כביש כניסה

ronpel

New member
כביש כניסה

בהמשך לפגישות בין המועצות והוועדים התקיים סיור בחיבור בין הישובים מצ"ב סיכום שהוציא המתכנן של החיבור. רונן

האם יש שרטוט או סיכום?

של עקרונות תוכנית החיבור? האם משהו צפוי להשתנות מהותית מלבד סלילה, מדרכות, ניקוז, גינון, תאורה וכד'? ב JPG ששלחת יש רק את המכתב הנלווה לסיכום.

ronpel

New member
אין חידושים

זו התוכנית שהוכנה כבר בשנת 2001 ואושרה לביצוע ע"י מועצה אזורית חבל מודיעין ובלחץ וועד לפיד האישור בוטל לאחר שכבר ניתן וסוכם. בתוכנית סלילת כביש וביצוע מדרכות בהתאם לנוהלי בטיחות ותחבורה מקובלים. יש עותק אצל מושי במזכירות למי שמעוניין לראות. רונן

אברהם ג

New member
נכשל ניסיון ההידברות האחרון בדרג הג

הגבוה ביותר של ראשי המועצות כפר האורנים ולפיד? אני חייב להבין את זה ותקנו אותי אם אני טועה (כי אם אני לא, זה חמור ביותר) ממה שאני מבין מהפרוטוקולים והמסמכים: -נעשה ניסיון בדרג הבכיר ביותר של ראשי המועצות, ראשי הועדים, המתכנן המקורי של כביש החיבור בתב"ע של שני הישובים (לפיד וכפר האורנים) למצוא פתרון ולכן התקיים סיור משותף. -בסיור המתכנן הבהיר המתכנן שתוכנית מסודרת לפתרון בטיחותי לשני הישובים שלא יסכן חיי אדם, קיימת מזה מספר שנים. -מועצת מטה בנימין ומועצת חבל מודיעין הסכימו לביצוע מיידי של התוכנית -ועד הישוב לפיד מתנגד לתוכנית. -לועד הישוב לפיד יש פתרון אחר. - הפתרון הזה לא הוצג למתכנן או לועד כפר האורנים ולא מתכוון להיות מוצג. -בכך חזרנו לנקודת המוצא של שנת 1998 -ילדי שני הישובים ימשיכו לסכן את חייהם מידי שעה בכביש המסוכן. -מכוניותינו ימשיכו להיכנס לתוך בורות חשופים בכביש, יתמרנו נואשות על מנת לצאת , ללא שדה ראייה ותוך סיכון כלי הרכב הבאים ממול. -את ועד לפיד , כל זה לא מעניין. להם יש פתרון "אחר". מה קורה פה???

eldad at far

New member
אני אנסה לתקן אותך (כפי שביקשת)

ואני מקדים ומבקש - נסה להגיב בשפה נאותה. תודה. סעיף 3 - מועצת חבל מודיעין אינה מסכימה לתוכנית של כפר האורנים/ מועצת מטה בנימין. בניגוד למה שציינת. סעיף 6 - הפתרון הוגש והוצג לועדה האזורית וכבר הגיע לשלב ההתנגדויות. אני מניח שהוא נמצא גם במשרד ועד כפר האורנים ולכן חבריו כנראה כבר ראו אותו, בניגוד למשתמע מדבריך. גש לשם ובדוק. (בכל מקרה הוועד שלך מתנגד לו כך שסביר שחבריו אכן ראו אותו). פיסקת הסיום - שוב, בניגוד למה שציינת, עד כמה שאני יודע את ועד לפיד (כמו תושבי הישוב כולם) הנושא הזה מאוד מאוד מעניין ומטריד, ולכן הוא פועל למציאת פתרון שימנע סוף סוף את סיכון חיי ילדי ותושבי לפיד ואת הרס איכות החיים שלהם, שמקורו בשער הפתוח ובדרך הלא חוקית ולא מוסדרת בין שני הישובים. על העובדות הבאות כמדומני אין לנו ויכוח: סגירת השער (לאחר סלילת כביש גישה חלופי/חדש לכפר האורנים כמובן) תוריד את נפח התנועה בלפיד לנפח הסביר שתוכנן עם הקמת הישוב וסלילת הכבישים הפנימיים, תמנע את הסיכון היומיומי אליו נחשפים ילדי ותושבי לפיד, תפטור את בעיית הפקקים בבוקר, תחזיר לדיירי רחובות הזית והרי ירושלים את השקט ואת איכות החיים שנפגעה ללא הכר עם איכלוס כפר האורנים. וכל זה נועד על מנת להזכיר לך כי לכל מטבע שני צדדים, כידוע.

