כבישת זיתים שחורים- מרוקאים

dune d

New member
כבישת זיתים שחורים- מרוקאים

אני מחפש דרך/מתכון לכבישת זיתים שחורים בסיגנון מרוקאי. לא מדובר על כבישה במלח כמו שאני מכיר אלה בשיטה אחרת, לא מצאתי משהו ברור ברשת אולי מישהו יוכל לכוון אותי דרך הנכונה.

תודה, אופיר.
 

dune d

New member
בסופר זה מוכר בשם

סיגנון מרוקאי. לא מיובשים במלח. גם מתכון אחר יתקבל בברכה. רק שיהיה מיועד לשחורים.
 
אכן המתכון לזיתים שחורים

שלום לך.
לשטוף היטב.
2. ק"ג זיתים.
1.ק"ג מלח גס בלבד.
מסננת. (רצוי סלסלות נצרים)
משקולת.
קערה
ההכנה:
מעבבים את הזיתים עם המלח .
שופכים למסננת ושמם למטה קערה ומעל משקולות.
לאחר שבוע מורידים את המשקולת ומערבבים את הזיתים עוד פעם (לא צריך להוסיף מלח) שופכים למסננת ושוב משקולות אחרי שבועים להוריד ולנער את כל המלח ולכרבב את הזיתים בשמן וישר לצנצנת ,אפשר להוסיף פלפל חריף גרוס.
ועד דבר אפשר לשבור את הזיתים לשים בצנצנת ולמא מים למשך שבוע ואחר כך להחזיר לצנצנת ולהוסיף כוס מלח וכפית מלח עד שהצנצנת תתמלא אחרי שבוע יש זיתים לאכילה.
לבריאות
מאיר כרמיאל
 

uc37

New member
מתכון מרוקאי

בשקית אטומה וחזקה , שים 3 קילו זיתים שחורים שטופים וקילו מלח גס.
סגור את השקית היטב.
מדי יום נענע את השקית.
אחרי 3 שבועות
רוקן את השקית, שטוף את הזיתים במים חמים להוצאת המלח.
ייבש את הזיתים
מלא בצנצנת זכוכית עם מעט שמן זית. (נער שכל הזיתים יהיו משומנים
(נשאר למשך שנה!!), בטח תחסל אותם לפני
 
למעלה