כבלים

חסויH

New member
כבלים

מה ההבדל במחינה טכנית בין כבלים אנלוגיים לדיגיטיליים ולמה דיגיטליים נחשבים לאיכותיים יותר?

אני לא יודע יותר מדיי-../images/Emo16.gif

אבל כעיקרון האות האנלוגי מורכב מגל, ועוצמתו פוחתת. לעומת זאת, האות הדיגיטלי (ספרתי) מורכב מספרות, 1 ו-0, ואין שינוי באיכותו. אני לא יודע הרבה יותר מזה
. אני לא בטוח אבל גם שזה הפורום הנכון לשאלה הזאת... אולי בפורום טלוויזיה או פורום טכני כלשהו יוכלו לעזור יותר. אבל כעיקרון אין ספק שכבלים דיגיטליים איכותיים יותר, וגם תוכל לראות את זה אם תעביר מיידית (באותו ערוץ) משידור אנלוגי לדיגיטלי.
ניר

ehudt

New member
ההבדל - בלי לסבך יותר מדי

בגלל ההבדל הבסיסי שתואר קודם (דיגיטלי - ספרתי, אנלוגי - גל) יש כמה הבדלים: - בהעברת מידע דיגיטלית אין איבוד של איכות/מידע - בהעברה דיגיטלית אפשר להעביר יותר מאות אחד (למשל אות וידאו לצד אות בקרה) - היתרון היחיד של אנלוגי על דיגיטלי, הוא שהאיכות הדיגיטלית מוגבלת (כמות ביטים לשניה למשל - 16, 24 וכד'), בעוד כאשר מעבירים מידע אנלוגי הוא יכול לעבור באיכות גבוהה הרבה יותר, בהתאם לכבלים שבו מעבירים אותו. למשל: אם מקליטים מוסיקה לתוך מחשב, המחשב הופך את האות האנלוגי (שמוקלט ע"י מיקרופון) לדיגיטלי באיכות מסוימת, ושומר אותו כך. לעומת זאת, אם מקליטים מוסיקה על שרט מגנטי (איכותי כזה שיש בתחנות רדיו ובאולפנים מקצועיים), האיכות שמתקבלת היא גבוהה הרבה יותר, כי אין הגבלה על ה"רזולוציה" של ההקלטה.

ehudt

New member
לא ידעתי שיס נחשב איכותי יותר

אבל אם זה כך, זה כנראה משום שיס משדרים באיכות גבוהה יותר. זה יכול להיות כי יש להם פס יותר רחב, או כי סתם הכבלים נהנים לתת לנו טלויזיה באיכות ירודה.

למעלה