כבר אמרתי שאני שונאת את הצבא?

f rat1

New member
כבר אמרתי שאני שונאת את הצבא? ../images/Emo46.gif

זה פשוט הגוף הכי מטומטם ומעצבן שיכול להיות!!! לפני יומיים קיבלתי טלפון מהמש"קית ת"ש שלי, שהודיעה לי שביום רביעי (היום) יש לי פגישה עם דיאטנית קלינית (למרות שמבחינתה מדובר בדיאטקנית) בצריפין, בקשר לבקשה שלי לקבלת דמי כלכלה לטבעונים. כיוון שאני לא יצרתי קשר עם המש"קית ת"ש מאז שפסלו לי את הערעור, די התפלאתי שמישהו טרח לקבוע לי תור מבלי לברר האם אני מעוניינת בו, ומבלי להתייעץ איתי לגבי המועד (טוב נו, צבא). ניסיתי לברר ממנה פרטים לגבי הפגישה, מי יזם אותה, מה מטרתה וכד´, ובמובן שהיא לא ידעה להגיד לי כלום - פשוט לא היה לה מושג! טוב, אז היום בצהריים נסעתי שמחה וטובת-לב לצריפין בתקווה לשנות את ההחלטה הקודמת (שאותה פסלו לי מכיוון שהצהרתי כי אני צורכת מוצרים טבעוניים של זוגלובק...
) הבאתי איתי רשימה של 10 מוצרים שאני אוכלת, לבקשת המש"קית, והפגישה התחילה. מיד הסתבר לי שההוראות שקיבלתי מהמש"קית היו שגויות (מפתיע...), והם רצו רשימה של 10 מוצרים מכל ארוחה - בוקר, צהריים וערב (לא נסחפו בכלל!) בפגישה נכחה הדיאטנית, שמטרתה כביכול לדאוג לתזונתי התקינה, וראש מדור הסעדה, שמטרתו בסופו של דבר לחסוך כסף לצבא. שניהם ישבו שם וכל הזמן סתמו אחד לשני את הפה, כי כל אחד רצה להתעסק בנושא שלו. אחרי זמן קצר גיליתי שהגישה לא השתנתה, ועדיין מסרבים לשלם לחיילים שצורכים מוצרי זוגלובק. שאלתי במה היא שונה מתנובה, שגם היא מייצרת בשר, חלב, ביצים ו-ירקות! לפי הגישה הזו טבעונים אינם יכולים לצרוך ירקות, כיוון שהמשווקת העיקרית שלהם היא תנובה, ולא ניתן לדעת מי המשווק כאשר קונים אותם בסופר או בשוק! הוא מצידו טען שיש הבדל, אך באופן מפתיע, הוא לא הצליח להסביר אותו. הוא כל הזמן התחמק מלדבר ספציפית על תנובה, ובכל פעם ששאלתי אותו שאלה בנושא, הוא התעקש לקחת את עלית כדוגמא (מה הקשר לעלית???) בקיצור, הם לא ממש מסוגלים להודות שהם נשארו בלי טיעון, ובסופו של דבר מה שמעניין אותם זה לחסוך כסף. גם גיליתי שמש"קית הת"ש לא יודעת ממש על מה היא מדברת: שאלתי אותה מספר פעמים אם במידה שהבקשה תאושר התשלום יהיה רטרואקטיבי והיא ענתה שכן. היום הובהר לי בצורה חד-משמעית שלא! במעט הזמן שנותר לי בצבא זה כבר לא יהיה משמעותי במיוחד... בעוד שבוע בערך אמורה להתקבל תשובה סופית (עד לקבילה...), אז תחזיקו לי אצבעות (לא נראה לי שזה יעזור, אבל בכל זאת...)

לא להיכנע../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

אמרתי לך - אני קיבלתי תוספת - כולל רטרו-אקטיבית
לא להיכנע
ואם לא יאשרו - תגישי קבילה! זה לא כזה ביג-דיל! תני להם בראש!

ashmash

New member
טימטום צבאי נוסף

יצאנו לפני כחודש לטיול. כמובן שטרחתי לציין שיש צמחונים וצריך לדאוג להם לאוכל וכמובן שכך היה. ארוחת הצהריים הראשונה של הטיול היתה סנדוויצ´ים עם פסטרמה לטורפים והצמחונים קיבלו : לחמניה עם טונה... הידד לגאונות של צה"ל. נכון שעל פי ההלכה דגים הם פרווה, אבל בפועל בעם הם שחו שמחים ומאושרים במים... פשוט, אטימות - ככה זה שאוכלי בשר מרכיבים מנות צמחוניות.

