"כביש מושחת" בהרצליה

"כביש מושחת" בהרצליה

השבוע שמענו על סלילת דרך רכבים פרטית בתוך גינה ציבורית על חשבון העיריה. כפי שדווח בתחילה נסלל כביש רחוב ובגלל התנגדויות הסבה אותו העיריה לשביל רחב. הלכתי היום בצהריים לראות ונדהמתי - דרך מרוצפת בפאר רב מובילה מרח' שלוה (ליד פינת מרקוס) עד לפתח יציאה אחורית של בית פנימי. לפני הפתח נסללה רחבה נאה. ראינו פעם סרט שנקרא "ריקוד מושחת". עכשיו יש לנו גם "דרך מושחתת". יש לעיריה הזו מבקר פנימי? אני מצפה לקבל בדו"ח הקרוב שלו פירוט כמה זה עלה לנו משלמי הארנונה. למה לי לא מגיע מתנות כאלו? איפה חברי המועצה? מתחרים אחרים לראשות העיר? בואו תתרשמו גם אתם. שתבוא גברת גרמן ותסביר למה היא מחפה על מעשה כזה? צילמתי ובקרוב נפתח ונראה למי שמתעצל לבוא לראות

Tami me

New member
גברת מנהל תקין.....

ברשותכם ארשום מה כתוב בפירסום הבחירות האחרון של גרמן -(תתקעו בשופרות) מי שמאמין כי בכספו ניתן לקנות את הרצליה, יגלה כי החושר והצדק אינם למכירה יעל גרמן מקיימת חוק וסדר בהרצליה הכסף להשחית לא ישבור אותה אני ממש לא מאמינה שהיא כתבה זאת. את מאמינה בזאת?

Tami me

New member
היושר והצדק (סליחה על הטעות)

כבר כמה חודשים אני מחפשת את החוק והיושר והצדק ומינהל תקין בהרצליה אבל זה נראה לי כמו מינהל תקין בסדום ועמורה. כנראה שבעירית הרצליה יש מושגים לגמרי שונים למה שאנו קוראים מינהל תקין. כבר סיפרתי לכם שהייתי בתפקיד בכיר במוסד ממלכתי. למילה חוק וסדר ומינהל תקין היתה משמעות אחרת. אני הייתי מציעה להעביר את כל אנשי עיריית הרצליה (יחד עם יעלי) כמה קורסים למינהל תקין. רצוי גם בדחיפות קורס ליחס הוגן לתושב. בתחום הזה הם ממש קטסטרופה.

eopeace

New member
להרצליה תו תקן ISO 9000-איכות שירות

הרצליה היא אחת משלוש ערים יחידות בישראל להן תו תקן ISO 9000 לאיכות שירות (כרמיאל ורעננה הינן השתיים האחרות). הרצליה קיבלה תו תקן זה כיוון שכל עובדי העירייה עוברים הדרכות בנוגע למתן שירות ומנהל תקין. ההכרה הרשמית בכך הינה ברורה והתוצאה בין אלו שעברו את ההדרכה כבר ניכרת לעין. נכון, כמו בכל מקום יש בעיות - אבל עיריית הרצליה פועלת על מנת לתקנן. אז, אחרי שעבדת בתפקיד בכיר במוסד ממלכתי, את עדיין מעדיפה להסתכל על עשירית הכוס הריקה במקום 9/10 הכוס המלאה? דווקא את צריכה להעריך את השינוי המהותי שעברה הרצליה.

eopeace

New member
בדוק

לך תבדוק איך ולמה העירייה קיבלה - אולי תגלה דברים שאתה לא יודע... כמו שהעירייה פועלת כראוי בתחום מתן שירות ובתוך כך מעבירה את כל עובדיה מהבכירים ביותר לזוטרים ביותר סדנאות בסך 36 שעות במתן שירות - ההליך אינו קצר ואי אפשר לעשות זאת בבת אחת ולכן לא כולם עדיין עברו את הסדנאות - אבל העובדה כי הדבר נעשה וכי כולם יסיימו את הסדנאות בקרוב היתה מספיקה למתן תו התקן.

צריך סדנאות במינהל תקין

קודם כל לבוסית שלך במקום אחר כתבת כי אי אפשר לתת לכולם מה שהם רוצים. סיסמא יפה אבל לא מתאימה. עד כמה שהבנתי האנשים פנו לראש העיריה בקשר למפגע ולא כדי לקבל משהו. אני משפטן ולכן אלמד אותך משהו על מינהל תקין. פתיחת יציאה לתוך גינה איננה חוקית והעיריה חייבת מיד לסגור אותה. הפקעת חלק מגינה איננה חוקית והעיריה חייבת לפי החוק לסלק מיד את הפולש. לפקיד עירוני אין סמכות "לחלק" נתחים מתוך גינה ציבורית. הגינה איננה כלל רכוש העיריה אלא המדינה. כשמדובר בעיריה "משתפת פעולה" עם העבריין ומתעלמת יום אחד יוכל העבריין לטעון לחזקה ואס קשה מאוד לסלקו. אם נסכם - מישהו פתח יציאה לתוך גינה ופקיד בעיריה מחליט לתת לו פרס בצורה של דרך על חשבון העיריה. שכנים שנפגעו מהדבר מתלוננים וגרמן משליכה את התלונות לפח. אתה רוצה להיות חבר מועצה. על נורמות כאלו אתה רוצה לחפות? תפסיק לדקלם את הסיסמאות ותפעיל שיפוט של אדם בוגר ואל תהיה חותמת גומי של כל עסקן עירוני שמוכר לך לוקשים.

