כבסים שנצבעו בכביסה מה עושים?

כבסים שנצבעו בכביסה מה עושים?

קיבלתי מבת דודתי בגדים מקסימים שהיו של הבת שלה. אתמול כיבסתי אותם ולצערי חלק מהבגדים נצבעו באדום מחולצה אדומה שגם כן היתה בכביסה (לא שיערתי לעצמי שירד הצבע כי החולצה כבר עברה הרבה כביסות) בקיצור, מה עושים? האם יש דרך להוריד את הכתמים הורדרדים שנצבעו על הבגדים? הבגדים שנצבעו הם בעיקר הלבנים והאופוויט . (אני יודעת, אני מומטמת שהכנסתי אותם ביחד לכביסה..) האם אין דרך חזרה?

אוייש אל תזכירי לי ../images/Emo3.gif

זה קרה גם לי שמתי כביסה לבנה/צבעונית עם בגד אדום שלא אמור להוריד צבע והוא הוריד גם הוריד.. וחלק מהבגדים שהיו במכונה היו של אחותי שהעבירה לי בגדים של הבת שלה.. מאז האדומים אצלי (ושיצחקו עלי כולם לי זה לא מזיז וההודעה שלך רק מאשרת את החשיבה שלי..) מכובסים בנפרד כדי למנוע צרות
לגבי הכביסה הלבנה אבל רק היא תשתמשי במלבין אולי זה יעזור בהצלחה

גם לי יש בעיה דומה

רק עם צבע גואש - בגן לא אמרו לי שתומר צבע את הבגדים בצבע גואש - אדום כמובן - וחשבתי לתומי שזה ג´לי שהם משחקים בו לפעמים, הכנסתי עם כל הבגדים של תומר, וכל האפורים או בהירים למינהם הפכו ורודים. אני לא רוצה להשתמש במלבין, כי הבגדים לא לבנים במקור, ניסיתי להרתיח, להרתיח עם קליה, ופשוט לא עבד. אם למישהי יש רעיון, אשמח גם. תודה.

דניעל

New member
יכולה רק להשתתף...

בדיוק מה שקרה לי עם בגדים שקיבלתי מאחי בהשאלה. נצבעו דוקא בכחול, לא באדום (טוב, יש לי בן...) על הלבנים - חזיות, רגליות - לא היה אכפת, אבל היו בגדים ממש חתיכיים וממש לא היה לי נעים, אז בחבילה החוזרת הוספתי צ´ופר - אחד הבגדים שדניאל קיבל לברית ולא לבש. והתנצלתי כמובן. וקוריוז קטן - כשהייתי בצבא זה קרה לאמא שלי עם כל הגרביים הלבנות שלי! לכי תסבירי אחר כך למ"צ למה הגרביים שלך תכלת...

_גלית_

New member
זה מזכיר לי...

כשהייתי בהריון בחודש 7 נסענו ל 3 שבועות לפאריס. טיילנו כמו סטודנטים (ככה אנחנו אוהבים מאז ומתמיד) וכיבסנו בגדים במכבסות בשרות עצמי... חולצה שקבלתי מחברה שלי להריון במסגרת נסיונות לחסוך בקניית בגדים, יצאה מהמכונה אפורה
... מסתבר שהתחבאה בתוך המכונה חולצה שמישהו אחר שכח שם... אז כשחזרתי לארץ הבטחתי לחברה שבהריון הבא שלה היא מקבלת ממני חולצה חדשה במתנה
. מקווה שזה יהווה תמריץ!

odeia

New member
מצטערת שאני עוכרת שמחות, אבל כמה

שאני יודעת, אין דרך חזרה, זה כמו לצבוע בצבע בטיק. אבל לפורים - זה יתאים.

למיטב ידיעתי אין דרך חזרה עד היום

לברק (בעלי היקר) יש תחתונים וגופיות חלק ורודים וחלק תכלת ...

אבל עכשיו הלבנים לא לבנים

חוץ מזה שבעיניו זה לא ממש מצא חן (הקטע של השיוויון, הצבע דווקא מחמיא לו

אמיר.

New member
בסוף זה ידהה...

מזכיר לי את הפעם שחולצה כחולה השתרבבה לכביסת לבנים (לבנים) ... מזל שזה לא הייתי אני שעשה את הכביסה ההיא...

יש פתרון להורדת הצבע מהבגדים

אז קיבלתי עצה זו מפורום אחר , ניסיתי והפלא בפלא בכל הבגדים שנצבעו בורוד חזרו לצבעם המקורי וכעת הם נקיים וצחורים כמו חדשים. והרי הפתרון: 1. למרוח שכבה נדיבה של ספטיל 2. לשפוך כמות נדיבה של קליה על הכתמים 3. לחכות 10 דקות 4. להכניס למכונת כביסה ב - 60 מעלות כל הכתמים נעלמו

במבה 10

New member
אני הורדתי את הכתמים של הצבע רק עם

הקליה.השרתי בקליה את הבגדים עם הכתמים למשך 10 דקות ואח"כ עשיתי מכונה וגם הוספתי לה קליה. ראה איזה פלא כל הכתמים ירדו

ככל שידוע לי אין דרך חזרה

אבל כשניב היה קטן, כיבסתי את החיתולים שלו עם משהו כחול כהה (אני חושבת שזה היה אוברול) אז החיתולים יצאו בצבע תכלת, מה שלא היה כ"כ נורא אבל לאט לאט בכל כביסה הצבע ירד, זאת התקווה שאני נותנת לך.

למעלה