TheFinalCow

New member
למה שמישהו...

לא באמת יגיש על זה תלונה רשמית, או יותר גבוה? זה ענין דיי עקרוני.... המון צמחונים/טבעונים סובלים מזה.... עוד בעניין טעויות בארוחות: ידיד שלי טס לארצות הברית, והזמין ארוחת OVA-LACTA, ארוחה צמחונית שאינה אמורה להכיל חלב... שפתח את הארוחה גילה ש"אינו מכיל חלב" הכוונה ל- "לא מבוסס ברובו על חלב... אבל עדיין מכיל מרכיבים חלביים..." בתלונה כזאת תמיד אפשר לטעון שהחברה גרמה לו לבגוד בעקרונות שלו ולממן מוצרי חלב... ותמיד אפשר לעלות על עוד כמה טיעונים....

vegan

New member
../images/Emo160.gifארוחות בטיסות - מידע שימושי

גם בארקיע לפני מספר שנים הזמנתי מראש מנה טבעונית ולתדהמתי הציעו לי לחמניה עם דג מת. מנות צמחוניות או טבעוניות כדאי להזמין לפחות שבוע מראש דרך סוכן הנסיעות ולוודא עוד פעמיים ישירות עם חברת התעופה. לא להסתמך על מידע בעל פה אלא לבדוק באתר חברת התעופה אילו מנות יש. פעמים רבות סוכני נסיעות וגם פקידי החברה מתבלבלים בין המנה הצמחונית לטבעונית. הכי טוב לברר באתר החברה את קוד המנה (ברובם VGML זה טבעוני) ולציין את הקוד. בחברות רציניות (שלא מטיסות קופים) ניתן למצוא בד"כ את המידע באתר באינטרנט. באתר החברה גם תוכלו למצוא מידע כמה זמן יש להזמין מראש את המנה. מנות "מיוחדות" צריך להזמין בד"כ יומיים מראש, תלוי בחברה. לטיסות ארוכות הביאו צידה למקרה חירום, תקלות קורות בכל החברות והרבה. יחד עם זאת אל תוותרו על זה מראש משתי סיבות: 1. כל שיותר אנשים יזמינו מנות צמחוניות וטבעוניות הם יישפרו את השירות נושא. 2. אם אתם לא מזמינים מנה צמחונית/טבעונית הם יכינו עבורכם כברירת מחדל מנה מחיות מתות. אם לא תאכלו, ייתכן שתזרק לפח ובכך תרמתם ללא רצונכם לתעשיית הזוועה. בעבר כשהיו לי נסיעות לחו"ל מטעם העבודה סירבתי לחתולין ולכלבין לצאת לנסיעה אם היא לא אורגנה מספיק זמן מראש כדי להזמין מנה טבעונית לטיסה. בטיסה: אם מנתכם לא הגיעה, אל תוותרו. המנות המיוחדות מחולקות לפי מספרי המושבים. אם החלפתם מושב תנו לדייל את מספר המושב המקורי כדי שיוכל לאתר את מנתכם. אם חלה תקלה ומנתכם לא הגיעה - בקשו תחליף - פיצוחים, סלטים מהביזנס, פירות ולו רק כדי להזכיר להם להתייחס בצורה רצינית יותר להזמנות בפעם הבאה. המנות מורכבות לרוב ממנה חמה ארוזה ומסומנת לפי סוג המנה ותוספות שמחולקות בנפרד - לחמניות, יוגורטים, מיצים. לפעמים הדיילים מוסיפים לכם "מתנה" שלא מיועדת למנה - יוגורט, חמאה, לחמניה (עלולה להיות לא טבעונית ואף לא צמחונית) או קינוח כלשהו. זה יכול להיות מחוסר ידיעה או מתוך עודף טוב לב. לכן יש לוודא שתוספות אלה הן אכן צמחוניות/טבעוניות ולא הוגשו לכם בטעות. שתייה - אין כמו מיץ עגבניות! יש בכל טיסה. (זהירות - בקוריאה מיץ העגבניות מומתק
). צידה לדרך - כדאי להביא למקרה הנפוץ שהמנה לא מגיעה או כתוספת לכך. אפשר לנצל חלקית את ההיצע במטוס. ניתן להביא "מנות חמות" (לבקש במטוס מים חמים) או להביא דגנים ולהוסיף למיץ פירות במטוס. קצת חוויות מחברות בהן נסעתי: KLM - אוכל טוב וייחס מצויין. פעם אחת שכחו את המנה שלי למרות שווידאתי מספר פעמים. הצוות הציע לי מנה צמחונית עודפת מהמזון של הצוות, הביאו לי אותה סגורה וקפואה כדי שאביט ברשימת הרכיבים לוודא שהיא גם טבעונית ולאחר אישורי החזירו לי אותה מחוממת. בדיעבד זו הייתה מנה טבעונית, זהה לזו שקיבלתי בדרך הלוך. הם לא הסתפקו בכך והוסיפו לי סלטים ממחלקת עסקים. בסופו של דבר קיבלתי מנה מכובדת בהרבה מהמנה הרגילה. במקביל, הם לקחו ממני את פרטי טיסת ההמשך, כדי שיוכלו להודיע בקשר לאמסטרדם שיוודאו שעל טיסת ההמשך תחכה לי המנה. צל"ש+++ לופטהנזה - האוכל לא הגיע, הצוות התאמץ למצוא תחליף וקיבלתי ערימות נכבדות של חבילות בוטנים וקאשיו. TWA - זוועה. לשמחתי הרבה פשטו את הרגל. השירות והיחס זוועתי מכל הבחינות, כולל האוכל. המנה פשוט לא הגיע ולאף אחד לא היה אכפת - פשוט אין וזהו (מדובר בטיסה של כ-11 שעות). United airlines - עקב עיצומים לא רשמיים (באופן רשמי היו בעיות מזג אוויר שהשפיעו רק עליהם) בוטלה טיסתי והועברתי לטיסה אחרת. כתוצאה מכך לא הגיעה הארוחה שלי לטיסה (ככל הנראה גם לא תכננו עלי למנה אחרת) וקיבלתי שובר לקנות אוכל בנמל התעופה שבו הצטיידתי בבננות ותפוצ´יפס. גם המזוודה לא הגיעה ונשלחה למחרת לביתי לאחר שהמכס בדק היטב את האבקה הלבנה שמצא בתיק (קמח גלוטן).

