כבל חשמל שמקצר.

ApplePie777

New member
כבל חשמל שמקצר.

שוב שלום לכולם. שאלה נוספת לי אליכם.

כאמור, אני משכירה דירה. הדייר שלי התקשר ואמר שכבל החשמל של המזגן בסלון קיצר את כל החשמל בבית, אז הם נאלצו לנתקו ולדבריו הם לא מפעילים אותו עכשיו. הוא מיד שאל את אבא שלי אם הוא עשה איזו "קומבינה" על החוט, ואבא שלי השיב שממש לא, בטח לא אנחנו.

האמת שלפני שהשוכרים הנוכחיים נכנסו לדירה, לפני ארבע שנים, גילינו שחוט חשמל של מזגן אחר בדירה היה לא הכי תקין וכנראה גם היווה סיכון בטיחותי מסויים, אז אבא שלי טיפל וסידר את זה, אך לא זכור לנו דבר דומה שהיה עם הכבל של המזגן בסלון, אחרת אני מאמינה שהיינו שמים לב לזה. בזמנו חשדנו שאותו חוט שתיקנו נעשה ע"י הדיירות שגרו שם לפניהם, כי הן אלה שהתקינו את המזגן הזה. אבל שוב, היינו רואים אם היה דבר כזה במזגן נוסף. אני בטוחה שעברנו ובדקנו הכל.

עכשיו, אני לא באה להאשים פה אותם או משהו, הוא אמר שהם לא עשו את זה, אבל בכל זאת די מוזר ותמוה בעיניי שהם לא ראו את זה עד היום, והם הפעילו את המזגן, כמובן. או שהם כן שמו לב למשהו חריג, אבל לא יידעו אותנו כל עוד לא קרה כלום? בכלל, זה נשמע לכם הגיוני שעד היום זה לא קיצר ופתאום עכשיו כן?!
לא יודעת.. אני לא מבינה בזה.

אשמח לקרוא את דעתכם. אמרנו לו שבהזדמנות הראשונה נקפוץ וקודם כל נראה במה בדיוק מדובר. בינתיים אני רק מקווה שהם באמת ניתקו מהחשמל ולא מפעילים שוב.
הייתי רוצה לדעת דווקא לפני שאני אולי נכנסת איתם לדין ודברים - במידה ואבא שלי יראה שזה משהו שהוא יכול לסדר בעצמו (הוא יודע לתקן דברים מסויימים, כל עוד לא מדובר במשהו סבוך או מסוכן מדי, כמובן), האם אני יכולה להציע להם את זה בלי שום בעיה? במידה והם יסרבו (מהטעמים שלהם), האם זכותי לעמוד על שלי ולהסביר להם שזה משהו שאנחנו יכולים לסדר בבטחה גם מבלי להזמין חשמלאי מוסמך?

וסתם ככה, האם לא מדובר במקרה בו אם כן הולכים על בעל מקצוע, אז מן הראוי שתהיה לפחות השתתפות של חצי-חצי? גם בגלל שזה משהו שהיה בדירה עוד לפני שהם נכנסו, וכאמור, הם שם ארבע שנים כבר ולא אמרו עד היום דבר בעניין, תהא הסיבה אשר תהא לאיך זה קרה.

מראש

קלייטון.ש

Well-known member
תיקון המזגן שלכם, המשכירים, הוא באחריותכם

השוכרים לא צריכים להשתתף בתיקונים האלה.
ואני לא חושב שכדאי לכם לקחת אחריות על חשמל. עדיף להזמין איש מקצוע שיעשה עבודה בטוחה, כי אם שוכר יתחשמל למוות אצלכם בדירה תהיה לכם חתיכת בעיה.

ApplePie777

New member
אוקיי.

כן, אני כמובן לוקחת בחשבון את העובדה שמדובר בחשמל, אבל באמת שיכול להיות שאבא שלי יוכל לטפל בזה, בצורה הכי לא חובבנית שיש, כמובן. ההפך הגמור. זה פשוט לא הוא. טוב, ואם נדייק יותר, אז לא מדובר בתיקון המזגן, אלא ענייני חשמל.

