כבלים כבלים כבלים....

lordnoodle

New member
כבלים כבלים כבלים....

קניתי מצלמה דיגיטלית MINI-DV דגם: JVC model NO. GR-D250U הבעיה: לא קיבלתי איתה כבל חיבור DV למחשב. מאיפה אני יכול לקנות כבל מתאים ומה הדגם של הכבל?

D2T2S

New member
פה זה לא ממש הפורום המתאים

אבל הכבל שאתה מדבר עליו זה Fire Wire. זה הוא חיבור שצורך כרטיס מיוחד במחשב שלך, כרטיס Fire Wire. אם אתה לא מכיר אותו אני מניחה שאין לך אותו על המחשב ושתצטרך לקנות אותו... זה בערך 120 שקל.

lordnoodle

New member
אם אני לא טועה יש לי

חיבור כזה למחשב אבל אני מדבר פה על הכבל-תוכל לעזור? ואיזה פורום כן מתאים?

D2T2S

New member
סבבה...

אם יש לך את החיבור אז זה לא בעיה. בעיקרון אתה לא אמור לקבל את הכבל עם המצלמה אלא יחד עם הכרטיס. אז אני מניחה שיש לך את הכבל איפשהו בבית. גם אם לא, אתה יכול ללכת לחנות מחשבים ולקנות כבל Fire Wire. ברמת העיקרון הפורום שאתה צריך זה פורום "הפקת וידאו" אבל אני לא יודעת איזה עוד אינפורמציה הם יתנו לך מעבר למה שאני אמרתי לך. בכל מקרה, בהצלחה! דנה =)

izackv

New member
לא, לא, לא...חכה רגע לפני שאתה קונה

חיבור של כבל FW למחשב הוא סטנדרטי. אבל בצד של הציוד (מצלמה, מסרטה, דיסק חיצוני ועוד...) יש 4 או 6 סוגי חיבורים שונים. אז לפני שאתה קונה כבל FW שלא יתאים למסרטה שלך... עדיף ללכת עם המסרטה לחנות מחשבים ולקנות שם כבל שמתאים לסוג המחבר של המסרטה. אפשר לקנות כבלים כאלה גם בחנויות כמו אופיס-דפו

פששש.באמת 'מכה'.מקווה שכעת ייפתר

advab

New member
מנצלת את השרשור../images/Emo27.gifעין אופטית

השאלה שלי מהן היתרונות של עין אופטית? והאם מצלמה שווה כשאין לה עין אופטית? תודה לכל העונים...

dark spy

New member
אני מניח שאת מתכוונת לעיינית SLR

אז ככה: א. על פני עיינית שהיא נפרדת מהעדשה הייתרון הוא שאת רואה בדיוק המ שהחיישן רואה. ב. על פני מצלמות עם עיינית דיגיטאלית- הייתרון הוא לא בעיינית אלא בחיישן- הבעיה היא שחיישנים של DSLR לא יכולים לפעול כל הזמן כי הם מתחממים מאוד. אז אי אפשר להשאיר אותם פתוחים ולשהשתמש במסך/עינית דיגיטלית ולכן משתמשים בטכנולוגיה העתיקה של SLR

dark spy

New member
אה, רצית בעיברית? למה לא אמרת?! ../images/Emo8.gif

אז ככה: אני מניח שב"עינית אופטית" את מתכוונת לעינית של מצלמת SLR- האור נכנס דרך העדשה ולדרך מערך של מראה ופריזמה מגיע לעינית. בזמן הצילום המראה עולה וחושפת את הסרט. קיימים שני סוגי עינית אחרים: א. עינית שנפרדת מהמצלמה ונפוצה בעיקר במצלמות פילם P&S ב. עינית דיגיטאלית- במצלמות P&S דיגיטאליות נפוץ השימוש בחיישן כל הזמן. החיישן מקרין בדיוק את מה שהוא "רואה" על מסך דיגיטאלי שנמצא בעינית. הייתרון של עינית SLR על הסוג הראשון הוא די ברור- אתה רואה בדיוק מה שהחיישן יראה כשתצלם ולא פחות או יותר... על הסוג השני זה קצת יותר מורכב- העינית הדיגיטאלית אומנם רואה בידיוק 100% מה שהחיישן רואה והאנלוגית לפעמים מחסירה מהפריים אחוז או שניים. הבעיה היא שבמצלמות DSLR אין אפשרות להשאיר את החיישן דולק כל הזמן בשביל שימוש בעינית דיגיטלית/מסך בזמן הצילום בגלל שהחיישנים מאוד חזקים ולכן מתחממים מהר. כך שהייתרון הוא לא בעינית אלא במצלמה... באשר להאם המצלמה שווה? תלוי בתקציב... תמיד עדיפה DSLR ב10000000000 דולר על P&S שמשתמשת בעינית נפרדת מהעדשה, אבל לא כולם יכולים להרשות לעצמם מצלמה כזאת
אז כן, אפשר לצלם עם מצלמה שאינה SLR וזה מה שרוב האנשים עושים, אבל ברור שלSLR יש עדיפות בקטע הזה... מקווה שהפעם התרגום שלי מסינית היה קצת יותר טוב

advab

New member
נראה לי שהבנתי

זה אומר שאם אין לי עין אופטית אני מבזבזת יותר סוללות כי לא ניתן לשלוט בכמות האור. אתה יכול לתת לי דוגמא, איזה הבדל יראה בין תמונה שצולמה עם מצלמה בעלת עין אופטית ואין תמונה שצולמה עם מצלמה ללא עין אופטית.

dark spy

New member
נראה לי שלא הבנת ../images/Emo6.gif

לא הבנתי למה את מבזבזת יותר סוללות בעיינית אופטית... ו... ההבדל בתמונה לא יהיה גדול, הוא יבוא לידי ביטוי בעיקר בנוחות הצילום...

advab

New member
אוקיי ../images/Emo24.gif

תודה רבה על העזרה!
וסליחה על הכאב ראש

izackv

New member
לא לכל עינית אופטית יתרון.

למעשה היא חוסכת סוללות בהשוואה למסך ה LCD. לפעמים יש לה דיאופטר שמקל על בעלי משקפיים. יש גם יתרון קל של יציבות כשמצמידים את המצלמה לראש בגלל העינית האופטית... חוץ מזה קשה להגיד שכל העיניות האופטיות שוות אחת לשניה. ב DLSR, העינית האופטית היא דרגה אחרת לגמרי מאשר במצלמות קומפקטיות. בנוסף לתמונה חדה ומדויקת יחסית של הפריים, היא מציגה המון נתונים על הצילום עצמו - צמצם, מהירות תריס, האם יש פוקוס, פיצוי חשיפה ועוד. אבל כמובן שב DSLR אפשר לצלם רק מהעינית האופטית. מסך ה LCD משמש לצפיה בתמונות אחרי הצילום או למעבר בתפריטים של המצלמה. ברוב הקומפקטיות האיכות של העינית לא מי יודע מה והיא ממש לא הכרחית.

izackv

New member
לפני זה יותר חשוב להבין שהבנו את

השאלה... עינית אופטית זה הדבר הזה שדרכו מסתכלים כשמצלמים. לזה התכוונת? כי לדבר הזה אין שום השפעה ישירה על איכות התמונה. רק על הנוחות והיכולת של הצלם לראות טוב את מה שהוא עומד לצלם. ו DSLR הן המצלמות הגדולות יותר עם העדשות המתחלפות שמחירן מתחיל בסביבות ה 1000$ ומגיע עד 5000$ לדגמים הטובים. (יש גם כאלה ב 20,000$)

למעלה