כבעלי ניסיון....
|שבלו

שמרית5

New member
כבעלי ניסיון....../images/Emo60.gif../images/Emo60.gif|שבלו

(פעם ראשונה שאני מפרסמת הודעה בפורום...) אני ניצבת לפני גיוס שיחול בדצמבר (שוקלת להוציא פטור) כמה שאלות מעסיקות אותי בנוגע להיררכיה של הצבא, לגברים שביניכם: מהי עמדתכם לגבי נשים בצבא? לא פעם שמעתי על העובדה שקיימים לא מעט חיילים שמסתכלים על נשים בצבא בצורה "גברית" במיוחד, אשמח לשמוע תגובתכם האישית והכנה לגבי זה. המערכת הצבאית ידועה כמערכת דפוקה במיוחד, אני מפחדת שאם אתגייס, אפול ח"ו במקום לא טוב ואז יהיו לי שם צרות (יכול להיות שאני סתם מפחדת להתמודד). אחי אומר לי: תחסכי מעצמך את הכאב ראש ואת הכאב לב. ידוע שרוב החיילים המשרתים בצהל עושים את הספירה לאחור עד לשחרורם כבר מהחודש השלישי לגיוסם... חשוב לציין, שעד לפני חצי שנה הייתי סגורה על הצבא. "מורעלת", רציתי להיות לוחמת במג"ב. עם הזמן ספגתי דעות מאנשים שונים. יוצאי צבא, יוצאות צבא, וכן בנים ובנות הנמצאים בשירות צבאי או בשירות לאומי. דעתי בעקבות כך נחצתה ל2. גם בשירות לאומי אפשר לעשות הרבה ולתרום לא פחות. אולי ה"אוניברסיטה" שעוברים בצבא היא לא אותו הדבר כמו בשירות לאומי, אך בכל זאת, לכל מטבע יש שני צדדים... ולעיקר, האם כדאי או לא כדאי להתגייס לצבא הגנה לישראל? תודה מראש על כל התשובות. אני מאוד מעריכה את זה.

להתגייס או לא ?!?

דבר ראשון.. איך בידיוק את יכולה להוציא פטור מהצבא כל כך בקלות? דבר שני... אני מבינה אותך שאת מתייעצת ומנסה להבין מה ילך בשירות שלך דרך חברים אחרים, אבל תביני שלכל אחד יש סוג שירות אחר ולכל אחד יש סוג אופי ורמת התמודדות שונה ואת לא יכולה לשים את עצמך בסיטואציה של אותו אחד שסיפר לך שלא היה לו טוב בשירות ולהחליט שכך גם לך יהיה. לגבי זה שחיילים סופרים את הימים לשיחרור...נכון אמת . אבל גם באזרחות , אנשים שעובדים סופרים בעבודה את הימים כדי שיגיע סופ"ש. אין מה לעשות ....ככה זה בחיים, לא משנה איפה תהיי תמיד תרצי את החופש. לא יכולתי לא לענות לשאלתך ( שהפנת יותר לגברים) לגבי ההיררכיה בצבא לגבי נשים וגברים... אז תני לי לומר לך משהו , הכול בולשיט! די , אנחנו לא בצבא של אפגניסטן , נשים מוערכות היום לא פחות מגברים . ועובדה שיש המון נשים בדרגות גבוהות ובתפקידים חשובים מאוד בצה"ל. אני לא הרגשתי בחיים "מוערכת פחות" בגלל היותי בחורה , הרגשתי שווה כמו כולם . בקיצור מה שניסיתי לומר בכל הפקה..פקה שלי, הוא שחבל מאוד שאנשים רוצים ( ומצליחים ) לצאת מהצבא , בגלל דעות של אנשים שונים שמספרים להם הודות הצבא. לכל אדם לפני גיוס יש את החששות האלו זה דבר טיבעי ואין סיבה לברוח מהם. במידה ואין לך בעיות נפשיות או רפואיות ... אני לא מוצאת לנכון שאת צריכה להוציא פטור מהצבא... ! אבל זאת דעתי כמובן , שיהיה לך המון בהצלחה בכל אשר תפני!

פרח משי

New member
תני לי לענות לך בתור מישהי

שעשתה שירות משמעותי ביותר. הייתי קצינה בצבא, ופיקדתי על 20 חיילים, רובם בנים איכותיים מאוד. איש מהם לא התיחס אלי "בצורה גברית", להיפך, הם העריכו כל מילה שלי. השירות שלי היה מעניין ומאתגר מאוד, ואפילו חתמתי עוד קצת קבע בנוסף למה שהייתי חייבת. הצבא אינו קל ופשוט אבל הוא מחשל בצורה מדהימה, דורם לך להתבגר ולא הייתי מוותרת על החוויה הזו בחיים. אני ממליצה לך להתגייס לצבא, ומבטיחה לך שלא תצטערי על זה בטווח הרחוק - אל תשפטי את הצבא בטווח הקרוב,ף כשיגידו לך שליך להשאר בשבת בבסיס. אלא בטווח הרחוק - כשתראי שאת יותר עצמאית מחברותייך שעשו שירות לאומי, מכירה יותר אנשים, והכי חשוב מכירה יותר את עצמך במצבים שונים, חלקם קיצוניים. אני אישית מכירה כמה וכמה נשים (חברות של אמא לי) שבניגוד אליה לא עשו צבא, ועד היום הן לא מפסיקות להתחרט על זה (ואפילו זוכרות עד היום את התאריך המדויק בו היו אמורות להתגייס).

למעלה