כביש 6

כביש 6

שבת שלום. יש לי כמה שאלות בנוגע ללוח זמנים של כביש דרום בחלקו הדרומי. 1. מתי יפתח הקטע בין מחלף סורק לבין מחלף קרית גת ? קראתי זה יהיה תוך כמה שבועות, זה נכון ? 2. מתי יפתח הקטע בין מחלף קרית גת לבין מחלץ מאחז? קראתי זה יהיה בסוף 2007, זה נכון ? 3. מתי יפתח כביש 39 (כביש גישה לכביש 6 בין קרית גת לבין מחלף מאחז) ? 4. האם כביש 325 יחובר לכביש 6 או שהוא רק יעבור מעל /מתחת לכביש 6 ? 5. יש איזה שהוא לוח זמנים לקטעים הבאים (עד ללהבים - רהט ואחר כך לצומת שוקת ? אפשר לראות את אוסף הבקבוקים המיניטוריים שלי YOUTUBE. תודה מראש.

תשובה ל-4

המפה שאתה מראה רק מראה את התוואי ומתוכנן לפי תמ"א 3 ואינה משקפת את המצב שאושר בסופו של דבר לפני כמה חודשים: כביש 6 יתמזג עם כביש 40 עד צומת להבים ולא יעבור בנפרד ממזרח למסילת הברזל. לכן, למיטב ידיעתי, יהיה מחלף על כביש 40/6 המשותף, זאת ככביש משודרג ולא חדש. למיטב ידיעתי (על סמך פרופ' שלי ששייך למתכננים) בשידרוג כביש 40 לסטנדרט של ביש 6 יש חריגה אחת: בבית קמה הכביש העכשיוי עושה איזה "פיתול". הפיתול הזה ייושר (מסיבות טכניות ומסיבות של מפגעי רעש למושב בית קמה) והתוואי יתקרב למסילה.

fireman

New member
מעולה!

טוב שמיישרים את הפיתול הזה שאני עד היום לא מבין את ההיגיון שבו.

הפיתול הוא "היסטורי"

כי הכביש ב"ש בית קמה רק נבנה בשנות ה-70 ורצו שהוא יתמזג עם הכביש הישן בסמוך לצומת הקיימת בבית קמה.

מיזוג עם כביש 40

זאת אומרת ש אחרי מחלף מאחז כביש 6 יתמגז עם כביש 40 כמו שכביש מתמזג עם כביש 1 ? ישנו את התוואי של כביש 40 לכיוון מזרח ? זה בטח יקח המון זמן. מתי יקרה ? לא יהיה מחלף להבים ? יש מפה יותר עדכנית מהמפה שצרפתי ?

fireman

New member
כן, זה הקטע שיזוז לפי דבריו של דויד

הקטע שמסומן בחץ האמצעי יזוז מזרחה ויתקרב למסילה. מחלף להבים כבר יש (מחלפון) בכניסה לישוב שלא קשור לכביש 6 או לכביש 40, הוא בעצם יושב על כביש 31 התוואי של כביש 40 לא ישתנה למיטב הבנתי למעט לעיקול ההוא שהולכים ליישר. מה שלא ברור לי לגבי האיחוד של כביש 6 עם כביש 40 זה נושא האגרה שעדיין שנוי במחלוקת אם כן תיגבה אגרה או לא תיגבה אגרה. אם כביש 6 ישתמש בתוואי של כביש 40 לא תהיה אפשרות לגבות אגרה כי אי אפשר לקחת כביש שהוא ציבורי ולהפוך אותו לכביש "פרטי"....למשתמשים בדרך צריכה להיות אלטרנטיבה.

