כבר לא ממש יודעת מה לעשות

RozeMary

New member
כבר לא ממש יודעת מה לעשות

שלום , אין לי כל כך לפי לפנות ואתם יכולים להיות הצעד הראשון שלי אם תתרמו לי קצת בידע שלכם לפניי כשבועיים גיליתי שסבא שלי חולה בסרטן, בכבד, הוא התמודד עם הסרטן ללא טיפולים כימותרפים וללא קרנות או לא יודעת בדיוק .. פחדו שזה יגמור אותו , לכן נתנו לו לחיות עם המחלה, בשבוע האחרון לאחר נפילה הגיע לבי"ח והגדירו אותו במצב סופני אני לא יודעת אם בגלל הנפילה או בגלל המחלה הוא הגיע לבי"ח או אולי אחרי הנפילה כשהגיע למיון גם הבינו שהמחלה התפשטה..והיא כבר לא בכבד.. הוא לא מדבר ומחכים שהלב יפסיק לפעום כדי לקבוע את מותו. הידע שלי בנושא המחלה כ"כ מועט כי נמנעים מלספר לי , כשהייתי בבית חולים הוא היה כולו צהוב, כבד פה ו..לא נעים במיוחד.. הייתי רוצה לדעת..לכן יש לי כמה שאלות, האם כשמזדקנים הסרטן תוקף , כלומר עם הגיל גם באים המחלות... האם היה סיכוי כלשהו שהוא ינצח את הסרטן , איך יודעים שהסרטן מתפשט ומתי הופך אחד שנושא את הסרטן לחולה סופני? הסרטן הוא מחלה תורשתית? ואיך הוא נוצר ואיך אפשר לדעת בכלל שקיים בגופי סרטן אין לי את מי לשאול את השאלות האלה, ועם כל הכאב והצער שאני מלאה בובזמן האחרון הייתי רוצה להרחיב את היידע שלי בנושא, תודה מראש לכל אלה שהעיפו מבט בהודעה

היי רוזמרי

ברוכה הבאה לפורום. אני אנסה לענות לך קצת (וגם את יכולה להכנס לקישור). נראה לי שחוסר הידיעה במחלה הזו, זה אחד הדברים שהכי מפריעים. אני חושבת שמי שבוחר לדעת, עלול לגלות שלא רק שאין תשובה אחת, אלא שהשאלות רק מתרבות. אני מקווה שתמצאי את התשובות להן את זקוקה. אנחנו פה בשבילך לכל שאלה שהיא. לגבי מה ששאלת - יש סוגי סרטן שמקושרים לגיל כמו סרטן הערמונית למשל. כדי לגלות את דרגת הפישוט של הסרטן עושים בדיקות כמו CT, צילום רנטגן ועוד בדיקות לפי סוג המחלה המאובחן. הסרטן הוא לא מחלה תורשתית אבל אנשים שנושאים גן שמקושר לסרטן הם בעלי סיכוי גבוה יותר לחלות. הפגם הגנטי הזה עובר בתורשה. המחלה לא. זה עדיין לא אומר שאותם אנשים שנושאים את הגן אכן יחלו. סרטן נוצר כאשר תא בגוף מתחיל להתחלק במהירות בלי בקרה. בעצם זה תא מקולקל וכאשר המערכת החיסונית בגוף לא מאתרת ומחסלת אותו נוצר גידול סרטני בגוף. וזה קצת. מאד בכלליות. גלי

למעלה