כבר לא יודעת מה אני רוצה...

ornusha

New member
כבר לא יודעת מה אני רוצה...

הי כולם! למה הכל מגיע אלינו לא בזמן? דווקא שרוצים משהו לא מקבלים אותו, ואז זה מגיע שכבר לא רוצים אותו? טןב, דיברתי סינית, אני יסביר את עצמי. שקיבלתי בדצמבר את הפטור מהצבא, רציתי נורא להתנדב, לתרום, להיות חלק מהמסגרת. אבל הצבא לא רצה. אמרו לי:" צריך לחכות שנה מסוף טיפולים". לא הבנתי למה, הייתי עצובה, לא ידעתי איך להמשיך: לטייל, ללמוד, מה???? את כל העצבים והכעסים הוצאתי על מכתב בWORD. ואז החלטתי כבר מה אני רוצה, עשיתי פסיכומטרי, התקבלתי ללימודים, הכל טוב. אבל, לפני חודש וקצת נתקלתי במכתב במחשב, ואמרתי לעצמי למה שלא נשלח אותו למשרד מבקר המדינה. ולא כי אני רוצה שיגייסו אותי או כי רע לי, פשוט שידעו, שישנו משהו לאחרים שיבואו. ולמשרד, באמת כל הכבוד, הם לא ידעו שזאת הכוונה שלי, הם טיפלו בי כמו שצריך. הם פנו לצבא ואחרי חודש קיבלתי תשובה מהם שבאופן חריג מאשרים לי להתחיל תהיכי התנדבות לפני הזמן. והיום התקשרו אליי מהצבא להגיד לי שאני יכולה להתחיל את התהליכים, להסביר לי איך אני מתחילה ולאן להתקשר.. אבל, אני לא יודעת מה אני רוצה.........

קודם כל מזל טוב!

שהם אישרו את בקשתך! עכשיו נותר להחליט. כל החלטה שתבוא היא תבוא מצידך אבל תדעי שיש לך אופציות ולא בלית ברירה! אז יופי, מכאן יש רק לעשות חושבים ולהחליט לאיזו דרך לפנות!! אני שמחה עבורך, ומאחלת לך המון בריאות והצלחה, ושתבחרי את הדרך מתוך כיף ולא מתוך אילוצים או "לא נעים". מיכל.

רמי28

New member
אני יודע מה את רוצה (לפחות חושב ככה

אורנלה, כמו שכתבת רצית להיות חלק מהמסגרת, לא רצית שבגלל המחלה כל החיים שלך ישתנו ובגלל זה היית עצובה שלא היו מוכנים לקבל אותך. אבל החיים שלך השתנו בלי קשר לעובדה שתהיי בצבא או לא. עשית את ההחלטה להתחיל ללמוד והתקבלת למה שרצית וגם זו סוג של מסגרת (אפילו מהנה אם יודעים להפיק ממנה את המיטב). קבלי את עצתי ותשכחי מהצבא, גם ככה רוב האנשים לא עושים בצבא דברים שהם אוהבים וזה רק יתסכל אותך אם זה מה שיקרה כי בניגוד לחברים שלך שחייבים להיות שם, לך ניתנה הזכות הזאת. אולי אני נשמע אנטיפטריוטי לחלוטין, יכול להיות בגלל העובדה שלא נהנתי מהשירות שלי ובדיעבד אם היתה לי אפשרות לוותר זה מה שהייתי עושה. את ההחלטה הסופית את תעשי, הכי חשוב שתהיי שלמה איתה. רמי

מיליתו

New member
אני בעד גיוס...

גם אני התנדבתי - לתפקיד פקידותי. מהר מאוד המפקדים בשטח מגלים עם מי יש להם עסק, ואם את מוכשרת גם יתנו לך תפקידים יותר מעניינים אם תראי נכונות. חוץ מזה, בתור מתנדבת לא היו לי מסדרים / תורנויות וכל מיני דברים כאלה - זה מאוד נחמד, בעצם להיות חיילת איך שבא לך. בכל מקופ שהגעתי אליו המפקדים מאוד העריכו את זה שהתנדבתי ותמיד עשו הכל כדי לעזור לי. אחרי 4 חודשים ביקשתי לצאת לקורס קצינות ואחרי כמה מכתבים למפקדת בה"ד 12 וכו' (לא הלך בקלות) - יצאתי לקורס, סיימתי ושירתתי כקצינת ניהול וכח אדם בחיל הים - אני לא מתחרטת לרגע - השירות נתן לי המון - הלימודים יחכו. אם יש לך עוד שאלות - שלחי לי מסר.

ornusha

New member
אני הבנתי משהו אחר...

איך שאני הבנתי את המצב מי שמתנדב לא עושה טירונות ולא יכול לצאת לקורסים (ועוד קורס קצינות????). טעיתי? מתנדבת יכולה להתקדם?

מיליתו

New member
אני התקדים...

הקצינה הראשונה בצה"ל שלא עברה טירונות... זה נכון שעל הנייר מתנדבים לא יכולים לצאת לקורסים, אבל עם טיפל'ה לחץ ובקשות מסתבר שהכל אפשרי. דרך אגב, בקורס קצינות פגשתי עוד שתי בנות שהתנדבו לשירות יחד איתי (אחת חירשת) - שתיהן השלימו טירונות לפני היציאה לקורס קצינות, רק אני איכשהו התחמקתי מזה.

למעלה