בקיצור: בכביש מע"צ המצב בינוני מינוס כבישים עירוניים המצב קטסטרופה נתיבי איילון- טוב כביש 6- טוב.

amit1270

New member
../images/Emo45.gif חלקי

כבישי מע"צ במרכז הארץ הם במצב סביר פלוס. הכבישים המשניים והרחוקים יותר הם במצב בינוני עד גרוע.

nagu

New member
דווקא באיזור שלי, חיפה ומזרחה.. הרמה גבוהה!

בשנים האחרונות, 80% מהכבישים עברו קרצוף וסלילה חדשה.. 65,66,70,77

fireman

New member
כל הכבישים מאשדוד דרומה, על הפנים

לא סביר ובטח שבטח לא +

למעלה