כביש החוף

smoshes

New member
כביש החוף

אני כל פעם מתעצבן מחדש כאשר אני נוסע בכביש החוף מדרום לצפון. הכביש כאילו מחולק ל- 3 מקטעים, וככל שמצפינים המצב יותר גרוע: מת"א עד נתניה הכביש במצב מצויין - רחב , מואר וסלול כהלכה. מנתניה עד אולגה המצב פחות טוב - אמנם הכביש סלול כהלכה אך מספר הנתיבים יורד ויש פחות תאורה. ומייד לאחר מחלף אולגה, יש הדרדרות רצינית - בורות, מצב האספלט בינוני מינוס ועל תאורה אין מה לדבר. כאילו זה עולם אחר, כאילו המדינה נגמרת בחדרה וצפונה משם לאף אחד לא אכפת. יש תוכניות לשדרוג הכביש מאולגה וצפונה, אך כבר שנים שלא קורה שם כלום. כביש ראשי שמקשר בין שתיים מהערים הגדולות במדינה צריך להיות בסטנדרט שונה ,לפחות כמו נתיבי איילון - צריך שיהיו בו לפחות 3 נתיבים לכל כיוון לכל אורכו, צריך יותר תאורה, צריך תחזוקה שוטפת... בקיצור צריך לקחת את פרויקט שדרוג הכביש כפרויקט בעדיפות לאומית. לאחר מכן יוכלו גם להעלות את מהירות הנסיעה שתהיה כמו באוטוסטרדה ולא כמו בכביש בין עירוני רגיל.

sandbird4

New member
מה הקטע של הישראלים המפונקים והתאורה?

בכל ארץ אחרת אין דבר כזה תאורה בכבישים, כולל כבישי האגרה, ורק פה מתבכינים על כל דבר.

כן? אה וואללה?

אז אל תאורה אפשר לוותר, אבל רבאק, למה לשבור לנו את החוליות בגב ואת המכוניות עם אספלט כזה מחורבן? מה, רק בגלל שאנחנו חיפאים?

zvir1

New member
הקטע קיסריה- חיפה שוקם לאחרונה

הקטע הזה כיום במצב מצויין, אולם סטטוס הקטע הזה לא הוחזר להיות כביש מהיר כמו שהיה בסוף שנות הששים. הקטע נתניה-קיסריה מחייב לא רק שיקום, אלא סלילה מחדש בגיאומטריות נכוכנות כפי שנעשה בקטע נתניה ת"א. מידע זה נכון לאתמול.

אלון ל

New member
לגבי דרכים מהירות

זה לא משנה, נראה לי שכעיקרון המדינה (או משרד התחבורה או המשרד לבטחון פנים) מתנגדים להפיכת דרכים נוספות לדרכים מהירות כי הם מתנגדים באופן עקרוני להעלאת המהירות המותרת. זו הסיבה שכביש 7 שהוא חדש מאד ובעל גיאומטריה מדהימה הוא בינעירוני. כנ"ל כביש 5 והרשימה עוד ארוכה. היוצא מן הכלל הוא כביש 6 שגם אם יאריכו אותו ישאירו אותו על 110 קמ"ש.

אלון ל

New member
הלוואי והיית צודק

השילוט הוא אכן כחול כפי שאופייני בדרכים מהירות. הכביש נבנה בסטנדרט בנייה גבוה מאד. הדבר האחרון שנותר הוא שדרוג ביציאה מאיילון. אבל כבר באזור אריאל יש שילוט שמורה לנסוע על 90 קמ"ש.

וואלה...

נזכרתי, אני בדרך כלל לא מגיע אליו
... באמת דבר דפוק.

זה לא יספיק

הולך לקום עוד מחלף בכביש 5, עם כביש עוקף מערבי רמת השרון - במקום בו קיימת כיום צומת הכניסה למחנות גלילות. אחרי הקמתו של מחלף זה, (שתסתיים רק אחרי השלמת מחלף גלילות), לא תישארנה צמתים לא ממוחלפות בכביש 5, בין צומת גיתי (במבואות אריאל) ובין מחלף גלילות.

למעלה