Neta558

New member
וואו, המון מידע ../images/Emo13.gif

נראה לי שיהיה שימושי להפוך את זה למאמר. יש לך עוד מידע להוסיף על טבעונות בטיסות?

vegan

New member
הנה למאמר

אוכל צמחוני וטבעוני בטיסות מנות צמחוניות או טבעוניות כדאי להזמין לפחות שבוע מראש דרך סוכן הנסיעות ולוודא עוד פעמיים ישירות עם חברת התעופה. לא להסתמך על מידע בעל פה אלא לבדוק באתר חברת התעופה אילו מנות יש. פעמים רבות סוכני נסיעות וגם פקידי החברה מתבלבלים בין המנה הצמחונית לטבעונית. הכי טוב לברר באתר החברה את קוד המנה (ברובם VGML זה טבעוני) ולציין את הקוד. בחברות רציניות (שלא מטיסות קופים) ניתן למצוא בד"כ את המידע באתר באינטרנט. בדרך כלל מנה צמחונית ללא חלב היא גם ללא ביצים. יש גרסאות שונות לאבחנה בין מנה צמחונית לטבעונית במטוס לדוגמה: vegetarian - non dairy vegetaruian dairy vegetarian - vegetarian/ strict vegetarian מה שאומר שמנה "צמחונית" היא לפעמים טבעונית ולפעמים לא. בחברות רציניות יש הסבר מפורט לגבי כל מנה באתר האינטרנט. לפעמים יש גם מנות אסיאתיות שיכולות להיות צמחוניות או טבעוניות (שוב - לקרוא באתר), מנות טבעוניות לא מעובדות או מנת פירות. באתר החברה גם תוכלו למצוא מידע כמה זמן יש להזמין מראש את המנה. מנות "מיוחדות" צריך להזמין בד"כ יומיים מראש, תלוי בחברה. לטיסות ארוכות הביאו צידה למקרה חירום, תקלות קורות בכל החברות והרבה. יחד עם זאת אל תוותרו על זה מראש משתי סיבות: 1. כל שיותר אנשים יזמינו מנות צמחוניות וטבעוניות הם יישפרו את השירות נושא. 2. אם אתם לא מזמינים מנה צמחונית/טבעונית הם יכינו עבורכם כברירת מחדל מנה מחיות מתות. אם לא תאכלו, ייתכן שתזרק לפח ובכך תרמתם ללא רצונכם לתעשיית הזוועה. בעבר כשהיו לי נסיעות לחו"ל מטעם העבודה סירבתי לחתולין ולכלבין לצאת לנסיעה אם היא לא אורגנה מספיק זמן מראש כדי להזמין מנה טבעונית לטיסה. בטיסה: אם מנתכם לא הגיעה, אל תוותרו. המנות המיוחדות מחולקות לפי מספרי המושבים. אם החלפתם מושב תנו לדייל את מספר המושב המקורי כדי שיוכל לאתר את מנתכם. אם חלה תקלה ומנתכם לא הגיעה - בקשו תחליף - פיצוחים, סלטים מהביזנס, פירות ולו רק כדי להזכיר להם להתייחס בצורה