כביש 531 צומת רעננה ושפיר הנדסה, יש חדש?

• פותח הנושא 3718
  • פורסם בתאריך

3718

Member
כביש 531 צומת רעננה ושפיר הנדסה, יש חדש?

שלום לבאי הפורום הנכבדים, ראיתי בפורום זה שרשור על כביש 531 וצומת רעננה והזכיה של שפיר הנדסה במכרז שם. מספר אנשים כתבו שישלחו שאלה בנושא (האם המכרז נסגר ומי זכה), ואני תוהה, האם מישהו קיבל תשובה? בתור מי שגר קרוב למקום, אני יכול להעיד ששום גרגר עפר לא זז, ואף אחד לא בא לראות...

amithi1

New member
אני קיבלתי תשובה

פניתי לרפרנט של המכרז שמופיע באתר מע"צ, עם שאלה לגבי סטטוס המכרז. התשובה הראשונה שקיבלתי ממנו הייתה שאלה מי אני. לאחר שהשבתי שאני חובב תשתיות לא קיבלתי מענה. שלחתי עוד פעמיים נוספות מייל ולבסוף נעניתי, "עקרונית אנחנו לא מוסרים מידע על מכרזים למי שלא השתתף בהם. רק אוכל לומר שנבחר זוכה והפרוייקט יצא לדרך". ממש תשובה מסתורית לאור העובדה שמדובר בפרוייקט בשווי כמה מאות מליוני שקלים מכספי משלם המיסים, וכי כאשר העבודות יתחילו יוצבו במקום שלטים עם שם הקבלן... אז בכל אופן מבחינתי זה עדיין תעלומה. בנוסף, שלחתי גם פנייה לפניות הציבור של מעצ בנושא בערך באותו זמן, ועליו טרם קיבלתי התייחסות כלשהי.

עד שיענו לו ע"פ חוק חופש המידע

רוב הסיכויים שחצי כביש כבר ייסלל. תאמין לי, ניסיתי את זה כמה פעמים...

amithi1

New member
אם זה לא היה כרוך בתשלום אגרה, הייתי מבקש

את המידע.

קיבלתי היום תשובה ממחלקת פניות הציבור

שאלתי לגבי תחילת העבודות ברעננה דרום. ענו לי כך: "‫מבדיקה שבוצעה מול גורמי המקצוע בחברה נמסר כי נכון להיום הקבלן עוסק בתכנון הפרויקט‬ ‫כאשר העבודות בשטח צפויות להתחיל בעוד כשנה." מעניין, בהתחשב בעובדה שמשרד התחבורה הגיב לכתבה ב "לוקאל" וטען שהעבודות על רעננה דרום יתחילו "בחודש הקרוב". אז מי צודק?

luckydude

Active member
שניהם צודקים.

קודם כל, הסיבה שעדיין איננו רואים כלים בשטח היא בדיוק כפי שהערכתי כאן מספר פעמים בעבר והיא נעוצה בסוג המכרז, תכנון-ביצוע... והעובדה שעדיין לא הסתיים שלב התכנון ולכן הקבלן פשוט אינו יכול לגשת לביצוע בשטח. בקשר למי צודק - שים לב שבכתבה מדובר על שני קטעים/מכרזים בתוואי, א.י.ל. סלע ושפיר. המכרז של שפיר (רעננה דרום) מורכב ביותר (מהמחלפים המורכבים והמסובכים שאי פעם נבנו בארץ) ולכן היא לא קרובה אפילו לסיום התכנון. המכרז השני הוא עבור קטע פשוט יותר והקבלן שם כנראה הגיע לנקודה כזו שהוא חושב שיש לו מספיק תכנון כדי להתחיל כבר בעבודות עפר בשטח, עוד לפני שהוא גמר את כל התכנון המפורט של כל הקטע שלו - והוא מתכוון לבקש מהות"ל לאפשר לו להתחיל בעבודות כבר בשלב הזה.

amithi1

New member
הכתבה פותרת את חידת מחלף רעננה דרום

לפי הכתבה שפיר היא אכן הזוכה בבניית המחלף. מצד אחד זה סוג של פרס לחברה שזכתה במכרז המקורי ל531 ולא הצליחה לעמוד במכרז, ובכך עיכבה אותו בצורה משמעותית. מצד שני בפרוייקטים ששפיר כן הוציאה לפועל, הם לרוב בנו בקצב טוב וסיימו את הבניה לפני התאריך הסופי. אגב, הכתבה טועה בכך שהבשורה בקטע הכביש הקיים היא להוד השרון וכפר סבא. נכון להיום תושבי שתי הערים לא נהנים מהכביש, למעט מעט הנהגים שיוצאים מזרחה לכיוון כביש 6 או לכביש 444 לכיוון מחלף קסם. שאר התושבים לא רק שלא נהנים מ531, הם גם עומדים יותר זמן לצאת מכפר סבא/הוד השרון לכיוון צומת רעננה, כיוון שהוסיפו להם כמה אלפי מכוניות שמגיעות מכיוון מזרח. יפה לראות שגברת מלי פולישוק ממשיכה לדאוג לירידת ערך הנכס שלה שנמצא ברחוב הדרומי ביותר ברעננה, במסווה של דאגה כללית לבריאותם של תושבי רעננה. חבל שממשיכים לסקר את ההבלים שלה לאחר שבית המשפט דחה את תביעותיה. בכל מקרה החדשות הטובות הן שלפי משרד התחבורה, בתוך חודש אמורים להתחיל לראות טרקטורים בשטח. אני מבטיח לצלם ולהעלות עדכונים ממחלף רעננה והקמת 531, כאשר יהיה מה לתעד.

למעלה