המידע הוא מפרופ' שהוא מהמתכננים

יש לי קורס באונ' בן גוריון (אני לומד גיאוגרפיה) בשם "הכנת תסקירי השפעה על הסביבה". הפרוייקט שלנו הוא הכנת תסקיר (דמא) לקטע כביש 6 מצומת נבטים לצומת הנגב. אנחנו עובדים על מפות תכנון מקוריות (!) שמספק לנו הפרופ' (אלי שטרן) שהוא מהיועצים הסביבתיים של חוצה ישראל (בעל משרד התכנון "סביבתכנון.ENVIROPLAN". הוא גם היה מעורב בקטעים ממחלף מאחז למחלף נבטים. אולי אפשר לומר שבזכותו הכביש יהיה בתוואי משותף עם כביש 40! המטרה היתה לצמצם כמה שאפשר את הפגיע בשטחים הפתוחים. כל הכבוד! לצערי אני לא יודע האם אני יכול להעלות את המפות המקוריות. אני לא רוצה להפר זכויות יוצרים ו/או להפיץ מידע שאולי לא ציבורי... לכן אני מתנצל מראש. אני כן יכול לשרטט את המידע שבראשי פחות או יותר על מפה אחרת בגלל שלמיטב ידיעתי, ההתוואיות הן כבר אושרו או ממש לפני אישור (ויש כמה חלופות, אז בכלל המידע שאני יכול לספק הוא כללי למדי, אבל מדוייק מספיק). למה בקטע הדרומי מצומת נבטים לצומת הנגב הכביש בכלל סוטה מהתוואי המקורי? הסיבה היא רמת חובב! התועלת של כביש 6 בתוואי ה"מקורי" (לפי תמ"א 3) קטנה, כי המשאיות שמגיעות לרמת חובב יצטרכו לנסוע דרומה לצומת הנגב ואז שוב לנסוע צפונה לרמת חובב. ואחד מהיעדים האסטרטגים של כביש 6 הוא לספק מסלול עוקף מטרופולין ב"ש לחומרים מסוכנים! אכן ההתוואיה החדשה היא האופטימאלית (וכוללת בתכנונה מסילת ברזל צמודה להובלת סחורות). מתי יבנה הכביש? "אלוהים הוא גדול". האם יש בכלל הצדקה לכביש? אני בעצמי לא סגור על זה, האם אולי פשוט צריכים לשדרג מהותית את הרשת הקיימת או האם לכביש יש הצדקה כלשהי, במיוחד לאור הפגיע בשטחים פתוחים (שהם לא כל כך פתוחים, כי הם מכוסים בפזורה הבדואית, אבל לא משנה..). קיצר, המון שאלות ותהיות!

תשלום בכביש 6

לדעתי אם אכן יהיה איחוד בין הכבישים אזי נושא התשלום יהיה כפי הנראה כמו באיחוד בין כביש 6 לכביש 1.

amit1270

New member
מבחינת התשלום, אין משמעות לאיחוד עם כביש 1

מבחינת כביש 6 מדובר בסה"כ ב"יציאה" נוספת, ולא בקטע שלם. מי שנוסע בכביש 1 (ואפילו עובר לנתיבים השמאליים) גם לא ישלם על הקטע, כי, כאמור, זאת רק יציאה.

XrayCharlie

New member
האם אין קטעים בכביש 6 שהן לא קטעי אגרה?

אם אני לא טועה בעבר קראתי שלא כל הכביש יהיה כביש אגרה אלא רק החלק המרכזי שלו. כלומר, החלקים בצפון ובדרום אינם אמורים להיות קטעי אגרה. האם אני טועה? בכל מיקרה אם יהיה איחוד של כבישים 6 ו- 40 לא ניתן יהיה לגבות אגרה. אותו הדבר תקף לקטע שבו כביש 6 מתחבר לכביש 70 בואדי מילק מערבית לאליקים בדרך ליוקנעם.

nagu

New member
עפ"י פרסומים אחרונים...

הקטע הדרומי לא יהיה בתשלום.. קטע 18 עד לואדי מילק יהיה עם תשלום סימלי.. כלומר מופחת בהרבה מתשלום מקטע רגיל בקטע המרכזי...

zvir1

New member
הוא מתמזג ואח"כ ממשיך מקביל עד לצומת העמקים

למעלה