רצינית יותר להזמנות בפעם הבאה. המנות מורכבות לרוב ממנה חמה ארוזה ומסומנת לפי סוג המנה ותוספות שמחולקות בנפרד - לחמניות, יוגורטים, מיצים. לפעמים הדיילים מוסיפים לכם "מתנה" שלא מיועדת למנה - יוגורט, חמאה, לחמניה (עלולה להיות לא טבעונית ואף לא צמחונית) או קינוח כלשהו. זה יכול להיות מחוסר ידיעה או מתוך עודף טוב לב. לכן יש לוודא שתוספות אלה הן אכן צמחוניות/טבעוניות ולא הוגשו לכם בטעות. שתייה - אין כמו מיץ עגבניות! יש בכל טיסה. (זהירות - בקוריאה מיץ העגבניות מומתק). צידה לדרך - כדאי להביא למקרה הנפוץ שהמנה לא מגיעה או כתוספת לכך. אפשר לנצל חלקית את ההיצע במטוס. ניתן להביא "מנות חמות" (לבקש במטוס מים חמים) או להביא דגנים ולהוסיף למיץ פירות במטוס. קצת חוויות מחברות בהן נסעתי: KLM - אוכל טוב וייחס מצויין. פעם אחת שכחו את המנה שלי למרות שווידאתי מספר פעמים. הצוות הציע לי מנה צמחונית עודפת מהמזון של הצוות, הביאו לי אותה סגורה וקפואה כדי שאביט ברשימת הרכיבים לוודא שהיא גם טבעונית ולאחר אישורי החזירו לי אותה מחוממת. בדיעבד זו הייתה מנה טבעונית, זהה לזו שקיבלתי בדרך הלוך. הם לא הסתפקו בכך והוסיפו לי סלטים ממחלקת עסקים. בסופו של דבר קיבלתי מנה מכובדת בהרבה מהמנה הרגילה. במקביל, הם לקחו ממני את פרטי טיסת ההמשך, כדי שיוכלו להודיע בקשר לאמסטרדם שיוודאו שעל טיסת ההמשך תחכה לי המנה. צל"ש+++ לופטהנזה - האוכל לא הגיע, הצוות התאמץ למצוא תחליף וקיבלתי ערימות נכבדות של חבילות בוטנים וקאשיו. TWA - זוועה. לשמחתי הרבה פשטו את הרגל. השירות והיחס זוועתי מכל הבחינות, כולל האוכל. המנה פשוט לא הגיע ולאף אחד לא היה אכפת - פשוט אין וזהו (מדובר בטיסה של כ-11 שעות). United airlines - עקב עיצומים לא רשמיים (באופן רשמי היו בעיות מזג אוויר שהשפיעו רק עליהם) בוטלה טיסתי והועברתי לטיסה אחרת. כתוצאה מכך לא הגיעה הארוחה שלי לטיסה (ככל הנראה גם לא תכננו עלי למנה אחרת) וקיבלתי שובר לקנות אוכל בנמל התעופה שבו הצטיידתי בבננות ותפוצ´יפס. גם המזוודה לא הגיעה ונשלחה למחרת לביתי לאחר שהמכס בדק היטב את האבקה הלבנה שמצא בתיק (קמח גלוטן). ארקיע - הזמנתי מראש מנה טבעונית ולתדהמתי הציעו לי לחמניה עם דג מת.

