כבר כמה ימים

דברת22

New member
כבר כמה ימים

שאני קוראת בפורום הזה, עוברת דף קודם, ועוד קודם, וקוראת ולומדת, ומתלבטת אם לכתוב, אם מה שיש לי ובי, - שייך ונוגע לפורום זה. ומתוך שראיתי כאן כ"כ הרבה הבנה, וחום, ורצון לב"יחד" - אני כותבת: כשהייתי צעירה, וזה היה לפני עשרים שנה - היה לי חבר. אילן. היתה לנו אהבה ענקית יפה וטהורה שארכה ארבע שנים. אהבת ילדות תמימה, סמוקת לחי: את כל הצבא עשינו יחד - ומספר חודשים לאחר השחרור נפרדנו דרכנו. חשבתי שאני, הקצינה מצה"ל, הולכת לכבוש את העולם, ואני רוצה חופש, ומרחב. אילן קיבל קשה את החלטתי - ואמר לי שלעולם, לעולם לא יתחתן אלא יחכה לי.. והוא חיכה. שנה, שנתיים חמש, עשר. הוא חיכה ואני הלכתי לשלי. כעבור עשר שנים, כשאני כבר אמא לשני ילדים - פגשתי בו, בפגישת מחזור אקראית. הוא עדיין חיכה לי.. ביקשתי, מאוד ביקשתי ממנו שיפסיק עם הענין הזה של לחכות שלי, שהרי אני נשואה ואם, והוא, נושק לגיל 33 - מן הראוי שיבנה לעצמו חיים ומשפחה.ועדין חוט של טעם האהבה שזור היה בפגישה זו בפעם הבאה שפגשתי אותו, עבור מספר שנים, שוב, בפגישת מחזור, סיפר לי אילן שהוא אכן "שמע בקולי", התחתן, אב לבת ואו-טו-טו השניה בדרך... וחוט האהבה שזור ונסתר. לפני חודשיים, אחרי תקופה של כחמש שנים בהן הספקתי להתגרש ובהן לא פגשתי, ראיתי, שמעתי את אילן - הוא התקשר אלי, וסיפר כי אשתו - נפטרה, והראשונה שעלתה לו בראש איתה הוא רוצה לשוחח ולדבר - היא אני. כמובן שקל היה לו מאוד לשוחח איתי, שהרי אנו מכירים כל כך טוב לפני ולפנים, והוא שזכר האהבה טמון בתוכו, רוצה אותי שאשמע, שיפרוק, שיבכה לידי ואיתי. וכך שוחח עימי (בטלפון) ערב ועוד ערב ושעות ארוכות של לילות - ודיבר - על החיים שלו שכאילו נעצרו, על העצב הענק, על שתי בנותיו ומה עובר עליהן - וכל הנושאים הכואבים והמוכרים למבקרי הפורום הזה.. ידעתי שאני צריכה להיות שם ואיתו, שמעתי את הזעקה הכואבת, ראיתי את הדמעות והצער ומתוך הקשר שהיה לנו, ומתוך ההיכרות הקרובה - יצא שאני הייתי הכל בשבילו.מרחוק. לא הגעתי לביתו, לא פגשתי בבנותיו אבל הוא שיתף אותי ובהחלט נתתי כיוון , ועצות והבנתי מה עובר על שתי הבנות , בגיל ההתבגרות שנותרו ללא אמא.. חוויתי את כאבו מאוד ודומני שנכנסתי ממש ממש לתוכו. אלא שלאחרונה נדמה לי שמתחיל להיות לי קשה עם זה: הוא כל כך עצוב ואצור, מרגיש שכל העולם על הכתפיים שלו ומעבר לשגרת היום יום עם הבית, הילדים ישנו גם הזכרון לרעייתו, כמה שהוא מדבר - עדיין רבים הרגעים בהם הוא נתפס למצבי רוח קשים, כמעט יאוש - וזה כמו מדבק ועובר אלי. ואני מוצאת את עצמי, באמצע שעות העבודה, משוחחת איתו ו"נזרקת" לתהום של עצב.. כן, אני רוצה שידבר עליה, שיספר לי את כל הפרטים וכל מה שהוא רוצה על המחלה ועל בית החולים ועל הלוויה ועל ה-כ-ל אבל יחד עם זאת אני פוחדת שהוא יוצר בי תלות, ואני, שלפעמים רוצה קצת לסגת - פוחדת. פוחדת לגרום לו משבר . האם זה בריא שיווצר מצב שכזה כאילו אני האדם היחיד שהוא מכיר ונפתח בפניו? אני מניחה שישנם בפורום הזה אנשים שעברו ניתוק ושכול - ספרו לי מעט מה עובר ואיך מתגברים ועד מתי? אני מאמינה שקצת מהעובר עליכם יוכל לשרת אותי בסיטואציה הקשה הזו. תודה!

