לוחם חשאי וסוכן כפול
New member
כבר התחלתי להכין את המקלט (שאלות)
תחילה הקדמה, למקרה שזה יהווה פרטים חשובים... אני בן 19, בצבא, והחלטתי לקחת על עצמי את הפרוייקט של הכנת המקלט שבמרתף, לקראת המלחמה שצפוייה נגד עיראק, לאור ה"סחבת" שמשפחתי עשתה... יענו כולם מודאגים, אף אחד לא עושה כלום. ביתי נמצא בדרום איזור א´. אני עושה את הכנת המקלט בחלוקה לזמנים.. לפני איזה חודש הוצאתי את כל חומרי הבניה מהמקלט (הם היו שם 10 שנים...). עבודה מפרכת מאוד, אבל הצלחתי לבצע אותה
אחרי איזה שבוע, התחלתי לנקות אבק ולטאטא, ואפילו "טיטאתי" את הקירות בניסיון להוריד את האבק... נחלתי הצלחה חלקית... שבוע שעבר אטמתי את אחד משני הפתחים, עם נייר סלוטייפ חום (אני לא מאמין שיחזיק מעמד עוד כמה שבועות אבל במקרה הכי גרוע, אני אחליף אותו שוב...). הפתח הזה פונה כלפי חוץ ולכן העדפתי לאטום אותו, למקרה שחלילה יפול טיל כימי או ביולוגי, אז הרי הוא יכנס קודם מבחוץ. את הפתח השני השארתי פתוח, ונאטום אותו במהרה רק במקרה שתרחיש נפילת טילים באיזורי באמת יהיה אמיתי... אתמול והיום ניקיתי שוב בפעם האחרונה, ושטפתי, שיהיה יותר אסטתי, שמתי ספה (3 מושבים) בפנים (היא תופסת משהו כמו חצי מקלט!!), שמתי רב-שקע שיהיה אפשרות להשתמש במחשב, טלויזיה, רדיוטייפ, ומאוורר (אמור שכדאי לשים מאוורר על מנת לאוורר מעט את האויר הדחוס בחדר...). אני מקווה שעדיין יהיה מקום להכל, בהתחשב בעובדה שאנחנו משפחה של 6 נפשות + כלבה, ושהמקלט הוא קטנטן... כמו כן, אמרתי לאחיי הקטנים שיביאו קצת פוסטרים שלהם כדי שהמקום לא יראה יותר מידי אפרורי (מקלט שצבעו אפור מבאס...). עכשיו נגיע לעיקר: השאלות. 1) במקרה של נפילת טיל (חס וחלילה, אבל אני רוצה לדעת כל תרחיש אפשרי...) כימי או ביולוגי, מה צפוי להיות טווח איזור הפגוע? האם הוא צפוי להיות בגודל של ישוב קטן כגון סביון, או שמא טווח גדול כמו גוש דן? 2) אני לא רוצה להשאיר את הכלבה שלי בחוץ. אני אוהב אותה מאוד. אבל האם זה לא בעייתי להכניס כלבה לתוך מקלט קטן?! שלא נדבר על העובדה שאין לנו מסכה בשבילה... ועל כך שאין אוורור לכלבה... למי שיש פתרונות (בלי לקנות, אין לי עודף כסף להוציא כמו המכשיר הזה לסינון שעולה 10,000 ש"ח...) 3) האם מרתף שנבנה לפני עשר שנים, ולא נגעו בו מאז (חוץ מהניקיון שעשיתי בו) הוא עדיין תיקני? צריך להחליף משהו? אם יש חלקים (קטנים) שרואים בהם את העץ, יענו אין שם בטון כי הוא נשבר, לא אוטם טוב, או משהו, יכולים להוות נקודות חדירה לחומרים שבעזרת מאיים סאדם עלינו? אני אציין (למיטב זכרוני, אני לא בטוח שזה היה באמת), שבזמן שבנו את הבית שלי, ותוך כדי גם את המקלט, הביאו מישהו שיבדוק אם זה בסדר (אין לי מושג מי המוסמך שעושה זאת...), והוא אמר שכן. אבל בל נשכח שמדובר בלפני 10 שנים. 4) כאשר במקלט (קטן) מסתגרות 6 נפשות + כלבה, ועובדים בו המחשב, הטלויזיה, רדיו והמאוורר, האם ישנה סכנה של היגמרות האויר לאחר כמה שעות? אם כן, כמה? 5) שניים מאחיי הינם חולי אסטמה. האם ישיבה במקלט סגור ללא אורור חיצוני עלול להפריע לנשימתם? אם יהיו עוד שאלות ואזכר בהן, אני אשאל.
תחילה הקדמה, למקרה שזה יהווה פרטים חשובים... אני בן 19, בצבא, והחלטתי לקחת על עצמי את הפרוייקט של הכנת המקלט שבמרתף, לקראת המלחמה שצפוייה נגד עיראק, לאור ה"סחבת" שמשפחתי עשתה... יענו כולם מודאגים, אף אחד לא עושה כלום. ביתי נמצא בדרום איזור א´. אני עושה את הכנת המקלט בחלוקה לזמנים.. לפני איזה חודש הוצאתי את כל חומרי הבניה מהמקלט (הם היו שם 10 שנים...). עבודה מפרכת מאוד, אבל הצלחתי לבצע אותה
![](https://timg.co.il/f/Emo13.gif)