כבל הארקה

zr181818

New member
כבל הארקה

שלום לכם קניתי היום נברשת חדשה לחדר הילדים אני גר בבית קצת ישן הזמנתי חשמלאי וקיבלתי הצעה: להחליף את שני החוטים הישנים לחדשים+חוט הארקה שנמצאים בתקרה ומחוברים לקופסת החשמל בקיר. השאלה שלי היא כזאת: האם חייבים להוסיף חוט הארקה לנברשת? (החשמלאי טוען שזה יותר בטיחותי) לפי מה שאני יודע לנברשות לא צריך כבל הארקה, האם זה נכון? אני יודע שכבל הארקה צריך רק לשקעים? תודה רבה

טווין

New member
הארקה

חובה להאריק כל גוף מתכתי לרבות נברשת ! בעבר לא היו מאריקים גופי תאורה אבל היום חובה להאריק.

מאגר

New member
דברי החשמלאי נכונים ומדוייקים אבל

אם המנורה שקניתה הינה מנורה שהגוף שלה הוא פלסטי או בעל בידוד כפול אין צורך בהארקה אבל עם הגוף הוא מתחתי קיימת חובת הארקה ע"פ חוק החשמל

wil

New member
וחוץ מזה מה כ"כ קשה להשחיל עוד חוט

בתוך תעלה קיימת? מה עוד שממילא משחילים לך 2 מוליכים חדשים במקום הישנים... עלות החוטים עצמם זניחה.

מאגר

New member
ומה דעתך שלא תמיד זה אפשרי טכנית ?

מסיבות כאלה ואחרות כמו ארון שמכסה את נקודת הביקורת סתימה בצינור אן שבר בצינור מתחת לטיח שאינך רא-ואה אותו או שהדרך שהלכו עם החוט הזה עוברת במקומות שאין לך נגישות.אכן מחיר החוטים זניח במקרה זה אבל זמן העבודה שעשוי לקחת הרבה יותר מהכדאיות והצורך והאמן לי שאני לא חפר ולא אחד שלא ינסה לעשות את הכל ע"פ החוק והתקן ההפך הוא הנכון.

רז חשמל

New member
הארקה

כמו שכתבו קודמי, היום יש חובת השחלת מוליך הארקה לכל נקודת תאורה. את מוליך הארקה מחברים לגוף תאורה מתכתי בלבד (אין משמעות לחיבור ג"ת פלסטי). לגבי העבודה הרלוונטית - אני עדיין לא מוצא סיבה לא להשחיל הארקה וכדאי להיתעקש על זה.

למעלה