כבלי חימום.

כבלי חימום.

יש לי 3 כבלי חימום: שתיי כבליי חימום תוצרת איטליה ששתיהם לא עובדים (סתם ככה הפסיקו לעבוד). וכבל אחד באורך 8 מטר 50W שעובד מאוד חלש. (הכבל ממש חדש, ועבד מעולה בהתחלה.) למישהו יש מושג מה הסיבה לתקלות שבכבלים ?. תודה.

לא יודע למה הם מתו והשלישי חלש אבל

תבדוק לגבי אחריות, יתכן ויש להם אחריות לשנה חלק מהחברות נותנות את זה.

גם אם יש..

אחריות היא מזמן התוקף שלה מזמן פג לשתי הכבלים הקצרים.. והכבל החדש הוא לא שלי בכלל.. (מישהו הביא לי אותו, ואין לי מושג איפה הוא קנה אותו) יכול להיות שהלחץ של הטרריום שעומד על הכבל, או הסלוטייפ שאיתו אני מסדר את הכבל מתחת לטרריום הורס את הכבל?. תודה על העזרה

אולי הבעיה היא אחרת

והיא שפעם קודמת שנגעת בכבל או בדקת במדחום את הטמ"פ בטרריום הטמ"פ בחדר שבו מוחזק הטרריום הייתה גבוהה יותר ולכן הכבל היה חם יותר כי הוא פחות איבד חום לסביבה. לעמות המצב עכשיו שבו יתכן והטמ"פ בחדר ירדה והכבל פשוט מתקשה לחמם. בכל מקרה אני לא בטוח שלהניח טרריום מזכוכית על הכבל זה דבר נכון, עד כמה שאני זוכר אסור להניח על הכבל דברים כבדים אבל הכי פשוט זה שתבדוק בעלון מידע המצורף לכבל.

אז ככה

בדקתי, מותר.. הכבל עצמו רק חמים, והוא אמור להיות ממש רותח שהוא פועל כמו שצריך. בכל מקרה תודה על העזרה

1צחי

New member
כמה אפשרויות

בעיקרון הכבל בנוי מחוט להט דק מאוד אשר מלופף לכל האורך. אם הכבל נימתח יכול להיווצר נתק. אפשרות נוספת היא שהחוט התחמם יתר על המידה ונישרף. אפשרות שלישית שבעקבות לחץ על הכבל נוצר מגע בין שני החוטים ואז יש קצר והחוט נישרף (בפנים). אני אישית לא חושב שהכבל הוא אמצעי אמין ובנוסף כאשר ישנה תקלה יכול לעבור הרבה זמן עד אשר "עולים על זה". דבר אחרון לגבי הכבל השלישי הפיתרון שיונתן העלה הוא סביר בהחלט, וזאת מכיוון שמבחינה חשמלית הכבל לא יכול לשנות את עוצמת החימום והוא או שעובד או שלא.

למעלה