כבישת זיתים ירוקים- דפוקים

yati00

New member
כבישת זיתים ירוקים- דפוקים

הי
דפקתי זיתים לכבישה, חלקם נסדקו וחלקם ממש נשברו.
הכנסתי את הזיתים להשרייה במים שאני מחליף של יום למשך 4-7 ימים לפני הכבישה.
הזיתים השחירו הנקודת השבירה, הסדק. (וכל יתר הזית נשאר ירוק)
האם הגיוני, תקין??
אשמח ליעוץ.
תודה
 

TCHM

New member
כן, התחמצנות וזה פגם אסטטי בלבד...

בפעם הבאה תוסיף 1 כפית מלח לימון לכל ליטר מי השרייה.
 
אם כל הזית מכוסה במים זה לא אמור לקרות

לדעתי- את ההשריה והחלפת המים, כדאי לעשות לא פחות משבוע.. ניתן לבדוק אם מי ההשריה כבר צלולים

איזה תבלינים אתה מוסיף לכבישה?
 
בוקר טוב. לא משרים

בוקר טוב.
א. שוטפים היטב את הזיתים.
ב. שוברים את הזיתים.
ג. את הזיתים שמים בצנצנת או כל כלי אחר עם מכסה לאטימה מוחלטת.
ד. לק"ג זיתים לשים שני כפות מלח גס.
ה. מוספים חצי כוס חמוץ רגיל.
ו. ממלאים במי ברז (להשאיר מקום לשבכת שמן.
ז. מוסיפים שמן רגיל שיכסו את המים והזיתים.
ח. משארים כך במקום מוצל למשך חודש .
ט. לאחר חודש להנות.
י. עם יצא מר אז תוסיף מעט מלח לימון לתנער את הכלי.
לא משרים את הזיתים ולא מחליפים את המים ,יש לדאוג שהזתים תמיד יהיו מכוסים בשמן.
לבריאות.
מאיר כרמיאל
 
עוד מתכון והפעם זיתים שחורים

בוקר טוב.
החומרים :
מלח.
סלסלה שטוחה מנצרים
לוקחים את הזיתים שוטפים היטב.
מנערים כמה שאפשר את המים .
לוקחים את הזיתים ומערבבים עם מלח גס ומנחים בסלסלה את שאריות המלח שמים מעל.
את הסלסלה מנחים על כלי לקליטת הנוזלים .
מעל הזיתים מניחים צלחת או מגש ומעל שמים משהו כבד וכך אפשר סלסלה אחת ויותר ,אחרי שבוע מורדים ואת הנוזלים זורקים ושוב מערבבים ומניחים (רואים שהזיתים מקווצים ,סימן שאת\ה בדרך הנכונה .
לאחר חודש מנערים את המלח עד כמה שאפשר ומוסיפים שמן וישר להצנצנת וסוגרים, אפשר להניח במקום מוצל.
עכשיו נהנהים מהזיתים.
לבריאות מאיר כרמיאל
 
למעלה