כבר לא מיתגייסים כמו בהעבר

כבר לא מיתגייסים כמו בהעבר

בסיבבה הקרובה אליי מנסים ב כול דרך להימנע מגיוס. במילואים. חברים .ובעבודה בודדים מאוד מאד עושים מילואים מעניין למה?

TJSBZ

New member
אולי כי הם יודעים

שהמילואים הם לא כמו בעבר: המדינה לא עושה כמיטב יכולתה להגן על המגנים, מופז מרשה לעצמו לקרוא להם סתם, וימי מילואים שפעם הוקדשו לאימון ליום פקודה אמיתי, מבוזבזים על שמירה על בתיהם של אחרים ושירותי הסעות עבורם.

יש להגן גם על המתנחלים

משום שהם אזרחי המדינה, ומדינת ישראל אינה אמורה להפקיר את אזרחיה. על ישראל בגבולות 1967 יש דרך הגיונית להגן: גדר + צירי טשטוש + מוצבים שייתנו התרעה על נסיונות חדירה. בהתנחלויות, ובעיקר במאחזצ'יקים, המצב הרבה יותר מסובך. ברצוני להוסיף גם שפעילות צה"ל במילואים אינה מסתכמת בשמירה על ההתנחלויות. פעילויות נוספות: * מחסומים - בין ישראל לבין השטחים למניעת חדירת מחבלים. * שמירות בגבול ירדן, מצרים, סוריה ולבנון. * חילוץ והצלה במסגרת פיקוד העורף. * ועוד.

TJSBZ

New member
שכחת משהו קטנטן

שחלק לא מבוטל מהמאחזצ'יקים הוקמו בניגוד לחוק, בעצימת עין מצד הרשויות. רק בישראל פורעי חוק זכאים להגנת שומרי חוק. ועוד משהו קטנטן, אבל ממש פצפון: בחלק לא מבוטל מהמאחזצ'יקים, כפי שאתה קורא להם בחיבה רבה כל כך, מספר המגנים כפול ממספר המוגנים. ועוד משהו פצפון: בחלק מהמאחזצ'יקים הנאחזיצ'יקים עושים הכל כדי להקשות על אלה שעזבו את בתיהם ונטשו את משפחותיהם בשביל לשמור עליהם. אבל חוץ מזה אתה צודק.

ניר נגר

New member
גם אני נגד השמירות במאחזים הלא

חוקיים!! אנחנו מדינת חוק! ולפי דעתי המדינה (לא צה"ל) צריכים להתנות שמירה על מאחזים בחוקיות שלהם...אם מאחז לא היה מקבל את שמירת צה"ל באופן אוטומטי המתנחלים היו חושבים פעמיים... אבל ברגע שהמדינה הורתה לדרג הצבאי לדאוג לכלל אזרחי המדינה ולא משנה היכן הם, אנחנו נדאג גם להם...

T a n g o

New member
הכל לא חוקי

ממה שהבנתי אצל השכנים שלנו מוואינט, גם האימון שעוברים רוב המילואימניקים השומרים ביישובים הוא בניגוד לפקודות. פשוט אף אחד לא מוכן לתבוע בבג"ץ מול המפקד שלו, צה"ל, משרד הביטחון ומדינת ישראל. גם המתנחלים שומרים על העניין בשקט כדי לא לעורר את הנושא ששומרים עליהם מילואימניקים (למרות שהם יודעים בדיוק מי שומר עליהם). אז מי ירצה לעמוד כמו ברווז בשער יישוב ובטח אם הוא לא חוקי (אין גדרות, אין מיגון, יש רק אלוהים, פחד ואפילו לא בתולה אחת שמחכה בשמיים). כל מי שהיה שם מנסה בכל כוחו להשתמט בפעם הבאה. מה הפלא???

ניר נגר

New member
אשמח לשמוע על הפקודות הכתובות

והפרתן...האם יש לך חומר כתוב? האם צריך לפנות לבג"ץ בנושא? זה נראה לי סיפור שכדאי להעביר אולי לתנועה לאיכות השלטון. אשמח לקבל חומר אני דווקא מכיר שם כמה אנשים היכולים לבדוק את ההיבט החוקי

T a n g o

New member
תפנה לפורום החפ"שים. שם קראתי.

התנועה לאיכות השילטון לא תעזור לך בזה וחוץ מזה, בשביל בגצ מספיק חייל אחד שיתלונן. החפ"שים מחפשים כזה כבר יותר משנתיים.

ניר נגר

New member
אין אף חייל המתלונן? כבר שנתיים

הם מחפשים חייל שיתלונן? נשמע לי מופרך ואם לא אז כנראה שהמצב לא כל כך גרוע חחחחח

TJSBZ

New member
ניר, אנחנו כבר מזמן לא מדינת חוק

אנחנו מדינת כל דאלים גבר, כל דמקורב לשרון גבר וכו'. ובמקרה הזה המתנחלים הם גם דאלים וגם דמקורב. מדינת חוק היתה מודיעה חד וחלק שאף אדם לא ימות כדי לשמור על פושעים. אבל מכיון שדמם של מילואימניקים נחשב למים בארצנו הקטנה, בודאי בהשוואה לדמם של נאחזים בלתי חוקיים, אז המדינה לא הודיעה את זה. ואזרח שמשתף פעולה ומציית, נותן לגיטימציה לכל המפעל של האחזויות בלתי חוקיות. אחר כך אל תשכח להגיד "לא ידעתי, לא ראיתי, קיבלתי פקודות".

ניר נגר

New member
בוקר טוב לכולםםםםםם, יש עוד כמה

וכמה סיבות לכך שאנשים מתחמקים ממילואים. מילואימניק היום שנקרא לשרות נפגע בכל מערכות החיים שלו, אם בעבודה, בלימודים, עזיבת המשפחה, סטיגמת הפרייאר ועוד... אז מה הפיתרון? לברוח גם? להשתמט כמו הרבה חברים שלי? לא! לעמוד ולנסות להילחם, להבהיר, לנסות לשפר, לדוגמה: אם כל חיילי המילואים (ומדובר על עשרות אלפים) היו מגיעים להפגנה שאירגנו (הגיעו רק 2,000) הדברים היו נראים אחרת...אנחנו כוח גדול במדינה הזאת, אוכלוסייה שנותנת המדינה צריכה להפנים שהיא חייבת לשמור עלינו...

למעלה