בכל אופן, מה בנוגע לתהייה האמיתית שלי לגבי איך הם שמו לב לזה רק עכשיו (לכאורה), אחרי שלוש שנים שהם גרים בדירה, והמזגן היה שם כמובן עוד לפני שהם נכנסו? ואיך זה כנראה לא קיצר עד היום (לפחות לא בזמן שהם גרים), אלא אם כן הם פשוט לא אמרו דבר עד היום. היינו קצת בדירה לפני שהם נכנסו (לצורך "שיופים" קטנים פה ושם), וקשה לי להאמין ששנינו היינו מפספסים דבר כזה.

זה משהו שחד-משמעית אמור להיות במימוני, בלי לתהות אפילו לגבי הצד שלהם בסיפור? באמת שלא יודעת מה לחשוב...

justanotherme82

New member
רק הבהרה- לאבא שלך אסור לטפל בחשמל

לפי חוק רק לחשמלאי מורשה מותר להתעסק עם חשמל. חובבני או לא, זה פשוט לא חוקי.
איך הם שמו לב רק עכשיו? כנראה בלאי. חיבור חשמל שנעשה בצורה חובבנית, נראה טוב בהתחלה אבל עם הזמן החום מתחיל להשפיע וליצור בלאי עד לרמה של קצר.
את חושדת שהם עשו משהו לכבל? תבואי ותראי מה קורה שם. בתור בעלת הדירה את אמורה לדעת איך נראו הדברים כשמסרת את הדירה, אם הדיירים עשו משהו את צריכה לדעת להצביע מה השינוי שהם עשו. אם הכל נראה אותו דבר והכבל מקצר, תקבלי את העובדה שמדובר בבלאי טבעי ותביאי איש מקצוע שיטפל בזה. אם אין לך ראיה שהם עשו משהו זה לא לעניין להאשים אותם רק כי לא בא לך לשלם.

ApplePie777

New member
אוקיי, אני מבינה.

זה יכול להיות גם בלאי טבעי במקרה הזה? לא ידעתי. אני בספק אם זה העניין. לא מדובר במזגן שהותקן לפני שנים רבות.
בכל אופן, קודם נקפוץ ונראה במה מדובר בכלל, בתקווה גדולה שהם לא עשו משהו מיוזמתם או הזמינו מישהו מבלי ליידע אותנו, כי סוכם שאנחנו נגיע בקרוב. לצערי הרב, לא צילמתי את חוט החשמל של המזגן הזה לפני שמסרנו להם את הדירה, אבל טוב לדעת וללמוד, בין השאר, איך אני צריכה להשתפר עד לחוזה הבא. כבר הספקתי ללמוד דבר או שניים (לא רק מהבחינה הזאת) שלא ממש חשבתי עליהם עד היום, בכל שנות ההשכרה שלנו.

תודה על התגובה.

קלייטון.ש

Well-known member
לא ברור לי מה יעזור לך הבילוש והחקירה

מה הטענה שאת מנסה לבדוק, שהם חיבלו במזגן?
כי אם זו הטענה אני חושב שלא כדאי להשקיע אנרגיות בבירור הענין. לדעתי יעלה לכם יותר - במשאבים נפשיים ואולי גם בכסף - להתעסק בעימות עם השוכרים איך המזגן התקלקל (או הכבל או מה שזה שם), מאשר פשוט לתקן.

ApplePie777

New member
לא עניין של בילוש.

פשוט הייתי רוצה להבין עקרונית את כל העניין הזה ומה בדיוק קורה פה.
אני מבינה את ההיגיון שבדברייך, אך מנגד, אם נוותר כל פעם כשצצה בעיה מן הסוג הזה, ואולי אולי יש סיכוי מסויים שהשוכרים (אני מדברת גם באופן כללי) איכשהו כן גרמו לזה, במכוון או שלא (אחרי כמה שנים שהם בדירה), אז זה גם לא בדיוק הדבר האידיאלי, ומה עשינו כאן בעצם? אבל אוקיי.

trilliane

Well-known member
מנהל
אם זה מעניין אותך עקרונית, שאלי בפורום "עשו זאת במו ידיכם"

אבל כן, גם בתחום החשמל דברים יכולים לעבוד עד נקודה מסוימת, זה קורה כל הזמן. לא ברור למה לחשוד בשוכרים, איזו סיבה יש להם להתעסק עם כבל של מזגן?
האינטרס שלהם זהה לשלכם: מזגן עובד, תקין. אם יש בעיה של קצר, הזמינו איש מקצוע וחסל, כי כפי שנכתב לך, מבחינה חוקית לאדם שאינו חשמלאי מוסמך אסור לבצע עבודות חשמל. אם אביך יבצע עבודות בעצמו לא יהיה לו ולכם ביטוח, ואם חלילה יקרה משהו לשוכרים (או תפרוץ שריפה) תמצאו את עצמכם מול שוקת שבורה.

