כביש מכבית

• פותח הנושא kwil
  • פורסם בתאריך

pashoshington

New member
שלילי, נכון להיום בבוקר

הכביש נראה מוכן לנסיעה, לא רואים משאיות בתוואי הכביש, אלא רק כמה עשרות עובדת שעוסקים בגינון מעל המנהרה הצמודה לבר-אילן. הרמזורים מהבהבים, הנתיבים מסומנים. הכביש מוכן (טוב, למעט המחלפים החסרים בזרובבל ובצומת עם כביש 40...)
אגב, בניגוד לקולות הנשמעים מכיוון העירייה כאן, אני אישית גר בציר לוי אשכול בקריית אונו, ומחכה כבר הרבה זמן שיפתחו את הכביש הזה, כולל הגשר לפ"ת בשני הכיוונים. מדובר באחד הכבישים היחידים שאני מכיר בארץ שממש עולה על הביקוש הצפוי. הוא אמנם ימשוך נהגים רבים מכיוון פתח-תקווה, אך 5 נתיבים מכוון פ"ת לבר-אילן (שלושה בכביש, עוד שניים למעלה, בצמוד לגבעת-שמואל, איפה שנוסעים היום מכיוון קריית אונו לבר-אילן) זה די והותר לשנים הקרובות. עד לפני כמה שנים, היה רק נתיב אחד וכל כיוון. בנוסף, מי שגר באזור שלנו כבר שנים סובל מזה שכולם נאלצים לנסוע דרך גת-רימון כדי להגיע לפ"ת (ובחזרה), במקום פשוט לנסוע ישר דרך הגשר/דרך הכביש. שלא לדבר על האמבולנסים שממתינים בפקקים באזור תל-השומר (הייתי עד לכך מספר פעמים), במקום לנסוע ישר לבילינסון.

dctgdctg

Member
אז מי בעצם מתנגד?

בואו נחשוב רגע: תושבי פתח תקווה - על סף יאוש ודורשים בתוקף את פתיחת הכביש תושבי גת רימון - מתים להעיף את כל התנועה מתוך הישוב שלהם תושבי גני תקווה - כנ"ל תושבי גבעת שמואל - רק ירוויחו חיבור נוח לפ"ת תושבי קריית אונו - מסתבר שגם בעד מי נשאר? פוליטיקאים בקריית אונו?

pashoshington

New member
המציאות טיפה יותר מורכבת

אמנם בקריית אונו אין התנגדות גורפת לפתיחת הכביש, אבל הפוליטיקאים המקומיים הפכו את העניין לפרה קדושה שלהם, כנראה (לדעתי) ממחסור מחפיר בבעיות אמיתיות בעיר הזאת. מה שכן, ישנו חשש אמיתי מההשלכות של פתיחת הגשר עבור תושבי הרחוב שלנו (לוי אשכול), שכן הדבר יביאו לכך שרבים יסעו דרך קרית-אונו מכיוון דרום כחלופה נוחה לכביש גהה בדרך לפ"ת. האמת - יש בזה משהו, ולכן חשוב מאד לבצע התאמות לאורך הרחוב - באמברים, רמזורים, מעגלים, כפי שתושבים רבים דורשים, ובצדק. אני רק מקווה שהתנועה שתתווסף תתקזז עם ההפחתה בפקקים שממילא קיימים במקום כתוצאה מכך שהגשר סגור. העניין הזה יתברר מהר מאד אחרי שהכביש ייפתח. לגבי גת-רימון - יהיה שיפור, אבל לדעתי לא באופן דרמטי. היישוב עדיין יהווה חיבור נוח למי שבא מכיוון גני-תקווה וסביון, ואולי גם יהוד. השינוי העיקרי יהיה שתושבי קריית אונו יפסיקו לנסוע דרך היישוב, ויעדיפו את הכביש המהיר החדש. לגבי גבעת שמואל - כפי שניתן לראות ב-Google Earth, יש לפחות שלוש נקודות בהן הכבישים של פ"ת ואלה של היישוב כמעט ונוגעים זה בזה, אך בפועל אין מעבר. מעניין מתי ישנו כבר את המצב הזה. עד היום, מדובר באחד היישובים הכי "תקועים" במרכז, דבר שלא ישתנה בן רגע עם פתיחת כביש מכבית.

dctgdctg

Member
השמועות מדברות כרגע על סוף החודש

אבל מצד שני, בכל חודש יש תאריך חדש...

pashoshington

New member
מה שבטוח, הכביש כבר מוכן לנסיעה

אין לי מושג מה השיקולים מאחורי אי-פתיחתו כרגע, למרות מה שכתבתי על ההתנגדות בעיריית ק"א. לא ברור שזו הסיבה. מישהו ראה כתבה או הודעה רשמית בנושא? לדעתי, יום אחד פשוט נקום בבוקר ונראה שהכביש פתוח, וכך ייגמר כל הסיפור הזה.

gabilid

New member
ושכחת את תושבי אור יהודה ויהוד

שסובלים כל בוקר פקקים איומים עד לדרך גהה .

micam

New member
עד שהכביש יפתח יש דרך לקצר מראש העין

לכיוון אשקלון ולדלג על הפקק של מורשה\גהה- גבעת שמואל (חוץ מכביש שש כמובן) תודה.

mishat

New member
הכביש יפתח ב-1 לנובמבר...

צילצלתי למע"צ - *2120 ושאלתי מתי יפתח הכביש... התשובה שקיבלתי שהוא יפתח ב-1 לנובמבר... בקשר לחיבור בין קריית-אונו לפתח-תקוה, לא הייתה למוקדנית תשובה והיא אפילו לא ידעה על מה אני מדבר...

dctgdctg

Member
סחתיין על היוזמה

אני לעומת זאת פניתי בMAIL לדוברות מעץ וקיבלתי תשובה כי "הכביש יפתח בנובמבר".. נחיה ונראה

למעלה