fnord0

New member
המלצה אלטרנטיבית

תודה על שפע המידע החשוב והמועיל. למרות האלמנט החינוכי שהולך לאיבוד, בטיסות קצרות יחסית (בעיקר למדינות אירופה) אני מציע לא לאכול בכלל. האוכל במטוסים בין כה וכה די מגעיל, ומי שאכל לפני הטיסה יסתדר טוב מאד בלעדיו. הפתרון לחובבי המאנצ´יז מצוי באמת בעולם הפיצוחים, הדגנים והחטיפים למיניהם שאפשר להביא מהבית וגם למצוא במטוס. ושתי שאלות קצרות לסיום: איך סתם לחמניה תמימה למראה יכולה להיות לא צמחונית, והאם באמת אין להשיג בארץ קמח גלוטן?

vegan

New member
להזמין תמיד מנה צמח/טבעונית

אם לא רוצים לאכול שיזרקו לפח מנה צמחונית ולא חיה מתה. התרומה לתעשיית המזון מהחי זהה בין אם אתם אוכלים את המנה או זורקים לפח. לגבי הלחמניה - בארץ לחמניה היא כמעט תמיד טבעונית, אלא אם כן היא מרוחה בביצה. לחמניה מתוקה לפעמים מכילה ביצים. בחו"ל המצב בעייתי בהרבה. לחמים ולחמניות עלולים להכיל חלב או דבש ואף שומן מהחי (שומן חזיר במקרים רבים). במקרה האחרון הלחמניה אפילו לא צמחונית.

vegan

New member
קמח גלוטן - מי ראה מי שמע?

לא מצאתי בארץ אבל אשמח מאד לדעת אם מישהו ראה. לא מדובר בקמח נטול גלוטן, אלא להיפך - קמח שמכיל כמעט רק גלוטן (חלבון החיטה). זה מוצר שימושי מאד. מכיוון שקשה להשיג בארץ קמח טוב ללחם, עם אחוז חלבון גבוה, אני מעשיר את הקמח בעזרת קמח גלוטן. מגלוטן ניתן להכין מגוון גדול של מאכלים (אולי נכין משהו למפגש הבא). אפשר להכין גלוטן מקמח רגיל על ידי הכנת בצק, כמה מחזורי לישה ומנוחה ושטיפה במים (בהתחלה בהשרייה בקערה ובסוף מתחת לזרם). לעצלנים ניתן פשוט לערבב קמח גלוטן ומים. מכיוון שיש לי רק כמות מוגבלת מיבוא אישי, אני "מעשיר" את הקמח כדי שיהיה קל יותר להוציא ממנו את הגלוטן. במסעדות של הכושים העבריים ניתן למצוא מגוון מאכלים מצויינים מגלוטן. במסעדות אלו ובמסעדות אחרות בחו"ל נוהגים להכין מהגלוטן חיקויים למאכלים מחיות שאני חייב להודות שחלקם היו כה דומים חיצונית שלא להגעל מהם. פעם ניתן היה להשיג בארץ כדורי גלוטן ברוטב - לא ראיתי כבר זמן רב. יש גם FU שזה גלוטן מיובש. בהם ניסיתי ולא התלהבתי. גלוטן נקרא גם סאיטן, שזה למעשה גלוטן מושרה ברוטב ומבושל.

הארוחה המוטסת הטובה ביותר...

