כבר חמישי?!!
בישולים לסופ"ש
עוד אין לי מושג מה אכין להמשך הסופ"ש, אבל בינתיים אני מתענגת על החמין הראשון שלי, טבעוני למהדרין. אתמול ישבתי ובהיתי במיקס שעועית אדומה ומנומרת שעברו השריה של יממה ופתאום היה לי חשק מטורף לחמין. אבל התנור שלי לא מספיק אמין בשביל חמין, אז איך נכין?!
אחרי כמה דקות של מחשבה וייעוץ עם אמא הוחלט על קונסטרוקציה יצירתית מנייר כסף שתגביה את הסיר מעל הגז כדי שהאש לא תהיה ישירה מדי, והחמין עבר בישול איטי על הגז עד הלילה, בלילה הועבר לתנור רק לשמירה על החום, ובבוקר הוחזר לגז להמשך בישול.
יצא פגז!
החמין מכיל: שעועית אדומה + מנומרת, גריסים, עדשים חומות קטנות, תפוחי אדמה, גזרים, בצלים, שום, קצת פטריות ובשכבה העליונה נחו קנלוני ריקים שספגו עודפי נוזלים והיו טעימים להפליא. התיבול: מלח ופלפל, פפריקה מתוקה בנדיבות, קצת סילאן, מעט מאוד רוטב סויה ושני עלי דפנה.
בתמונה חצי מתחילת הבישול וחצי מהסוף.
ולא, לא אכפת לי שהחורף מסרב להגיע. יש גבול כמה אפשר לחכות לו!
מה אצלכם?


עוד אין לי מושג מה אכין להמשך הסופ"ש, אבל בינתיים אני מתענגת על החמין הראשון שלי, טבעוני למהדרין. אתמול ישבתי ובהיתי במיקס שעועית אדומה ומנומרת שעברו השריה של יממה ופתאום היה לי חשק מטורף לחמין. אבל התנור שלי לא מספיק אמין בשביל חמין, אז איך נכין?!
אחרי כמה דקות של מחשבה וייעוץ עם אמא הוחלט על קונסטרוקציה יצירתית מנייר כסף שתגביה את הסיר מעל הגז כדי שהאש לא תהיה ישירה מדי, והחמין עבר בישול איטי על הגז עד הלילה, בלילה הועבר לתנור רק לשמירה על החום, ובבוקר הוחזר לגז להמשך בישול.
יצא פגז!
החמין מכיל: שעועית אדומה + מנומרת, גריסים, עדשים חומות קטנות, תפוחי אדמה, גזרים, בצלים, שום, קצת פטריות ובשכבה העליונה נחו קנלוני ריקים שספגו עודפי נוזלים והיו טעימים להפליא. התיבול: מלח ופלפל, פפריקה מתוקה בנדיבות, קצת סילאן, מעט מאוד רוטב סויה ושני עלי דפנה.
בתמונה חצי מתחילת הבישול וחצי מהסוף.
ולא, לא אכפת לי שהחורף מסרב להגיע. יש גבול כמה אפשר לחכות לו!
מה אצלכם?