לא קראתי את כל השירשור הזה אבל

ברצוני להוסיף את עמדתי.
מזגן נחשב לחלק מתשתית הדירה.במידה והשוכר נכנס לגור כאשר המזגן כבר קיים הרי שתיקונו חל על חשבון בעל הבית למעט אם מתברר כי התקלה בו בוצעה במזיד או ברשלנות על ידי השוכר.לשם כך בעל המקצוע שיתקן יוכל לומר לך מה קרה.
הסיבה לכך שהמזגן יתוקן על ידי המשכיר הוא כי הוא היה חלק מהדירה המושכרת.כמובן שדירה מושכרת עם מזגנים תעלה יותר דמי שכירות מאשר בלי מזגנים.
לא מעט שוכרים רושמים בחוזה השכירות שלהם כי מילוי הגז במזגן כעבור שנתיים של מגורים בדירה יהיה על חשבון השוכר.הסיבה לכך היא כי לעיתים השימוש השוטף במזגן גורם לאיבוד גז.
כבר נאמר לי בשירשורים אחרים בפורום זה כי משכיר אשר רושם סעיף כזה הוא מבחינת ביזיון כי מערכת הגז במזגן היא סגורה וכל דליפת גז נובעת מקילקול של המזגן ולכן על המשכיר לתקנה.
ובכן התייעצתי שוב עם מתקין מזגנים ותיק והוא אמר לי כי כמעט ולא נתקל במזגן שעובד שעות רבות אשר אין לו דליפת גז.
וכן ראיתי את האתרים של טכנאי גז שונים אשר רוצים למשוך קליינטים וכותבים מתוך פוזיציה אינטרסנטית כי במזגן יש מערכת גז סגורה שאמורה למנוע דליפות וכדומה.
בפועל ברוב המזגנים יש דליפות גז וזה לא קל כלל למצוא אותן.בכל המזגנים שהיו בדירתי היו תמיד דליפות גז ומזגנים אלה הותקנו ע"י טכנאים שונים וחברות שונות.
לכן יש שוכרים הרושמים בחוזה השכירות כי מילוי הגז יהיה על חשבון המשכיר כעבור 2-3 שנים למגורים בדירה.

ApplePie777

New member
תודה רבה גם לך.

כן, אני באמת אנסה לברר עם החשמלאי מה בדיוק קרה שם ואחרי כמה זמן לדעתו זה קרה? נשרף או מה שלא היה שם.

זהו, יצא לי לקרוא את האשכול שנפתח כאן בעניין מילוי הגז במזגנים, והאמת שאני יכולה לשתף שמניסיוני האישי, בביתי, קרה מצב שהמזגן שלי, שלוש שנים לאחר שהותקן ועבד יפה (לפחות כך היה נראה על פני השטח), פתאום שבק חיים, והסתבר לנו שהייתה שם ממש דליפת גז, לא סתם (תיקון שגם יקר בהרבה מאשר מילוי סטנדרטי בלבד). לקח זמן עד שעלו על מקור הדליפה, אך בסוף אבא שלי איתר בעצמו שזה היה בכלל מהמדחס עצמו, שפשוט נוצר בו קרע/פיצוץ.

אני כן אחשוב אולי לנסח סעיף כזה בחוזים העתידיים שלי... נראה...

