כבל 8 גידים

kolargol

New member
כבל 8 גידים

האם כבל 8 גידים יכול לשמש ככבל 4 גידים? (אם מנצלים רק 4 גידים) תודה מראש kolargol

guyt7

New member
לפי דעתי,

אבל אל תקח את זה בתור תשובה מדוייקת. אני חושב שזה יפעל, אבל אולי לא במלוא העוצמה. כבל של 8 גידים מחלק בין כל ה-8 גידים שווה בשווה את העוצמה, ואם תנצל רק 4 גידים, אני לא חושב שמלוא העוצמה תגיע כמו עם כבל 4 גידים. את התשובה הזאת נתתי מן ההגיון הבריא שלי :) מעניין אותי לדעת באמת מה התשובה.

ofirgaon

New member
זה גם לא הגיוני, והנה הסיבה-

אם הוא משתמש בארבע גידים זאת אומרת שפשוט כל ה"עוצמה" תתחלק בין ארבעת הגידים, לא שמונתם.

antidot

New member
CAT5 ו- CAT6 - הבדלים

CAT5 ו-CAT3 מכילים 4 זוגות של חוטים. CAT5 תומך עד 100Mbps ובשביל 10Mbps אפשר להסתפק ב-CAT3. ל-CAT5 יש יותר ליפופים (או איך שקוראים ל Twists בעברית) לאינצ´. CAT6 (המכיל 8 גידים) תוכנן במקור לתמוך 1Gbps (למרות שקיימים סטנדרטים בפיתוח המאפשרים העברת מידע ב 1 Gbps על CAT5 ). הכבל דומה ל-CAT5 אבל מכיל ספארטור (חומר מפריד) בין ארבעת הזוגות כדי להקטין את ההתנגדות האלקטרומגנטית. אגב: כיוון שמהירות האלקטרונים בכבל קרובה יחסית למהירות האור, לפי תורת היחסות נוצר שדה חשמלי ומגנטי סביב הכבל שמעוות את האות המועבר (כיוון השדה המגנטי מאונך לכיוון השדה החשמלי - הצידה מהכבל). הסיבובים של הכבל נועדו לביטול עצמי של השדות, ז"א לגרום לסכום ווקטורי של ווקטור השדה בכל נקודה סביב הכבל לשאוף לאפס. Antid0t (בנימה יחסותית)

stela

New member
תיקונון קל - מהירות המטענים קרוב לC

אאז"נ מהירות האלק´ היא מספר מטרים לשניה בלבד.

antidot

New member
הםםם

אם נכנס לעומק של העניין, הכן המהירות הממוצעת של אלקטרונים היא כמה מטרים לשניה. V drift של האלקטרונים ו"חורים" אם כבר נכנסים לזה. אבל ההפרעה בשדה האלקטרומגנטי נעה במהירות הקרובה לאור. וכמו כל תנועה יוצרת שדה. אכן, אי דיוק שלי. אני רק מקווה שלא נצטרך להכנס פה גם לקוונטים ועקרון אי הוודאות
Antid0t (בוקר פיסיקלי למדי)

kolargol

New member
הכל אמרתם - רק לא...

אם אפשר להשתמש בכבל 8 גידים ככבל 4 גידים (לנצל רק 4) שוב תודה kolargol

duke4you

New member
לא מדוייק

כאשר מדובר בטווחים בינוניים עד ארוכים זה לא יעבוד. יצא לי להרכיב רשת של 3 מחשבים וhub עם כבלים 20 מ´ כ"א 8 גידים והרשת לא ממש עבדה, ברגע שהחלפתי ל4 גידים, הכל עבד כמו שצריך. רשת פשוטה עם כרטיסי רשת וכבלים לא תעבוד וגם לא יכולה לנצל כבל 8 גידים ללא הוספת מיכשור מתאים (swich, מגבר).

לפי מה שאתה אומר..

כבלי CAT5 ו CAT3 דומים מאד האחד לשני מבחינה חיצונית (עובי, מספר הגידים וכו´), בעוד CAT6 אמור להיות עבה יותר בגלל החומר המפריד. דרך אגב, איך נקראו הכבלים הישנים והדקים יותר עם ה- 4 גידים? (נדמה לי שעדיין אפשר לראות רשתות Ethernet במהירות 10 מגהביט שמשתמשות בהם)

למעלה