כבר חשבתי שאי אפשר להפתיע אותי

birdyblue

New member
כבר חשבתי שאי אפשר להפתיע אותי

יצאנו דייט ראשון
בית קפה זורם נחמד הבחורה שנונה מצחיקה בהחלט עשתה לי את זה.ניגשת המלצרית ניתן לשמוע במבטא שלה כי היא יוצאת חבר העמים,כאשר היא עוזבת הבחורה שאיתי מתחילה לשרבב מטח של מילים ארסיות והעלבות לגבי מוצאה. לקח לי כמה שניות להתאושש קמתי אמרתי לה כי משפחתי כולם הם ממוצא חבר העמים הוצאתי את הארנק שילמתי את חלקי ופשוט הלכתי משם.
היא עוד ניסתה לתרץ כי הכול נעשה בבדיחות הדעת והכול היה רק הלצה.

מדהים אותי כל פעם מחדש איזו מסכות ו משחקים אנשים מסוגלים ללבוש ולשחק.
כנראה שזה חלק מהמאה ה-21 ומתרבות המערבית וחבל.

רואה 6 6

New member
כל הכבוד לך.

סאטוריס

New member
מעניין אם היה מפריע לך

אם זה היה מוצא - לא של משפחתך שהיא מלגלגלת עליו

כורדים, מרוקאים, אתיופים, סודנים, ערבים , הומואים ולסביות , שמאלנים וכד'

או שרק לגלוג על רוסים כואב לך

כמהאפשר

New member
יהודים. לא "רוסים".

וכבוד- הוא כבוד. לכל מי ומה שהוא.
כבוד וערכים או שיש למישהו, בתוכו, או שאין בו. או שהוא מיושם, או שלא.
הדרך בה אדם חי, נושא את עצמו, מתבטא ומתנהל.
בן אדם שמתבטא בצורה מסוימת, לדוגמא, בלי כל קשר לעמדות שלו- שאני יכולה להסכים אליהן או שלא, אין לי כל עניין להמצא בקרבתו.

יש לי חברים שהדעות שלהם קשות ואנחנו לא מסכימים, אך הערכים שלהם, צורת ההתבטאות שלהם, הדרך בה הם חיים-
הם לא רפש נשפך לכל הכיוונים ומשהו שאני מחשיבה רמה שאין לי כל רצון להיות בסביבה שלה.

להט"ב, אגב, זו קהילה. לא מוצא.
ושמאל- אלו עמדות פוליטיות(אם אפשר להגדיר זאת כך).

סאטוריס

New member
זה את

ותודה על התיקונים.
כמובן ידעתי אותם, בלהט המשפט הוספתי גם אותם למילה מוצא ולא טרחתי...

אולי אני טועה לגמרי..
ובאמת OUT OF שום מקום הבחורה פרצה בלעג כלפי יהודים ממוצא רוסי..

ואולי השיחה התנהלה בלגלוג וצחוקים וזלזול על כל מיני אנשים/אוכלוסיות וכד' - כולל שת"פ מלא של הבחור הנעלב
ואז כשהיגיע ליהודים ממוצא רוסי - הוא קם והלך.

פשוט לא ניראה לי הגיוני שבדייט 1 פתאום - היא תתחיל לדבר ככה...

אבל רק הם יודעים מה היה שם...

כמהאפשר

New member
סורי על החדות:)

זה קורה לי, לעתים.
אתה צודק, כמובן.
פשוט בבריה"מ- "רוסים" אלו היו לא יהודים. מאז מאוד צורם להגיע לארץ ולשמוע מכל עבר "רוסי, רוסיה, רוסים, רוסיות".
אני יודעת שאנשים אומרים זאת בתום לב ומתוך חוסר ידע ובכל זאת.

