עוד מתכון והפעם זיתים שחורים
בוקר טוב.
החומרים :
מלח.
סלסלה שטוחה מנצרים
לוקחים את הזיתים שוטפים היטב.
מנערים כמה שאפשר את המים .
לוקחים את הזיתים ומערבבים עם מלח גס ומנחים בסלסלה את שאריות המלח שמים מעל.
את הסלסלה מנחים על כלי לקליטת הנוזלים .
מעל הזיתים מניחים צלחת או מגש ומעל שמים משהו כבד וכך אפשר סלסלה אחת ויותר ,אחרי שבוע מורדים ואת הנוזלים זורקים ושוב מערבבים ומניחים (רואים שהזיתים מקווצים ,סימן שאת\ה בדרך הנכונה .
לאחר חודש מנערים את המלח עד כמה שאפשר ומוסיפים שמן וישר להצנצנת וסוגרים, אפשר להניח במקום מוצל.
עכשיו נהנהים מהזיתים.
לבריאות מאיר כרמיאל