כבר חמישי?!!
בישולים לסופ"ש

ladybug6

New member
כבר חמישי?!!
בישולים לסופ"ש


עוד אין לי מושג מה אכין להמשך הסופ"ש, אבל בינתיים אני מתענגת על החמין הראשון שלי, טבעוני למהדרין. אתמול ישבתי ובהיתי במיקס שעועית אדומה ומנומרת שעברו השריה של יממה ופתאום היה לי חשק מטורף לחמין. אבל התנור שלי לא מספיק אמין בשביל חמין, אז איך נכין?!
אחרי כמה דקות של מחשבה וייעוץ עם אמא הוחלט על קונסטרוקציה יצירתית מנייר כסף שתגביה את הסיר מעל הגז כדי שהאש לא תהיה ישירה מדי, והחמין עבר בישול איטי על הגז עד הלילה, בלילה הועבר לתנור רק לשמירה על החום, ובבוקר הוחזר לגז להמשך בישול.
יצא פגז!
החמין מכיל: שעועית אדומה + מנומרת, גריסים, עדשים חומות קטנות, תפוחי אדמה, גזרים, בצלים, שום, קצת פטריות ובשכבה העליונה נחו קנלוני ריקים שספגו עודפי נוזלים והיו טעימים להפליא. התיבול: מלח ופלפל, פפריקה מתוקה בנדיבות, קצת סילאן, מעט מאוד רוטב סויה ושני עלי דפנה.
בתמונה חצי מתחילת הבישול וחצי מהסוף.

ולא, לא אכפת לי שהחורף מסרב להגיע. יש גבול כמה אפשר לחכות לו!


מה אצלכם?
 

merav999

New member
אין לי שמץ


ראיתי מתכון של מרק שום שנראה מעניין אז עכשיו אני עושה (השום בתנור) אבל חוץ מזה לא יודעת.

התמונות שלך מעוררות תיאבון כרגיל
 

elin86

New member
צריכה עזרה..

יש לי בראש תמונה שראיתי של סלט עדשים שחורות עם בטטה. אשמח בעזרה לאיתורו
הברוקולי עומד על השיש, נראה לי מחצי אעשה מרק ברוקולי והחצי השני בתנור
 

elin86

New member
תודה על הניסיון אבל לא..

זה היה עיגולי בטטה לפי התמונה... לא היו עגבניות..
 

ימימה

New member
מתכון אישי - אפשר להציע?

אני מבשלת עדשים שחורות, שלא יהיו רכות מדי.
אחר כך מטגנת בצל קצוץ וגזר מגורר גס ואפשר גם שום כתוש ומתבלת אותם בהרבה מלח ופלפל, מוסיפה אותם לעדשים השחורות ומערבבת. את הבטטה אני חותכת לקוביות ומטגנת עד שהקוביות רכות וזהובות (זה מצריך השגחה צמודה). כשהן מוכנות אני מוסיפה למחבת כף סילאן ומערבבת קלות עד שהן מצופות בסילאן - הכל הופך קצת דביק, אבל לא נורא - מוציאה מהשמן ומערבבת עם העדשים. אם לא מגישים מיד - חשוב לשמור את הבטטה בנפרד ולערבב רק לפני ההגשה, כי אחרת היא מאבדת את הצבע היפה והופכת סמרטוטית. מגישים בטמפרטורת החדר. אם רוצים אפשר להוסיף עוד טיפה מתיקות לעדשים (סילאן) ו/או טיפה לימון (לא יותא מדי, זה לא סלט חמצמץ) וקצת פטרוזיליה טריה קצוצה בשביל הצבעוניות. יוצא מעולה.
 

elin86

New member
ברור שאפשר

נשמע לי אחלה.. את הבטטה עשיתי כבר אתמול בתנור.. אנסה בהחלט את הסלט שלך
תודה! אם יש הצעות נוספות אשמח..
 

missingbamba

New member
הפינוק החביב עלי

הכנתי סיר ענק של מרק ירקות עם דלורית וקייל קצוץ. הפעם בתיבול חדש -חוויג' למרק
 

missingbamba

New member
לקחתי ת'זמן לטעום ולענות - והתשובה:

נשאר לי עוד קייל מאותו הצרור,
טעמתי מהקייל ללא בישול -נוסח ארנב, היו עלים מעט מרירים והרוב לא. אולי זה תלוי בקייל??
מהמרק עצמו אכלתי שוב וממש לא היה מריר. הרגשתי בעיקר את המתיקות של הדלורית.
לדעתי השילוב מוצלח ובעבר הכנתי גם בתוספת שעועית לבנה. מרק טעים ומזין..
היום אכין קוסקוס לתוספת
 

missingbamba

New member


רוב הפעמים כשאני מבשלת משהו מה-זה מקורי, ברור לי שראיתי את זה באיפושהו קודם. במקרה הזה בטח כאן.
(כמובן להמיר את ציר ה*** למים או לציר צמחוני)
ושם מצאתי אלטרנטיבה גאונית!! - מרק דלורית קטיפתי בתוספת צ'יפס קייל.
 

merav999

New member
אז מה שעשיתי בסוף

עדשים שחורות ברוטב ברביקיו מהבלוג של אורי שביט.

קינואה עם ברוקולי, אפונה עדינה, אפונה סינית וטופו מוקפצים ברוטב חלב קוקוס וקארי אדום.

קוביות תפו"א מתובלות (גרגרי חרדל, זרעי כמון וכוסברה, מלח וכורכום עם בצל מטוגן וצ'ילי ירוק חריף).

אם יהיה לי כוח וחשק נעשה גם עוגיות שיבולת שועל של גלעדא.
 

littlegem

New member
אחלה רעיון עם הקנלוני! איך הם יוצאים אחרי

קצת מושי או בדיוק טובים ברכות כמו בבישול רגיל?
 

ladybug6

New member
זהו, שבגלל שלא הטבעתי אותם

הם לא נהיו מושי אלא רכים בדיוק במידה הנכונה, עם כמה אזורים שהתייבשו קצת יותר ונהיו טיפה קראנצ'ים. החסרון זה שאי אפשר לשים הרבה, כי אחד על השני זה לא יעבוד, אז רק בשכבה אחת. ועדיין זה היה הפתעה מגניבה בחמין, כי לא היינו הרבה סועדים :)
 

littlegem

New member
קרנציזה מעולה! את מכירה את הפסטה של אשת הספר?

בדיוק אותו אפקט אבל עם מלא אבקת מרק בצל= צרבת..
 
למעלה