כבר לא הבנתי מה הם רוצים,כל פעם אומרים משהו

כבר לא הבנתי מה הם רוצים,כל פעם אומרים משהו

אחר... במה משתמשים בפולין?יורו או דולר?{שטרות}מה לקחת? הזלוטי זה המטבעות,נכון?

שירנות

New member
קצת סדר....

בפולין משתמשים בזלוטי! אלה גם שטרות וגם מטבעות... כמו שבישראל יש שקל שזה גם מטבעות וגם שטרות.... אתה יכול להביא גם דולר וגם יורו,זה ממש לא משנה הם מחליפים את שתייהם כל צ'יינג' שתגיע אליו משתמש בשתי הסוגים... אני לא ממש ממליצה להחליף בארץ(אמרו לך לעשות את זה בשאלה הקודמת...)אף אחד מהמשלחת שלי לא הביא מהארץ זלוטי וכולם הסתדרו מצויין....יתנו לכם זמן להחליף במקום הראשון שתוכלו לקנות בו ורוב הסיכויים שגם תמצאו שם צ'יינג' יש שם הרבה כאלה...חבל על הכסף שתחליף כי תמיד נשאר לך זלוטי שאין לך מה לעשות איתו...אני באתי עם 150$ לא החלפתי את הכל ובכל זאת נשארו לי זלוטי לארץ.... מקווה שעשיתי לך קצת סדר בבלגן:) מסע מוצלח!

yarden d

New member
בפולין משתמשים רק בזלוטים

למרות שיש גם מקומות שיקבלו יורו. בכל מקרה כדאי שיהיה איתך גם יורו וגם דולרים (מומלץ מאוד כסף קטן) כדי שתוכל להמיר אותם. כשנסעתי קניתי מהארץ 100 זלוטים, לקחתי איתי יורו (שלא השתמשתי איתם) ועם הדולרים השתמשתי בדיוטי פרי. זהו, אין לך מה להסתבך.

Old Cat

New member
מה לא ברור?

המטבע הפולני, הכסף הפולני, נקרא זלוטי. כמו שאצלנו המטבע הישראל - הכסף הישראלי - נקרא שקל חדש (ש"ח). הזלוטי נחלק ל-100 גרושי, כמו שהשקל שלנו נחלק לאגורות. תמונות של שטרות זלוטי וגם מטבעות זלוטי וגם מטבעות גרושי, כל זה קיבלת בתשובה הקודמת. כדאי שבשדה התעופה תמיר בערך 160 ש"ח לזלוטי ויהיה לך כמעט 100 זלוטי. תבקש שיתנו לך חלק בכסף קטן וגם מטבעות של 1 זלוטי אם יהיה לקופאי. קח איתך עוד שטרות של דולר או של יורו (לא חשוב איזה) שתוכל אחר כך להמיר עוד כשתהיו בפולין, מקבלים זמן ומקום להמרת הכסף. אין טעם לקחת יותר מאשר 100 דולר בערך (או 80 יורו) כי לא יוצאים למסע קניות. (אלא אם כמובן אתה מתכוון לקנות בדיוטי, שזה ממש לא רעיון טוב).

סופרמן

מקווה שהדיוטי פרי ושאר קניות לא יעסיקו אותך יותר מידיי ולא יפגעו בערכיות של המסע... אתה חוזר בדיוק לצו ראשון אחרי המסע, אני מאמין שהמסע מאוד ישפיע על תוצאות הצו והמשך תהליך מיונך לצה''ל לתפקיד משמעותי,תפיק מהמסע כמה שיותר ותחזור עם סיפורים וחוויות אישיות. בהצלחה.

Old Cat

New member
אין מציאות ואין חגיגות

דברי אלקטרוניקה לא כדאי, הכל אפשר להשיג בחנויות באותו מחיר, רק אחר כך אם תצטרך אחלריות תגלה שאין ה כיסוי אמיתי. נעלים כדאי רק אם אתה מחפש דגם מסוים, סתם לחפש שם רק בשביל לקנות זה לא כדאי, יש מספיק מחסנים שאפשר בהם למצוא הכל ובזול. שאר הדברים ממש לא כדאי מבחינת המחיר.מה שכדאי זה סיגריות ובקבוקים של משקאות אלכוהולים יקרים. אם אתה מעשן תקנה פקט או שנים, זה הכל.

למעלה