"Air Nepal"... טיסה מבנגקוק לקטמנדו. ארוחה טבעונית משובחת... אורז, תבשיל קארי, תבשיל ירקות... ארוחה מושקעת, טעימה וטבעונית למהדרין...

ashmash

New member
וסיפור מסעדות קטן

פעם הלכנו כל המשפחה למסעדה. נכנסנו למסעדה רומנית וכמובן שבשביל אחותי שרק היא היתה צמחונית באותה תקופה שאלנו מה יש לצמחונים לאכול במסעדה אז בעל המסעדה השיב "יש עוף" (והוא דיבר בשיא הרצינות, לא בהומור או משהו כזה)...

vegan

New member
OVO-LACTO מכיל חלב וביצים

Ovo lacto vegetarian הוא צמחוני רגיל שאוכל חלב וביצים. ovo vegetarian אוכל ביצים אך לא חלב. lacto vegetarian אוכל חלב ולא ביצים. vegan - טבעוני, לא אוכל כלל מוצרים מהחי. בדרך כלל מנה צמחונית ללא חלב היא גם ללא ביצים. יש גרסאות שונות לאבחנה בין מנה צמחונית לטבעונית במטוס לדוגמה: vegetarian - non dairy vegetaruian dairy vegetarian - vegetarian/ strict vegetarian מה שאומר שמנה "צמחונית" היא לפעמים טבעונית ולפעמים לא. בחברות רציניות יש הסבר מפורט לגבי כל מנה באתר האינטרנט. לפעמים יש גם מנות אסיאתיות שיכולות להיות צמחוניות או טבעוניות (שוב - לקרוא באתר), מנות טבעוניות לא מעובדות או מנת פירות.

ashmash

New member
כנראה שמי שדאג לזה לא שמע

על הפקודות. או שהוא חשב שטונה זה לא דג... בכלל, כדי לתפוס טונה, פורסים רשתות שבהם נלכדים דולפינים חמודים וחסרי ישע...

טמטום צבאי נוסף על נוסף

אח שלי, שהוא אגב פחות-או-יותר צמחוני (בשר פשוט לא טעים לו, לא קשור לאידיאולוגיה. בכלל הוא חי על קטשופ
), התגייס באיחור בגלל לימודים, והיו לו אז קצת קשיי הסתגלות. כל זה היה לפני שנה. הוא התגייס, קיבל פרופיל נחמד של 72, עבר טירונות, ו...הופ! צבאנו המקסים כמובן קבע שבגלל קשיי ההסתגלות (מלפני שנה!) הוא יהיה ב"חיל הלוגיסטיקה". כלומר, אפסנאי
הוא די התבאס, כי הוא רצה ללכת למודיעין... אז עכשיו הוא מערער על זה... מזל שיש אבא עורך דין
אגב, הדרכים היחידות לצאת מזה בצבא בדרך מקובלת זה או לחתום קבע או ללכת לקורס קצינים... טמטום.

