כבלי חימום

חר חר

New member
כבלי חימום

אז ככה,אני בקרוב כנראה אלך לבנאדם פרטי שיבנה את הטרריום לנחש,יש לי כרכן תירס... 1אז בשביל לדעת מה הגודל המתאים לכרכן? או לאלו שמגדלים כרכנים-מהו גודל הטרריום? 2. המצע שאתם משתמשים בו-אני דווקא חשבתי ללכת על כיוון של הנייר סופג... בהתחלה חשבתי על הדשא סינטתי,אבל בסוף ירדתי מזה כי זו נראה לי טיפה יותר בעייה לנקות אותו. ועם הנייר סופג אתה פשוט מחליף אחרי שהוא עשה את צרכיו. אני נראה לי אלך לקנות/להזמין טרריום אצל אחד שבונה,ויש לי כמהנ שאלות בנוגע לחימום הטרריום. החימום זה הקטע שמדאיג אותי,איך לבקש מהאדם שיבנה לי שיהיה מקום שאוכל להכניס לשם כבל חימום? מאחורה? מקדימה? מהצד? . כבלי חימום: א. איפה אני קונה? ב. איזה אורך אני צריך? הבנתי שאפשר לקנות רק מ-3 מטר.. ג.והדבר החשוב ביותר..איזה כבל חימום? עד איזה חום הוא צריך להיות? איך אני יודע שהוא לא עובר את המקס' בשביל הנחש? יש אפשרות לכוון אותו לטמפ' הנכונה ביותר לנחש? או שצריך טרמוסטט לכבל חימום? ד. עם כבל חימום אפשר ליצור מפל טמפ'? ואם אכן,איך? אגב,בטרריום,מלבד המצע...צריך איזה משהו אטום? הבנתי שיש כאלו שמשתמשים בקלקר... אבל לא ממש הבנתי לצורך מה כל זה. תודה מראש לעונים, שחר.

bendj123

New member
יותר מידיי שאלות יש לך...../images/Emo3.gif

שלום לך...

טרריום סביב ה-60,70 סנטימטר יספיק לדעתי,הבנתי שאתה הולך על נייר סופג שזה דיי בסדר,כבל חימום אתה אמור להניח מתחת לשליש הטרריום כך שהכבל יונח על קלקר ועליו תניח את הטרריום ואני הייתי מוסיף שלפני שתכניס את הנחש תבדוק את הטמפרטורה שאתה מקבל,במידה וזה מעל 30 מעלות אז פשוט תוציא החוצה מעט מהכבל עד שתקבל את הטמפרטורה הרצויה,שים לב שבמידה ותקבל 28 מעלות זה יהיה נכון לתקופה הנוכחית ובחורף כשקר יותר תכניס כבל בהתאם לצורך...ליתר דיוק קח בחשבון שהטמפ המינימלית היא 25 מעלות והמקסימלית היא 30 ומעבר לכך אתה מסכן את הנחש,אה וכבל הוא כמו שרוך עבה שכשמכניסים אותו לשקע הוא מתחמם ואין לו מעבר לכך שום דבר לא טרמוסטט ולא נעליים,מה שכן אתה יכול להוסיף מכשיר חשמל כזה או אחר למניעת התחממות יתר...

חר חר

New member
האם מישהו משתמש פה בפלטת חימום..?

של אקזוטרה? היום ראיתי בחנות חיות שהמוכר שם,שמגדל המון נחשים אצלו בחנות(בתנאים שככל הנראה לי ממש טובים! טרריום של אקזוטרה,אבן חימום ומקום מסתור...) משתמש גם לחימום אחד הטרריום בפלטת חימום של אקזוטרה.. משטח דק כזה,שהוא ממש מתחת לטרריום? מישהו משתמש בזה/השתמש? ממליצים,לא ממליצים?

לגבי אבן חימום...

לא הייתי ממליץ מסיבות שנידונו כאן בפורום בעבר,התחממות יתר ועוד...לגבי פלטת חימום,אין לי אבל אני מכיר מישהו שמשתמש בזה ולא דיווח על משהו חריג,פלטת חימום הינה כמו דף נייר בגודל קטן מ-A4 ויש לו כבל שמכניסים לחשמל והוא מתחמם ומניחים אותו תחת הטרריום וכך הוא מחמם.

youval osman

New member
לאבנים של ....

אקזוטרה אין שום בעיה עם התחממות יתר או כל דבר בסגנון (האבנים ה"בעייתיות" הן אלו הפשוטות יותר שעולות הרבה פחות משל exo ונראות הרבה פחות טוב). האבן של exo מגיעה עם טרמוסטט בילט-אין כך שאין שום בעיה ..

מסכים עם מה שאתה אומר ומוסיף

חימום כזה נקודתי אינו מומלץ לנחשים במיוחד לא לנחשים גדולים. וחימום על ידי אבן חימום יכול להתאים כתוספת לחימום שכבר קיים ומחמם את הטרריום.

למעלה