כבלים

Wonder_Boy

New member
כבלים

יש לי שלושה מחשבים בבית בראשון מותקן: לינוקס מנדרייק 8 ויש לי בו את הכרטיס רשת שקיבלתי מבזק שהיה לי Adsl וגם לו יש רק יציאה אחת למודם החיצוני של הAdsl (שכבר אין לי את המודם החיצוני) בשני מותקן: חלונות 98 יש לי בו אינטרנט מהיר בכבלים שזה בנוי ככה יש לי כרטיס רשת מותקן במחשב עם יציאה אחת למודם החיצוני (המודם של הכבלים) בשלישי מותקן: חלונות 98 3Com דגם 3C905C-TX-M חשבתי לעשות את הרשת בארכיטקטורת רשת 100VG-AnyLan שאני ישתמש ב Utp 5 בתור הכבל הפיסי. עכשיו רציתי לדעת מה כדי לי לקנות Hub Or A Switch חשבתי על Hub מה יותר זול? ואם אפשר מישהו יכול להמליץ לי על מה כדי לי לקנות איזה חברה דגם וכו´... ועוד שאלה אני רוצה לעשות שיתוף לאינטרנט (ששני המחשבים ה1 ו ה3 יוכלו להיות מחוברים לאינטרנט בכבלים) אני רוצה שמחשב מספר 2 זה שיש בו את האינטרנט המהיר בכבלים יתן לכולם להיות דרכו גם באינטרנט אני צריך בשביל זה ראוטר? ותודה רבה לכל העוזרים

dov98

New member
hub הכי זול, הוא עולה , כדאי ש

תבדוק בzap.co.il . אבל switch לא כדאי , אם כבר ראוטר שיש לו firewall ועולה בארהב 70$ . כך לא תאלץ להשאיר מחשב ראשי דולק כל הזמן. יש linksys ,smc ועוד הרבה.

antidot

New member
הערה קטנה

אם אתה מכיר את לינוקס מספיק בשביל להגדיר את החיבור של הכבלים דרכו, אני אישית ממליץ לעשות את זה. לינוקס יודע לטפל בצורה הרבה יותר טובה בכל נושא הניתוב, NAT, PAT וכו´... גם תקבל מכונה שלא צריך לאתחל אותה כל יום וגם תסבול מפחות ניתוקים (הרי ידוע שהמימוש של TCP/IP של יוניקס יותר טוב ויותר מהיר - מייקרוסופט הרחיבה אותו והוסיפה את השטויות שלה כמו NETBIOS API וכו´) בשביל 3 מחשבים אולי אפילו עדיף HUB על SWITCH. אני לא חושב שSWITCH ידע למצות את התשתית של 3 מחשבים ולהראות שיפור כלשהו במהירויות. אם אני לא טועה, יש HUB-ים של 4 פורטים במחירים מצחיקים של כ150-200 ש"ח, רק שאין לי ביד לינקים להפנות אותך, חפש ותמצא. Antid0t

philips

New member
אמת...

אמת אמר ידידי המלומד... אכן ב 3 מחשבים , לא יהיה הבדל ביצועים גדול בין SWITCH ל HUB.... מה שכן ..לגבי TCPIP.... ב WINDOWS 2000 תמיכת ה TCPIP היא על בסיס BERKLEY ולא פיתוח של מיקרוסופט והיא יציבה וטובה מאוד. אמנם נוספו עליהם NETBIOS ושאר מיני מצופים , אך אין הדבר כשלעצמו מצדיק מעבר למכונת LINUX.... כבודו של LINUX היה וישאר במקומו מונח וברור שלשימוש של תקשורת נתונים הוא עדיף....אך בשוק הבייתי , גם שירותי NAT מבית מיקרוסופט או תוכנת צד שלישי יעבדו יפה מאוד.... ואין צורך בעוד מכונת לינוקס.... אם יש ...כמובן שנחמד...