vegan

New member
טמטומים צבאיים../images/Emo32.gif

לא חסרים לי סיפורים אבסורדים על הצבא. אם כבר הגענו לזה, קצת אתנחתא קומית (הכל אמיתי מנסיוני האישי): 1. רס"ר בבה"ד 1 ניסה לשכנע אותי לנעול נעלי עור בטענה המקורית "גם הפלסטיק בכומתה מיוצר מחיות שמתו לפני מליוני שנים...". כמובן שסירבתי, שברתי שיא כשעפתי מקורס קצינים כעבור חמש שעות, נשפטתי לשלושה ימי מאסר שבוטלו לאחר שהתמדתי בעקשנותי (זה היה לפני התקנות בנושא). 2. מכיוון שהייתי עתודאי ואכלתי הרבה אוכל צמחוני טוב בשנים אלה, גם גדלתי ולאחר הלימודים, כשחזרתי לצבא, לא עלו עלי המדים שקיבלתי מלפני הלימודים. באפסנאות סרבו להחליפם ולאחר התעקשות שלפו בקשה מקורית - אישור רפואי. במקרה, היו בתיק הרפואי שלי מדידות מתקופת התיכון והשוואה הראתה שגדלתי מאז ב-17 ס"מ וכעשרים קילו. בעקבות כך זכיתי להיות אולי החייל היחיד בעל אישור רשמי ש"אני גדול". 3. מילכוד 22 - חייל בבסיס ללא סידורי לינה זכאי לשכר דירה אם הוא גר מעל 50 ק"מ מהבסיס (כך לפחות כשאני שרתתי). אותו חייל חייב לשכור דירה עד טווח של 40 ק"מ מהבסיס. מוטלת גם החובה לעדכן את הכתובת. המלכוד - בסופו של דבר אתה גר פחות מחמישים ק"מ מהבסיס ולא זכאי לשכר דירה. זה לא תיאורטי - זה בדיוק מה שקרה לי! 4. עתודאי שלא עבר קורס קצונה (מהסיבות הנ"ל) ואינו משרת במקצוע (כדי לעזוב כמה שיותר מהר את המקום האבסורדי הזה) חוזר לשיבוץ בבקו"ם ומקבל דרגת חוגר במקום דרגת הקמ"א (קצין מקצועי אקדמאי). הבעייה - מנהל הסגל (המטפל בקצינים) אינו מעניק דרגות חוגרים והבקו"ם לא מסכים לטפל בקצינים. התוצאה - ישבתי שבועיים בבית עד שהחליטו כיצד לפתור את הבעייה (בהמשך גם היתה קבילה שטופלה במשך עשרה חודשים, דרישה שלי להורדת דרגתי, הנחייה לתיקון פקודות מטכ"ל וכמה ערעורים מכל הצדדים, אבל זה כבר סיפור ארוך ומסובך יותר). 5. כשיום אחד גיליתי שהורד לי סכום גדול של כסף מהמשכורת (זה קשור לסיפור הקודם עם הדרגות והקבילה) פניתי לברר והתשובה שקיבלתי - לפי המחשב הייתי מאושפז 3 שנים והורדו לי דמי כלכלה על תקופה זו (רק למה לא קיבלתי אותם מלכתחילה?!). כנראה שגם איבדתי את הזכרון ולכן לא זכור לי כל אשפוז שכזה. או אולי הטכניון הוגדר כמוסד סגור לחולי נפש.... 6. בבית המשפט הצבאי ברמאללה חיכו עצירים פלשתינאים למשפטם לפעמים שנתיים במעצר ללא שהחל המשפט. הסיבה - העציר יושב בכלא מגידו והמשפט ברמאללה. בית המשפט שולח שוב ושוב בקשות להעבירו לרמאללה, אך שב"ס שוב ושוב לא מבצע - כי אין מקום. לתאם בין מיקומי התיקים של בית המשפט והתביעה, עדי המשטרה ומקום המעצר זה מסובך מידי לראש הצבאי הממוצע (לאחר זמן קצר ששהיתי במקום ירד זמן ההמתנה המירבי לחודשיים). 7. בתרגיל צבאי מסויים, דאגו לתכנן את הזמנים של האירועים בול כל רבע שעה מדוייקת. מהר מאוד התצפיתנים הבינו את הפרינציפ, כיוונו את השעון, נחו רבע שעה, רשמו אירוע ביומן והמשיכו לנוח עוד רבע שעה. 8. בשירות מילואים אחר סירבתי לחתום על שמיכת צמר והאפסנאי סירב להחתים אותי על ערכה חלקית. לבסוף הקצין הורה לו לתת לי את הערכה ללא שחתמתי. בסוף המילואים, החזרתי את הנשק, אך הנשק "שכח" לדווח למשרד הקישור. הוא והאפסנאי היו אמורים לחזור רק לאחר מספר שעות וכמובן שלא התחשק לי לחכות. עם הציוד (עליו לא חתמתי), כמובן שלא היתה לי בעיה והשארתיו במשרד. על הנשק הם התעקשו לקבל אישור. ביקשתי מהם עט ונייר, יצאתי מהמשרד ורשמתי "אמנון... מס אישי... החזיר את הנשק" עם חצימה מקושקשת. חזרתי, נתתי להם ביד ושוחררתי. לאחר רגע הבריקה הפקידה "רגע... מאיפה אני יודעת שלא אתה כתבת את זה?" עניתי "בטח שאני כתבתי את זה". היא היתה בטוחה שאני צוחק עליה ושוחררתי. אני בסך הכל רשמתי הצהרה מטעמי, לרגע לא שיקרתי. 9. בתרגיל חשוב להכנה למצב חירום חל פיגור של חצי יום בלוח הזמנים מכיוון ש.... אף אחד לא ידע את הסיסמא של המחשב. 10. פקודת מטכ"ל אמיתית (לפחות בזמן שירותי) - יש להקצות שירותים נפרדים לחוגרים ולקצינים. ללא הפרדה כזו (רק לאחר אישור מתאים) יש לקבוע שעות שימוש נפרדות בשירותים לחוגרים ולקצינים. אם זו לא השעה - תתאפקו.

למעלה