ronpel

New member
אבהרהם ואלדד היקרים

פתחנו ערוץ תקשורת בין המועצות ואני בטוח שימצא פתרון שטוב לכולם. חבל לפתוח דיון מחודש כאשר יש רבים שלא מצויים בפרטים וניזונים משמועות ועובדות שגויות. אם אתם מעוינים לקבל הסבר מפורט כולל מסמכים אתם מוזמנים למזכירות הישוב ואשמח להציג את הכל. רונן

אברהם ג

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo73.gif../images/Emo18.gif../images/Emo67.gif../images/Emo57.gif../images/Emo48.gif

לחיי הנימוס !

Jacques Beraru

New member
רשומון

שכן יקר, קודם כל, חשוב לזכור שהיסטורית "לפיד" התלבשה על דרך הגישה ל"מנורה" (תכנית התנועה של לפיד אושררה בדיעבד רק לפני שנתיים בזכות לחץ של חברת ערים ועם לא מעט קושיות חוקיות) ואני יודע ממקור ראשון - שלרוב הרוכשים בלפיד לא היה מושג ירוק על גודל הישוב בעת הרכישה. כמו כן ב-1998 היו שיחות בין ועד עמותת לוחמי צה"ל לועד לפיד על השבחת אחד משני "כבישי הפטרולים" שמגיעים אל הכניסה ללפיד (אחד - הצמוד ליער לפיד והשני - מאיזור תיבות הדאר אל כביש הפטרולים של מנורה) לתנועת רכבים כבדים ואלו נדחו על ידי אנשי לפיד על הסף. גם כביש הגישה האלטרנטיבי של כפר האורנים היה פעיל היום אילו 6 משפחות תושבי לפיד בבתים שצמודים לתואי של מנורה-כ.רות לא היו מתנגדות ב-1999. אבל זאת היסטוריה, והיום צריכים לפתור בדחיפות את סוגית כביש הגישה החלופי. ברם, שיפור קטע הכניסה לכפר האורנים יציל חיים ולא בהכרח ינציח את המצב/ימנע כביש כזה. ואגב, אני לא משוכנע שסגירת הגדר תביא לפתיחת בקבוקי השמפניה בכל הבתים בלפיד. קיימת היום סינרגיה בין הישובים ותושביהם בלא מעט תחומים (כלכלית, צריכה להיות יותר) - ואקט כזה עשוי בסופו של יום לפעול לירידת איכות החיים של תושבי שני הישובים.

michalig

New member
גדר הפרדה

יצירת הפרדה טוטלית בין לפיד לכפר האורנים על ידי סגירת כביש הגישה היא מגוחכת ואינה מייצגת את רצונם של תושבי לפיד, אלה שאני מכירה לפחות, אז אל תדבר בשמם. דרך הגדר המחברת בין הישובים עוברים ילדינו וילדיכם כשהם באים לבקר אחד את השני או את הגנים שלהם (יש גם ילדים מלפיד בגנים בכפר האורנים כידוע לך). מספיק שיש גדר הפרדה לכל אורך לפיד שלא מאפשרת מעבר רגלי בין הישובים, דבר מגוחך בעיני. בניית הכביש שיכולה היתה להסתיים כבר מזמן ללא כל ההתנגדויות והמריבות, בהחלט תוריד את נפח התנועה ותתרום לאיכות החיים של התושבים בכביש הראשי, שאף אחד לא מזלזל בחשיבותה וכולנו רוצים רק בביטחון כל הילדים. אבל הכביש המחבר בין שני הישובים חייב להישאר פתוח מטעמי הגיון ופרקטיות. אז די למלחמות ולאגו, ודי לשימת רגליים לכל פעולה שמנסים לעשות. כולנו רוצים לחיות בכיף ובשכנות טובה ואף אחד לא מנסה "לדפוק" אתכם. חוץ מזה, עם כל נושא איחוד הרשויות, בטח נמצא את עצמינו בשנים הקרובות מחוברים לישוב אחד, דבר שיכול להיות יעיל מאד וגם נחמד, אז כדאי להתחיל להתרגל..