מה שכן, אם בתחום המיזוג עסקינן, אשמח אם תוכל לומר לי כיצד אני יכולה לדאוג שהשוכרים שלי, בטח כאלה שגרים שם כבר שנה רביעית, ידאגו לשטוף מפעם לפעם את הפילטרים, ולא שהם יענו לי "משתדלים" וכאלה. לא פעם בשנה, במקרה הטוב, מתי שמתחשק להם, אם בכלל. ברור לי שאני לא יכולה להוסיף דבר כזה בחוזה ולציין שהם מחוייבים לנקות אותם כל X זמן, אבל האם בכל זאת אני יכולה לעשות משהו? כי ברור לי שהצטברות לכלוך על הפילטרים, כמה שזה לא יהיה, בטח לא תורמת לאיכות חייו של המזגן ואף עלולה להזיק לאורך זמן.
הם חיים שם ומפעילים את כל המזגנים, אז מתוקף אחריותם גם לעשות את פעולת התחזוק הבסיסית הזאת.

כן, עניין הסעיף שאתה מציע להוסיף לחוזה הוא יותר רלוונטי גם מהבחינה הזאת שתקופת האחריות על המזגן כבר תמה, אז בכלל. טוב שכתבת כאן את הבירור שעשית בעניין. אקח זאת לתשומת לבי.

danakama10

New member
את איומה, את יודעת את זה?

ממה בעלת הבית מהגיהנום.
מה זה "תקפצו" אליהם בהזדמנות לראות מה קורה?
אני במקומם לא הייתי מוכנה לחכות שיהיה לכם זמן "לקפוץ" כדי לחזות במו עיניכם שהמזגן לא עובד. הייתי מזמינה מישהו ומקזזת את הסכום משכר הדירה.
את חושדת בדיירים שלך שהם מחבלים לך במזגן ואיך יכול להיות שרק עכשיו מקצר, ולך אין בעיה לשלוח את האבא המנוסה שלך לעשות תיקוני חשמל כדי לחסוך על חשמלאי! את פשוט איומה, ועכשיו אני מבינה את הכתבה שהראתה כמה ישראל מפגרת בהשוואה לשאר מדינות העולם המתוקנות בכל תחום יחסי שוכר ומשכיר.
כשבעברי שכרתי דירה בארה"ב, בעל הבית (או חברת הניהול) היו חייבים לתקן בעיות שנוצרו תוך 24-28 שעות מרגע ההודעה (תלוי בסוג התקון, והיתה טבלה מסודרת). בוודאי שאף אחד לא חשב לבוא קודם לראות "במה מדובר" אלא שלחו בעל מקצוע.
קראתי גם את המניפסטים שלך לגבי הוועד, ואני חושבת שאת בערך האדם הכי קמצן שקיים. לדעתך גם הוועד מרמה אותך? תתנדבי את להיות הוועד.

ApplePie777

New member
לדבר כמו בן אדם לא לימדו אותך אני מבינה, מה?

אפשר להעביר את המסר שיש לך גם בצורה קצת יותר נעימה, בטח כאשר לא פנית אלייך ולא דיברתי אלייך בצורה כזאת.

את יכולה להירגע, מזמן כבר היינו אצלם והעניין טופל לשביעות רצונם. את מוזמנת להפסיק לקפוץ למסקנות יותר מדי מהירות או לנתח אותי ואת האישיות שלי מבלי להכיר אותי ורק על סמך כמה שורות כתובות. שאלתי מה שעניין אותי לשאול, זכותי לשאול ולתהות גם לפני שאני עושה משהו.

מה שהכי משעשע אותי זה שאם רק הייתי מכירה אותי ואת אבא שלי היית מבינה עד כמה לפחות הוא היה יותר מדי טוב לב עם כל דייר שגר אצלנו בדירה, עד כדי רמה שזה הזיק לו ופגע במעמד שלו כמשכיר. זה בדיוק העניין, שאין לך מושג וחצי מושג, אז בואי תירגעי בבקשה.

אבל אהבתי את ה"מניפסט", ללא ספק.

danakama10

New member
אבא שלך יותר מדי טוב עם כל דייר??

פוגע במעמד שלו כמשכיר? אנחנו חיים בחברה עם מעמדות? מה הוא בדיוק ה"מעמד" שלו כמשכיר? אדון?
איך אפשר להיות "יותר מדי" טוב לב?
ממה שאת סיפרת נשמע שאתם בעלי בית מהגיהנום. קמצנים וחשדנים ופוגעים בזכויות הדיירים שלכם.

למעלה