הלוואי והדברים היו כל כך פשוטים
תראו, הנושא הזה נלעס ונטחן כאן ובפורום לפיד לעייפה כבר לפני כמה וכמה חודשים. לצערי יש לו פוטנציאל נפיץ ולעיתים הדיון הזה גלש לפסים מאוד מכוערים ולא ראויים. גם כאן אני כבר שומע נימות קצת לא נעימות לפיכך אשמח להמשיך את הדיון גם במסגרות אחרות. בשלב הזה רק אציין בקצרה: 1. אישית, אין לי ספק כי שני הישובים יאוחדו בעתיד כלשהו, בלי קשר לרצונות של התושבים. זה בהחלט "עושה הגיון" מבחינות רבות. כמובן שהדבר לא מעשי כל עוד לא תיפטר סוגיית גבולות המדינה וכפר האורנים ישוייך לשטחים. 2. לנושא הכביש לא צריך להיות קשר לנ"ל. בגלל האילוצים אולי לא יהיה מנוס אלא לקיים ישוב אחד גדול יותר עם שתי כניסות ללא רצף בינהן. לכן גם אף אחד לא מדבר כאן על הפרדה. ניתן וצריך לסגור את הכביש המחבר בין הישובים ולהפוך אותו למדרחוב ולשלב מעברים נוספים להולכי רגל בין הישובים מרחוב הדקל בלפיד. אני לא מדבר על ניתוק בין שני הישובים (או שני חלקי הישוב המאוחד בעתיד הלא נראה לעין) אלא על מעברים להולכי רגל ולאו דווקא לרכבים. זה בהחלט לא אידאלי ולא הכי נוח, אבל אילוצי התשתיות הנוכחיים יחייבו זאת. 3. הסוגייה הבסיסית מבחינתנו היא אחת (וכאן אני חושב שאני מייצג דעה רווחת בלפיד) - לא יתכן המשך של נפח התנועה הנוכחי בכבישי לפיד. אי אפשר שכבישים פנימיים שתוכננו לנפח תנועה של 500 משפחות יאכלסו נפח תנועה של 1000 כיום, ולמעלה מ - 2000 בעתיד. לא סביר לחלוטין. 4. אין כאן שום אגו וחבל להכנס לרמות דיון כאלה שוב. יש כאן צורך אמיתי שלא ראוי ולא כדאי לזלזל בו. אני אומר זאת בלי קלישאות ובלי פאראפרזות: נפח התנועה הנוכחי גם פוגע באיכות החיים של תושבי לפיד וגרוע מכך - מהווה סכנה אמיתית,מוחשית,יומיומית לבטחונם של הילדים והולכי הרגל בישוב. הכבישים שלנו צרים וקצרים מידי לנפחי התנועה הנוכחיים, שלא לדבר על הגדלתם בעתיד, בהתאם לתוכנית האב של כפר האורנים. 5. אסיים בדוגמא חיה מבית הספר בלפיד: צאו וראו את ההבדל בנפחי התנועה בבקרים ובימי שישי, בשנה הנוכחית לעומת קודמותיה. אם בעבר לא ניתן היה להגיע לאזור בית הספר בבקרים ובימי שישי, הרי שהיום התנועה זורמת באופן סביר לחלוטין. הכל כתוצאה מהורדת נפח התנועה (פתיחת בית הספר בכפר האורנים) והתאמתו ליכולות של כבישי לפיד. 6. כמובן שאם למישהו יש פיתרון סביר אחר, שישאיר את הכביש המחבר בין שני הישובים על כנו, אך יצמצם את נפח התנועה בלפיד רק לרכבים של תושבי הישוב, אשמח לשמוע אותו.