antidot

New member
סוד קטן בנושא TCP ב2000

הנושא RAW SOCKETS. כולם אומרים: "יש ב2000 תמיכה בRAW SOCKETS"... אבל... לאף אחד לא מספרים שבDEFAULT של כל ההתקנות התמיכה היא רק לאדמיניסטרטורים של אותה מכונה. ואת השינוי ניתן לבצע דרך REGISTRY. לא פלא שהרבה נופלים על זה ולא מצליחים לעשות SPOOFING של IP ב2000. חבל שאין לי פה את הספר של מרק מינסי על 2000. הייתם נדהמים מהדרך ש2000 מבצע name resolvution. בעצם מצאתי: 1)האם קובץ HOSTS קיים ? כן-> לך לסעיף 2 לא-> סעיף 3 2) חפש בקובץ HOSTS. נמצא-> סיים. לא נמצא-> סעיף 3 3) האם יש הגדרות של שרת DNS ? כן-> סעיף 4. לא-> סעיף 5 4) הרץ שאילתה מול DNS קודם דרך FQDN ואח"כ רק דרך השם של המחשב. נמצא->סיים. לא נמצא-> סעיף5 5) האם השם גדול מ15 תווים ? כן->סיים(נכשלנו) לא->סעיף 6 6) האם הוגדר שרת WINS ? כן->סעיף 7. לא-> סעיף 8 7) הרץ שאילתה מול WINS. הצלחנו->סייפ. לא-> סעיף 8 8) broadcast שלוש פעמים 9) מישהו ענה ? כן-> נמצאה האבידה. לא-> האם קיים LMHOSTS ? כן->סעיף 10. לא->סעיף 11 10) חפש בLMHOSTS. נמצא->סיים(הצלחנו). לא->סעיף 11 11) האם קיימת אופציה של Enable DNS for Windows Name Resolution ? לא-> סיים(נכשלנו) כן-> סעיף 12 12)הרץ שוב שאילתה מול DNS (תמיד נכשל) סיים החיפוש(אם אנחנו פה אז נכשלנו) יש צורך בהערות או שהנקודה ברורה ? Antid0t

carmonle

New member
תמיד SWITCH עדיף על HUB

ניתן להשיג SWITCH של 8 PORT ב-63$ לערך אני מצרף פרטים על ה-SWITCH בו אני משתמש. ערן

Wonder_Boy

New member
טוב החלטתי לקנות

Hub עם 4 יציאות ולא לקנות ראוטר... אבל יש לי עוד שאלה ברגע שאני כזאת רשת אז יש לי רשת מבוססת שרת (המחשב עם הכבלים(האינטרנט) הוא השרת??) או שעדיין זו רשת P2P? ואני רוצה שמחשב מספר 2 יתן רק אינטרנט בכבלים וזהו ... ועוד שאלה יש לי כרטיס רשת עם יציאה אחת ממנו וזה למודם החיצוני אפשר לקנות מן מפצל שיאפשר לחבר גם את הכבל של הרשת וגם את המודם החיצוני? תודה רבה לכל העוזרים

dov98

New member
אי אפשר לפצל כ. רשת ולגבי

שיתוף אתה המחליט ! חוץ מזה כדאי שתקרא קצת בadsl.org.il

Wonder_Boy

New member
אבל אם אין מפצל סימן

שאני צריך לקנות עוד כרטיס רשת לאותו מחשב ויש לי חלונות 98 על המחשב הזה אפשר להתקין שתי כרטיסי רשת בחלונות 98 וששניהם יעבדו באותו הזמן?

dts

New member
ראוטר מארה"ב

האם למישהוא יש ניסיון עם ראוטר ל DSL מארה"ב המחירים זולים מאוד יחסית לארץ אך השיטה בארה"ב מעט שונה הם לא משתמשים ב VPN לחיבור לספק אלה בPPPOP אם אני לא טועה בקיצור האם מישהוא הביא וזה עובד ???

teen17

New member
PPPOP? לא שמעתי על השיטה הזו

אתה בטוח שזו השיטה האמריקאית?

teen17

New member
לא הבנתי מה הקשר בין מה שכתבת לבין

מה שאני כתבתי.

dov98

New member
השיטה האמריקאית היא pppoe בעוד

אצלנו היא vpn/pptp ולכן צריך לודא שהם תומכים בה.

dov98

New member
עוד טיפ קטן: לרובם יש firmware../images/Emo45.gif

עבור PPTP/VPN

למעלה