ובאופן אישי, אני יכולה לכתוב לך שבחור שאני דיברתי איתו לפני זמן מה-
הביע מין צחוק של זלזול בכל פעם שהוא הזכיר את העדה האתיופית(זה עלה בשיחה מפני שאני מעלה את זה די הרבה, אני עובדת ומתנדבת עם העדה).
הדרך שלי קצת שונה, אני יותר סבלנית בקטעים מסוימים, אז אני מסבירה, מראה את נקודת המבט שלי. מכאן לשם, נפגשנו.
אז בסוף, כאר עמדתי ללכת, פתאום אומר לי במין נדנוד ראש ולחשוש כזה "תסתכלי, תסתכלי". לא הבנתי מה קרה, מה הוא רוצה. והוא אומר שוב..
בסוף הסתבר שמאחורי הגב שלי היו מספר נערות אתיופיות, צעירות כאלו. אני לא יודעת למען האמת מה הפריע לו או כל כך גרם לו ללעג- אולי שהיו להן תוספות בלונדיניות ארוכות, אין לי מושג. לא נכנסתי לזה. מבחינתי זה דבר כל כך רגיל, כל מה שראיתי הוא שהן מהממות, הלוואי עליי להראות אחוזון ככה..
כך ש- אנשים מתנהגים בפגישה או טלפון איך שהם, בייחוד אם הם משתחררים קצת. לטוב או לרע.

כמהאפשר

New member
אני לומדת.

קשה לשים סוגר על הלב. דווקא עם זה, בפורומים אולי מעט קל לי יותר להיות קצרה או לעתים חדה יותר. אבל גם כאן- אני די "עם כל הלב", האופי שלי מבצבץ גם אם אני מתחממת או עוקצנית מדי פעם.
אני משערת שזו אחת הסיבות שהמקצוע שלי בחר אותי ולא אני אותו-
מפני שלהעניק ובכלל, לפתוח את הלב זה הדבר שבא לי הכי בקלות וטבעיות..

להציב גבולות זה עדיין תחום שאני מתמודדת איתו:)

כמהאפשר

New member
נב-

במידה וזה לא היה מובן, אצלי זה פשוט להכל, כולם, תמיד ובכל מצב..:)
באמת, גם לאנשים מהם הכי נפגעתי, לזרים שכוחי אל:)
אולי לעתים לא צריך להתנגד למה שטבעי לנו, רק ללמוד כיצד בריא לנהל את זה:)

סאטוריס

New member
צריך לעשות הפרדה

כי את פועלת מתוך חמלה.
אבל חמלה לא אומר לתת לאחרים לדרוס אותך.
כי תחשבי על זה מה הם לומדים? שזה אוקיי לנהוג באלימות. זה לא חמלה לעודד מישהו לפגוע..
מכירה את הספרים של סאניה רומן על אורין?

היא כותבת שם - חמלה
זה קודם כל חמלה לעצמך.
ומה ש"טבעי" לנו לעיתים זה דפוסים שרצוי לשחרר אם אנחנו לא רוצים להיפגע ושינצלו אותנו כל החיים.

כמהאפשר

New member
וואו, וואו!

הזכרת לי נשכחות..
הזכרת לי זוגיות עם אחד מבני הזוג לשעבר, קרוואן במקום יפהפה ביש"ע.. וסאניה רומן:)

אני מסכימה איתך, מאוד מסכימה ומבינה את מה שאת כותבת.
אבל חמלה לא חייבת להיות "הסכמה". או "עידוד".
היא יכולה להיות הכלה, מחילה, שחרור, הקשבה ועוד כל כך הרבה דברים ומושגים- שכל אחד שונה ועמוק וצבעוני ממשנהו.

שוב, גם אני חדה לעתים. וכועסת או נפגעת או כואבת.
אבל לרוב, התגובה שלי תהיה יציבות תומכת, של חיבוק, של הכלה. ל-או דווקא הצדקה אלא הכלה.
יש לי דעות משלי וחוויית עולם משלי- אבל זה שלי. לא רלוונטי כאשר נכנס לכאן מישהו וכותב על מה שעובר *אליו*. או כאשר מישהו מספר משהו *שלו*. או סיטואציה/דיעה כל דבר אחר של מישהו אחר..
לכל אדם יש חוויית עולם משלו ו.. פשוט צריך לראות את הדברים דרך העיניים שלו, להרגיש את המציאות דרך העיניים שלו. כי הוא המרכז כאן..
ה"אני" פשוט לא רלוונטי, לא קשור, לא שייך.