eldad at far

New member
הלוואי והדברים היו כל כך פשוטים

תראו, הנושא הזה נלעס ונטחן כאן ובפורום לפיד לעייפה כבר לפני כמה וכמה חודשים. לצערי יש לו פוטנציאל נפיץ ולעיתים הדיון הזה גלש לפסים מאוד מכוערים ולא ראויים. גם כאן אני כבר שומע נימות קצת לא נעימות לפיכך אשמח להמשיך את הדיון גם במסגרות אחרות. בשלב הזה רק אציין בקצרה: 1. אישית, אין לי ספק כי שני הישובים יאוחדו בעתיד כלשהו, בלי קשר לרצונות של התושבים. זה בהחלט "עושה הגיון" מבחינות רבות. כמובן שהדבר לא מעשי כל עוד לא תיפטר סוגיית גבולות המדינה וכפר האורנים ישוייך לשטחים. 2. לנושא הכביש לא צריך להיות קשר לנ"ל. בגלל האילוצים אולי לא יהיה מנוס אלא לקיים ישוב אחד גדול יותר עם שתי כניסות ללא רצף בינהן. לכן גם אף אחד לא מדבר כאן על הפרדה. ניתן וצריך לסגור את הכביש המחבר בין הישובים ולהפוך אותו למדרחוב ולשלב מעברים נוספים להולכי רגל בין הישובים מרחוב הדקל בלפיד. אני לא מדבר על ניתוק בין שני הישובים (או שני חלקי הישוב המאוחד בעתיד הלא נראה לעין) אלא על מעברים להולכי רגל ולאו דווקא לרכבים. זה בהחלט לא אידאלי ולא הכי נוח, אבל אילוצי התשתיות הנוכחיים יחייבו זאת. 3. הסוגייה הבסיסית מבחינתנו היא אחת (וכאן אני חושב שאני מייצג דעה רווחת בלפיד) - לא יתכן המשך של נפח התנועה הנוכחי בכבישי לפיד. אי אפשר שכבישים פנימיים שתוכננו לנפח תנועה של 500 משפחות יאכלסו נפח תנועה של 1000 כיום, ולמעלה מ - 2000 בעתיד. לא סביר לחלוטין. 4. אין כאן שום אגו וחבל להכנס לרמות דיון כאלה שוב. יש כאן צורך אמיתי שלא ראוי ולא כדאי לזלזל בו. אני אומר זאת בלי קלישאות ובלי פאראפרזות: נפח התנועה הנוכחי גם פוגע באיכות החיים של תושבי לפיד וגרוע מכך - מהווה סכנה אמיתית,מוחשית,יומיומית לבטחונם של הילדים והולכי הרגל בישוב. הכבישים שלנו צרים וקצרים מידי לנפחי התנועה הנוכחיים, שלא לדבר על הגדלתם בעתיד, בהתאם לתוכנית האב של כפר האורנים. 5. אסיים בדוגמא חיה מבית הספר בלפיד: צאו וראו את ההבדל בנפחי התנועה בבקרים ובימי שישי, בשנה הנוכחית לעומת קודמותיה. אם בעבר לא ניתן היה להגיע לאזור בית הספר בבקרים ובימי שישי, הרי שהיום התנועה זורמת באופן סביר לחלוטין. הכל כתוצאה מהורדת נפח התנועה (פתיחת בית הספר בכפר האורנים) והתאמתו ליכולות של כבישי לפיד. 6. כמובן שאם למישהו יש פיתרון סביר אחר, שישאיר את הכביש המחבר בין שני הישובים על כנו, אך יצמצם את נפח התנועה בלפיד רק לרכבים של תושבי הישוב, אשמח לשמוע אותו.

ronpel

New member
הודעת הרגעה

כפי שהתחייב ראש המועצה שלנו ומופיע גם כתנאי לאישור התב"ע העתידית של כפר האורנים - לא ניתן לבנות אפילו בית אחד בהגדלה של כפר האורנים מעבר ל500 בתים הקיימים ללא סלילת כביש נוסף מכיוון 446 או 443 . כרגע צריך למצוא פתרון למצב הנתון הקיים.

אתה כל הזמן מדבר על הסבל של תושבי

לפיד. האם נראה לך, שתושבי כפר האורנים נהנים מהמצב? (כבר שמעתי את התיאוריה שאנשי כפר האורנים עובדים בהי-טק יוצאים לעבודה ב 9:00 ולכן הפקק לא מפריע להם. אז אם זה כך זאת אומרת שלא הם הגורמים לפקק). בכל מקרה, למרות שזה לא נשמע הגיוני ואולי קצת יפתיע אותך, גם לי לא נעים לעמוד 20 דקות כל בוקר בפקק וגם אני אשמח שהבעיה סוף סוף תיפתר. אני עדיין לא רואה את הקשר בין כביש הגישה ליישוב לאי רצון תושבי לפיד להסדיר את המעבר בין היישובים. מדובר ב2 סוגיות נפרדות לחלוטין. כבר אמרו פעם חכמים: בכביש תהיה חכם ואל תהיה צודק! והחוכמה במקרה הזה היא למנוע את התאונה הפוטנציאלית שהיא רק עניין של זמן.