Tami me

New member
אתה מפספס את התפקיד של הפורום

אתה מדקלם לנו כל הזמן סיסמאות על ההישגים של יעלי ואני חוששת שאינך מבין את תפקידו של הפורום. קחו את כל הסיפורים על ההישגים של יעלי כפי שהעבירו לכם דובריה (זה קובץ וורד?) ושימו אותם בחוברת וחלקו לבית בית אב בהרצליה או אם אתם רוצים אפילו בכל מדינת ישראל (גם ככה זורקים אצלנו מאסות של נייר). אבל למה להעתיק אותם כאן שוב ושוב. זה ממש מעייף. הפורום נועד להציג דעות והערכות של אנשים והתגובה צריכה להיות התייחסות עניינית לדברים שנכתבו. במקום זה אתם חוזרים שוב ושוב לסיסמאות המעייפות. כל היחצנים כאן מפריעים לדיון רציני ואם אתם רוצים להשתתף תתייחסו עניינית לנושא ולא לעייף אותנו שוב עם אותם קטעים של שירי הלל ליעלי. נו אתם רואים, כבר אינני זוכרת במה התחיל השירשור הזה. בקשר לסדנאות, הבעיה איננה בשירות אלא בתרבות ובחשיבה של אנשי העיריה. לא פעם פגשתי בפקידים בכירים שהתייחסו לתושבים ביהירות ובשרירות כאילו שהיו ברונים בימי הביניים. צריך להסביר להם שאנחנו משלמים את המשכורות שלהם והם צריכים לדאוג שלנו יהיה טוב ולא ההיפך! ערב טוב

eopeace

New member
סיסמאות

צביעות וסטנדרטים כפולים. את טוענת כי אני מדקלם סיסמאות ומפספס את מהות הפורום. טענתך מאבדת כל תוכן כשהיא מלווה בשלושה קישורים לתעמולה נגד יעל גרמן. חמור מכך, ניתן לראות כמשתמע מדברייך כי הקישורים שאת מציגה הם למעשה בעד יעל גרמן - זוהי הטעייה חמורה. אבל לעניין - אני נאלץ שוב ושוב לכתוב את אותם דברים - להציג את העובדות והנתונים כיוון שפעילים של רשפי מנסים לטעון שהם אינם נכונים (ותמיד ללא בסיס). אני לא נהנה מלכתוב את הנתונים שוב ושוב - אבל אני לא אקבל הצגת נתונים שאינה נכונה ואף שקרית לעיתים. בנוגע לנושא - שירות לציבור בהרצליה. מטרת הסדנאות היא לתת בידי כל עובדי העירייה את הכלים והידע על מנת שיבינו כי תפקידם הוא לתת שירות לציבור ולא ההיפך. אם זה היה מספיק להגיד להם מאיפה מגיעות המשכורות שלהם, אז זה כבר היה נעשה - אבל הרי זה לא מספיק. בשביל לשנות את איכות השירות בעיר - ולאור זאת לקבל את תו התקן ISO 9000, כל עובדי העירייה, ללא יוצא מן הכלל עוברים את הסדנאות. עכשיו לעניין הטענה כי הבעיה היא לא בשירות אלא בתרבות ובחשיבה - זה לא סותר שום דבר - איכות השירות זה התוצאה. מקור הבעיה אכן בתרבות - הסדנאות וחזונה של יעל גרמן נועדו להשפיע על תרבות זו בדיוק.

Tami me

New member
סטנדרטים כפולים?

יש שם קישור אחד שמופיע 3 פעמים. מדובר בסירטון שמישהו הכין עבורי ואני מצרפת כדי לחסוך מעצמי לפרט כל פעם את ההישגים. כפי שוודאי ברור לך אינני מועמדת לשום דבר, אין לי דיל עם אף מועמד ואני דואגת רק לדבר אחד - טובתה של העיר הרצליה. בנוסף לסדנאות הייתי מציע לגב' גרמן לערוך רוויזיה רצינית בכל נושא פניות הציבור שהוא לדעת אנשים רבים נושא כאוב ביותר בעיריה זו. צריך להחליף את הקיימים בצוות רציני עם תודעת שליחות ולא לסתום את המשרה עם עוד מקורב שמחזיק עוד משרה. יחד עם זאת חשוב למנות בעיריה גוף כדוגמת "חקירות שוטרים" כפי שקיים בארצות הברית. המטרה שכל פעם שתושב יתלונן על התעמרות פקיד או על מעשים לא תקינים יעשו חקירה רצינית (עם סמכויות מתאימות). היום כל תלונה על מעשים פסולים נמרחת והפקידים מחפים זה על זה. התושב יוצא כעוס וממורמר ולפעמים רואה בעיריה אוייב.

eopeace

New member
רוצה בכך או לא

בין אם את רוצה בכך או לא, את עושה תעמולה פוליטית בכך שאת מראה את הסרטון. אני לא חושב שיש בכך פסול כלשהו, אבל אם את יוצאת נגד תעמולה את לא יכולה לעשות אותה בעצמך. לגבי שאר הדברים, תעבירי אותם ליעל גרמן דרך האתר (yaelg.co.il) ותקבלי התייחסות שייתכן שתכלול משהו בסגנון שזה הצעה טובה (או לא טובה, לא רלוונטי כרגע). - יעל גרמן, בניגוד לנטען כאן, כן מקשיבה לציבור ומקבלת הצעות כשהן מתאימות ומועילות.

למעלה