:)

סאטוריס

New member
אני מחדדת

אני לא מתייחסת לתגובות בפורום אלא לחיים.
וברשותך מפתחת קצת רעיונות יכול להיות שאני לגמרי 0FF..

את כל כך מלאת חמלה שאת לא רואה
שה"הכלה, מחילה, שחרור, הקשבה" למי שפגע בך - זה סוג של אישור/הסכמה/ עידוד למעשיו.
אלא אם כן זה כן כולל דיבור מודע על הפגיעה כדי למנוע הישנות, הבנה של השני ולקיחת אחריות ויצירת שינוי.

ובמקרה כזה ה"אני" כן רלוונטי וכן קשור
כי כמו שהוא פוגע בך ומתקבל באהבה והכלה
ככה הוא ימשיך לפגוע ב"אחר" כי לא למד לשנות את דרכיו.

יש אנשים שכן מבינים רק על ידי כך שאוהבים ומכילים אותם - זה מרגיע אוטומטית את התוקפנות.
ויש כאלה שלא.

"חנוך לנער על פי דרכו"
זו חמלה אמיתית.

ולרמוס את עצמך בשביל אחרים או בשביל חמלה או אג'נדה - זה תמיד תמיד לא יעיל. ה"אני" חשוב ביותר.

ולסיום
אם מה שרשמתי איננו רלוונטי בכלל לעולמך הפנימי- תתעלמי - אלו רק הבנות שלי ממה שרשמת ופיתוחן בהתאם לתפיסת העולם שלי .

נ.ב.
שמחה שעוררתי זיכרון קסום

סאטוריס

New member
מה המקצוע שלך? אם אפשר לשאול..

נתינה ולפתוח את הלב זה דבר לא טריוויאלי.

גם אני לומדת להציב גבולות.
אולי זה משהו שלומדים כל החיים.

כמהאפשר

New member
בוודאי שאפשר:)

אני רק מעדיפה להשיב במסר, ברשותך.

ואני בטוחה שאנחנו לומדים- דבר כזה במידה כזו, אחר במידה אחרת כל החיים.

תודה, אגב. זה טריוויאלי עבורי, אולי, מפני שזה הדבר הכי טבעי עבורי. כמו לנשום.
אבל זו עדיין ברכה, אני משתדלת לזכור גם את זה:) ולגבי אחרים- בכל אחד יש מידה של ערכים ותכונות שונה ונכונה עבורו. שמתבטאת בצורות כל כך שונות, לפי אמות המידה של כל אחד. לא שלנו.. אנחנו פשוט נוטים לאמוד אנשים על פי מה ואיך שאנחנו, לא על פי מי ואיך שהם:) אז זה לא טריוויאלי, כן. אבל הנתינה והטוב של כל אחד כל כך שונים, פשוט , נניח אני, לא תמיד זוכרת לראות אותם:)

Berethor

New member
מין הסתם אם זה החברה שלו זה יפריע לו יותר

את מי מעניינים סודנים וערבים? פח..

כמהאפשר

New member
כל הכבוד! כן ירבו, וכל הכבוד למשפחה שלך,

על הדרך בה חינכו אותך.
חבל שלא יותר אנשים היום דומים לך. גם בדרך בה התנהלת, גם בצורה, גם בכבוד העצמי- וכבוד כלפי הסביבה.
פשוט אשריך.
זו לא חוכמה לשבת ולחייך בנימוס ולהתקשר יום למחרת, גם לא חוכמה לקום ולהטחיל להטיח האשמות או גידופים כלפי האדם האחר. לדבר "ערכים" ומוסר ולהתנהג בצורה חסרת שניהם.
הדרך בה התנהלת פשוט מעוררת הערכה, כל הכבוד ואני חושבת שאולי לימדת אותה מה שהחיים או מי שהיה אמור לשמש דוגמא לא לימד. דווקא מפני שלא קיללת או ניסית להוריד או להעליב או להתנהל בכוחניות, אלא מפני שגרמת לבן אדם לחשוב.

למעלה