מיכל@בר

New member
נכנסת למסע לא פשוט.....

"לסחוב" שכול של מישהו אחר, יהא קרוב ככל שיהיה, זה באמת לא פשוט, זה קשה, זה יכול לייגע. ובטח באינטנסיביות הזו שאת מדברת עליה. כל התחושות האלה שאת מתארת, הפחד מהתלות שלו בך, ההסחפות פנימה, הפחד לגרום לו למשבר אם תסוגי, כל אלה ברורים כל כך. ובכל זאת מגיע לך צל"ש לא קטן על היותך לו, ברגעים האלה הארוכים והקשים. כל אחד מתגבר בקצב שלו, כל אחד ואיך שהוא בנוי... מקווה שיוקל לו, שיוקל לך, ותודה ששיתפת בסיפור הלא קל הזה.

כקצינה - את חייבת לזכור דבר אחד:

אין ´לא יכולה´ - יש ´לא רוצה´! עובדה, שרק לפני שעה הצגת פה את האדון כבן-זוגך, מה שלחלוטין כבר לא משתמע כך בהודעה הזו שלך, ועובדה גם, שרק לפני שעה עוד טענת ש´כמאמינה בכוחה של האהבה - את ממשיכה´ - והנה, פתאום את כבר אינך נשמעת כל-כך מאמינה, ובוודאי לא כל כך ´ממשיכה´, ובקיצור - מקריאה תמימה של הטקסט שלך עולה כי בעצם הכל הפך להיות כמו סוג של קשר מתוך פחד, כמו גם פחד מעצם הניתוק עצמו, במילים אחרות: יותר נטל מאשר עניין אמיתי של ממש לעסוק בו. אז אין ספק כי היום הנך נמצאת עם האדון הנכבד הזה רק כברירת מחדל שנפלה עלייך באקראי - ולא מתוך בחירה מדעת. שלוש פעמים במשך עשרים שנה כבר דחית את הצעותיו - וסביר שזה גם יהיה המהלך הבא שלך. עם כל הכבוד לעצם הרחמנות וה´טיפול´ הצמוד בגבר הזה - בתוך תוכך את הרי יודעת היטב: אין ´לא יכולה´ - יש רק ´לא רוצה´. הבעייה היא, כמובן, איך להעביר לו את המסר הזה הכי אלגנט שאפשר. אבל זה כבר סיפור מסוג אחר.

גריני

New member
דברת

קוראת אותך ולא מאמינה.... כן הייתי שם, לפני הרבה שנים! הייתי שם עם מי שהיום בעלי, הייתי בנעלייך כאשר הכרתי אותו זמן קצר לאחר שהתאלמן ו"נפל עלי" בכל כובד השכול שלו. אז אני בהחלט מבינה את הלבטים שלך, אבל, קוראת גם את תגובתו של עזרא, ומוכרחה להודות: יש הרבה בדבריו! השאלה המהותית שאת צריכה לברר עם עצמך, היא האם התמיכה שלך באילן באה מתוך רגשות העבר, מתוך "רחמים" (שזה בעיני לא רגש כ"כ פסול, כפי שמרבים לחשוב, אבל זו כבר סוגיה אחרת), או שיש כיום איזשהו רגש שמתפתח בך כלפיו! זה הדבר הכי חשוב!!! אני זוכרת את תחושת הפחד שהיתה לי, בתחילת הקשר עם בעלי, אבל פחד זה לא היה קשור אליו או אל סיפור חייו, אלא אלי: אני פחדתי שהאהבה המתעוררת תביא בעקבותיה כאב (כפי שקורה לפעמים). ברגע שאיתרתי את מקור הפחד ככזה והחלטתי לתת צ´אנס, גם אם אכאב בעתיד (מתוך מחשבה שאולי לא אכאב, ואם כן אז "דיה לצרה בשעתה") - מאותו הרגע שום דבר לא היה קשה מידי. כן כאבתי איתו, כן בכיתי איתו, נזרקתי לתהומות - כפי שכתבת וגם מצאתי עצמי פתאום מתאבלת על מישהי שבקושי הכרתי (מתוך הזדהות עם אבלו) - אבל זה היה חלק מהקשר, זה היה (עבורי) מעין "תשלום" על רגשי אושר שהיו לנו. ואת זה אני רוצה להדגיש: היו גם רגעי אושר - בתוך כל הכאב הזה! וכשאני מסתכלת היום אחורנית, מהמקום בו אני נמצאת עכשיו - האהבה שעודנה קיימת (15 שנים!) - האמיני לי - היה כדאי! זה לא קל, זה לפעמים אפילו קשה מאוד!!! אבל זה אפשרי - בתנאי שמה שמוביל את מערכת היחסים זו אהבה, ולא איזה סוג של "עזרה סוציאלית" (סליחה על הציניות).

למעלה