כבל ADSL ארוך?

כבל ADSL ארוך?

שלום, יש לי מחשב נייד ואני גולש דרך ראוטר על תשתית בזק. ברצוני להעביר את הראוטר למקום מרוחק משקע הטלפון בבית, בשל קרבתו לילדים וחשש מקרינה וכדומה. האם יש כבל ADSL ארוך (10 מטר) שאפשר יהיה להרחיק את המודם והראוטר מהחדר? חיפשתי קצת ולא מצאתי (קניתי בטעות כבל טלפון) - היכן משיגים דבר כזה? תודה מראש.

שימי810

New member
בחנויות אלקטרוניקה..

גם בארץ, וגם בחו"ל (איביי וכו'). יותר זול לקנות מחו"ל, בארץ הכל יקר... אבל זה תלוי.

זה אמור להיות יקר

או עניין של עשרות שקלים בודדות? כי כתבת להזמין מחו"ל...

שימי810

New member
אגב, באופיס דיפו

בזמנו קניתי כבל רשת של 5 מטר, 50 שקלים. אז לא הייתי מודה לקניות מחו"ל. הייתי יכול לחסוך המון כסף..

SH102

New member
כי אתה קונה יקר זה לא אומר שבארץ יקר

אם תקנה במקומות הנכונים אז תבין שבארץ לא הכל יקר כמו שאתה כל הזמן טוען, דוגמא: http://www.daganm.co.il//rec/72

שימי810

New member
תודה!

הנה עוד סיבה למה יקר באופיס דיפו, ייקור של הרשת עצמה, מימון הוצאות כולל שכירת המקום. חוץ מהעבודה שהם לקחו על עצמם מותג פרטי ומוכרים רק אותו. ההבדל בין קניון לאינטרנט... אגב, בהתייחסות ליוקר בישראל, הכוונה היא יותר לחנויות הפיזיות, באינטרנט בהכרח הרבה יותר זול. הן בישראל והן בחו"ל. בישראל אני פשוט לא מכיר אתרים כאלה (ועכשיו אחד מהם אני מכיר! :)), אז מזמין מחו"ל.

בכניסה לשקע הטלפון

הוא אמור להיות צר וכן בכניסה למודם של בזק. בכבל הטלפון, יש צד אחד צר והשני רחב.

שימי810

New member
וגם כבילה אחרת.

מה שכן, יש מכשיר להעברה ע"ג חוט הטלפון. קראתי על זה באיזה מקום, לא זכור לי...

sinaiy

New member
זה לא באמת בעייה

אם אין לך גם קו טלפון אז אתה יכול לחבר את הכבל ישירות לשקע בלי הפילטר ואז אתה לא צריך שום דבר נוסף, אחרת פשוט תשיג מתאם, בכל מקום בכמה שקלים. אפשרות אחרת זה לקנות שקע טלפון נוסף(שקע חיצוני קופסא) ולשרשר אותו לשקע המקורי בעזרת הכבל שקנית.(לגזור את הקצוות, ולחבר בצד אחד את השקע המקורי ובשני את החדש.

ariko777

New member
כבל טלפון ארוך - מה הבעיה?

תקנה לוחץ כבלים (שיש בו גם RJ11 וגם בריטי), תקנה כבל סטנדרטי של טלפון ותחלץ לעצמך איזה מתאמים שאתה רוצה. קצת עבודה - וזה גם יצא לך הרבה יותר זול אם זה ארוך.

רעיון מצוין!

A

adorah

Guest
קוראים לחיבור הזה "תקע אמריקאי" או RJ-11

והוא צריך להיות משני הצדדים - זה אם אתה רוצה לחבר מודם לשקע טלפון ולמפצל שנמצא מרחוק. כבלים כאלה אתה יכול להשיג לאורך של 3-5-10-15 מטר כמעט בכל חנות לחומרי חשמל. רק צריך לדעת מה לבקש. זה לא אמור לעלות יותר מכבל טלפון "רגיל" שבקצה האחד "תקע אמריקאי" היינו RJ-11 ובקצה האחר תקע של "בזק".

montag26

New member
כבל ארוך זה לא טוב

כבל טלפון מעל 5 מטר זה לא טוב, בגלל הניחות הגדול. אתה עלול להיתקל בבעיות

לא הבנתי,

מה הבעיה להשתמש בכבל הטלפון שקניתי וליצור כביכול נקודת טלפון נוספת? אני חושב להניח את זה ממילא במקום גבוה ונסתר, אז במקום כבל ADSL ארוך, אשתמש בקו טלפון ארוך. מה זה שונה מקו הטלפון המקורי שעובר בקיר מרחק של מטרים רבים?

montag26

New member
לא טוב שכבל הטלפון ארוך מדי

עלול לגרום לאות חלש מדי במוצא. אם בכל זאת תחליט לנסות - ספר חוויות. אשמח לשמוע :) ידוע שכבל טלפון ארוך הוא לא טוב, מעל 5 מטרים

ומה ההבדל בין זה לבין הקו שמגיע בתוך הקיר

גם לאורך הרבה יותר גדול בבתים גדולים?

למעלה