אבי דין

New member
עומס בכביש

בניגוד למה שאת חושבת עומס ברחובות הזית והרי ירושלים לא מתבטא רק בחוסר נוחות בפקקים. אני מת מפחד כאשר אני רוצה לשלוח את ילדיי לבית הספר לבד כי הם צריכים לחצות את הכביש הזה! בתור ישוב שידע להרים בית ספר תוך פחות משנה אני בטוח שאפשר גם להרים כביש גישה תוך פחות זמן מזה. אך כנראה זה לא לחוץ כל כך. במידה ויפתח כביש גישה נוסף והשער ללפיד לא ייסגר, העומס בכבישי לפיד רק יגדל! ולא יקטן. וזאת עקב הגדלת כפר אורנים וכמות הרכבים שבו, וכן אנו נראה בכבישים מכוניות שכיום לא עוברות שירצו לקצר את הדרך מכביש קרית ספר לכיוון 443 - ירושלים ומי שמכיר את המצב אחה"צ בצומת שילת מכיוון ירושלים יודע גם שתהיה תנועה שתעבור דרך כפר האורנים - לפיד - קרית ספר כדי לחסוך את הצומת הזו. אבי.

ronpel

New member
הכביש החדש

מתחבר ל443 כך שאין שום הגיון במה שאתה טוען- למה לנסוע לקרית ספר כדי להגיע ל443? אולי להפך - תושבי לפיד שנוסעים למודיעין או ירושלים או לטרון (הכביש החדש מתחבר לצומת של כביש 3 החדש) יסעו דרך כפר האורנים. בניגוד לבית הספר - חלק מן הכביש החדש עובר בתחום של מועצה אזורית חבל מודיעין (כפר רות) . הקטע בתחום מטה בנימין כבר אושר מזמן. כך שהכדור לא בידינו מזמן. ביקשנו את עזרת שמעון סוסן בהשגת האישור לתוואי שבתחום המועצה שלו. אני בטוח שאם יבוצע מאמץ מרוכז ניתן לקבל את האישור ולצאת לעבודות. רונן

אבי דין

New member
קרית ספר

אני מדבר על תושבי קרית-ספר-נעלה-נילי-חשמונאים אשר נוסעים לירושלים או חוזרים מירושלים ויקצרו דרך הישובים. כיום, אחה"צ בעיקר צומת שילת מכיוון מכבים רעות לוקחת לעתים 20 דקות עמידה בפקק.

ronpel

New member
יש אופציה ב'

שהועלתה ע"י כפר רות - לצאת דרכם לכביש 446 ואז אין שום סיכון. גם כאן הקטע הנ"ל בתחום חבל מודיעין ונדרשת פעולה מצידם לקידום העניין.

הפעם הניחו נא לדיון הפומבי../images/Emo91.gif

חברי תושבי כפר האורנים, הפעם בואו ונניח לדיון הפומבי, משתי סיבות: א. שלא כדרכי, האמינו לי שהפומביות הפעם איננה מקדמת את הנושאים הנדונים. אנחנו פועלים ללא לאות בכל הנושאים שמציקים לתושבי שני הישובים, ומעריכים שהאוירה העיניינית שאנחנו מנסים להטמיע בדיונים אלו תשפיע על מקבלי ההחלטות בדרגי המועצות אשר אמורים לטפל בעניין במקצועיות נטו ללא מיצי קיבה מיותרים. ב. הפורום שלנו משמש במה מאוד מאוד מכובדת בעיני רבים וטובים, ודיונים מסוג זה (התנצחויות חסרות תוחלת בין שני הישובים) מפחיתים את הערך המוסף של הפורום ומרחיקים גולשים שנוכחותם בפורום חשובה מאוד. אי לכך אני ממליץ לאנשי כפר האורנים לא לגלוש לדיונים כאלו. סימכו עלינו - הנושאים בנטל - שנטפל, בעז"ה, כראוי גם במשימה הנכבדת הזו למען איכות החיים המשותפים של תושבי הסביבה כולה.

למעלה